Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ne nadarmo se rika, ze kojeni je umeni…a malokdo nema na zacatku problemy. Nemuzu si pomoct, ale mam pocit, ze ty nekojici (z VELMI zavaznych duvodu) maji z toho mindrak a tak si to nekojeni maji potrebu obhajovat a dokonce tvrdi, ze je UM snad lepsi nez MM, ze chemie v umku je kontrolovana, kdezto v materskem mlece neni a tak ji tam snad bude mnohem vic (i kdyz UM vzniklo v tovarne a MM v tele matky presne podle potreb miminka). Tyhle zeny se pak jeste poplacavaji po ramenou, jak jsou spokojene, bez stresu, maji spokojene deti a vsichni jsou vyspani ![]()
@Althya nikde jsem v téhle diskuzi nečetla, že by mělo být UM lepší než MM…
@Althya píše:
@subsomi Ty jsi kojila dvojcata do 22 mesicu?
jo ![]()
na začátku taky byly problémy
jenže já prostě kojit chtěla za každou cenu, mé rozhodnutí bylo zkusit všechno možné, aby to šlo
do 6m znali jen moje prsa nic jiného, později postupně příkrmy, ale stále jsem kojila i když už méně a méně až do 22m
@subsomi píše:
jo
na začátku taky byly problémyjenže já prostě kojit chtěla za každou cenu, mé rozhodnutí bylo zkusit všechno možné, aby to šlo
do 6m znali jen moje prsa nic jiného, později postupně příkrmy, ale stále jsem kojila i když už méně a méně až do 22m
Ja jsem tu otazku polozila v nemem uzasu
Mas muj obdiv, kojeni dvojcat a navic tak dlouho si neumim predstavit, jsi dobra ![]()
@Calathea
Souhlas. Kojit jsem chtěla, po porodu to nešlo, vykašlala jsem se na to po pár dnech. Jelikož jsem se před tim o kojení nezajímala, necítila jsem ani žádnou vinu, az postupem času mi z některých poznámek od okolí, začalo docházet, jak moc velký důraz je kladen na kojení.
@Menora píše:
@Calathea
Souhlas. Kojit jsem chtěla, po porodu to nešlo, vykašlala jsem se na to po pár dnech. Jelikož jsem se před tim o kojení nezajímala, necítila jsem ani žádnou vinu, az postupem času mi z některých poznámek od okolí, začalo docházet, jak moc velký důraz je kladen na kojení.
Nechtěla jsem se vyjadřovat. Ale naprostý souhlas.
@Althya jasne, poplacavam se jak jsme na UM vyspani, az na to, ze mi nase drahy mimino vstava kolikrat co pul hodinu…ale ano, jsem vdecna, ze od nich muzu treba na pul dne vypadnout, a nestarat se ze se musim honem honem vratit a nakojit. Ne mit dalsi tak.uz bych se.o.to.kojeni ani nepokousela, prijde.mi.to.proste pocitove hnusny, a uz jen ten pocit ze neco musim, tak ne, najust nemusim, proste to.mam v ppvaze a fakt si nemyslim, ze by mi deti na UM stradaly. Mimochodem, ted jsme tady cely okoli meli chripajzny, nasledne jsme lehli se strevni virozou, a deti uplne v pohode, nemaji nic.
Ale jo, muzu tu cela zamindrakovana machrovat, jak za to UM musim davat tezky prachy, ktery bych dost potrebovala na jiny veci. Mne spis kolikrat prijdete zamindrakovany vy z ty kojosekty…neustale mlit dokola tu svoji pravdu o MM a odmitat prijmout jakykoli jiny nazor.
A už je to tu zase, UM je špatně, zlo nejvyššího kalibru.
Doprčic, ženy, víte vy vůbec, co svými názory na UM způsobujete maminkám, kterým kojení nejde? Patřila jsem mezi ně. v nemocnici, pediatrička, všichni mi pak už doporučovali se na to kojení vybodnout, nespala jsem, dítě náročný - ječelo 20 hodin denně.
Ne fakt, že nemůžeme kojit, ale valná většina kojících maminek, které démonizují UM nám nekojícím způsobuje trauma, ponížení, snižuje sebeúctu…
Myslíte si, že jsme to z valné většiny nezkoušely? A kdyby to UM bylo tak strááášně špatné, jak tady naznačujete…
Je mi z toho na nic. Někdo má psychický blok, někdo nemůže.
A teď hurá do mě…
@Malvajs píše:
proboha!!!
proc si tu diskusi neprectete poradne
tady je to fakt na palici, hned silny slova, jako kojosekta, a mindraky z nekojeni…
dyt tady nikdo nic takoveho netvrdi!!
Jen se tu rika, ze pokud dotycna jeste nerodila, miminko bude prvni, ma pockat s rozhodnutim po narozeni. Jestli nekdo nekoji a muze, je to trosku proti prirode. Jestli nekdo kojit nemuze, nemoc, blok, vim ja co muze nastat, tak zaplat panbuh za 21. stoleti a UMproblem nebude v kojeni nebo v nekojeni..ale spise v hlavach maminek..ano hormony se bouri a je to tezke, sama jsme pri prvnim vyhledala pomoc s tim, ze pokud to nevyjde po navsteve laktacni pani, shodou okolnosti maminka meho kamarada, tak na kojeni kaslu. A stala bych si za tim, at si kazdy rika co chce..me se rozkojit povedlo.
Kamaradce ne - neodsuzuje, pomaham a slovem potesim…Je to moje kamaradka a jestli koji sve dite nebo nem je mi u zadele..Me taky stve, ze kamkoliv prijdu, generace mych rodicu( ktera nekojila, nebo jen na svetle vyjimky chvili ano), tak neustale nekdo resi, jestli kojim a ze prece neni problem kojit na oslave v mistnosti plne lidi atd…samy by sva prsa nevytahly, ale rad maji plny pytel..ale co uz, tak to proste je..kdovi, jaka budu jednou ja
takze damy klid a prestante se tady osocovat, kdo to ma cist
ale tyhle kecy o sektach
Netvrdi??? Precti si poradne prizpevky mile Althyii…z ni mam pocit, ze mamy, ktere davaji UM by snad ani deti mit nemely…to je jako bych tvrdila, ze mamy, ktere kupuji sklenickove prikrmy, tak jsou line a sobecke mrchy, ze diteti nedopreji domaci stravu…
@Silky123 Pokud narazis na me, tak jsem tady psala, ze bych kojeni rozhodne nelamala pres koleno, pokud maminka vyvine maximalni usili a stale se nedari. Sama jsem mela problemy a ted davam synovi UM vecer a nekdy i v noci, kdyz uz na kojeni nemam silu…Me jen vadi, ze to nekdo zavrhuje, aniz to zkusi, to mi prijde dost nefer vuci tomu nenarozenemu miminku, ktere se nemuze branit. A pak, kdyz nekdo tvrdi, ze MM vlastne neni tak super a ze je to jenom jidlo, takze je v podstate jedno, jestli date MM nebo UM…
Ohledne toho mindraku z nekojeni, jak uz jsem psala, u prvniho tehotenstvi jsem se dost bala, ze kojeni mi nepujde. Fakt jsem z toho mela obavy a jedna moje pribuzna, ktera nemohla kojit, tak mi rekla „ty urcite kojit nebudes“ a to me teda dostalo a na psychice mi to fakt nepridalo. Nastesti po porodu s kojenim nebyl zadny problem, protoze jsem si vsugerovala, ze to bude dobre a fakt bylo