Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Eldoraa Nečetla jsem celou diskuzi…ale, vážně chceš kojení odmítnout? Neblázni, je to taková pohoda, ušetření času, vyvařování lahví, vybírat jaký um bude vyhovovat, v noci vstávat a chystat, všechno to sebou tahat, když půjdeš na delší dobu, přikrmování už od 4.měsíců…Fakt by se mi nechtělo ![]()
@Alušáček No ona je to pohoda jak pro koho
Věř, že někomu jedno kojení zabere víc času a nervů než nachystání UM a vyvaření lahviček. Ale je mi jasné, že každý to bere podle sebe. Jinak jo, taky bych to být zakladatelkou alespoň zkusila a uvidí.
@Vlkoška Jo, s tím souhlasím, já kojila, ale přistupovala jsem k tomu tak, že když budou problémy, tak dostane UM… a nakonec to dopadlo tak, že obě děti nevzaly UM do pusy, ne že bych jim ho já nechtěla dát… nevzaly ho ani v kaši, nijak.
@Koblížek21 Me taky prvni prisati silene bolelo, ale to je normalni, nez si bradavky zvyknou
Fakt to neni duvod nekojit. A i kdyz to zni jako klise, kojeni proste je nejlepsi start pro dite. Jak chces nahradit imunoglobulin A? Vedecke studie tvrdi, ze kojeni chrani pred radou civilizacnich onemocneni, pred obezitou, ze kojene deti maji vyssi IQ, atd. Normalne rozdil asi neni viditelny, ale do zivota je to urcite lepsi zaklad nez UM. My jsme ted doma vsichni nachlazeni s rymou, kaslem a jediny trimesicni kojenec je stale zcela zdrav…proc asi
Příspěvek upraven 18.03.15 v 09:17
@Malvajs Ono to tady par dnu blblo, tak se mi ty prispevky asi spatne zobrazily. Vim, ze my dve mame stejny nazor ![]()
Ja nejsem zastance kojeni za kazdou cenu. Sama jsem mela krizi par dni po porodu, kdy syn visel na prsu i nekolik hodin, no silene a dala jsem mu pak lahvicku s UM. Ted pije z lahve jednou denne a jinak je kojeny, na prsu je cca 15 minut a pohoda a ja vim, ze si muzu od nej i odskocit a nebude rvat hlady:-) Taky jsem mela obdobi, kdy pro me predstava kojence sajiciho mleko z mych nader byla zcela nepredstavitelna
Stejne jako materstvi obecne. A kdyz jsem otehotnela, tak se vse zmenilo a naopak jsem se moc bala, ze kojit nebudu moci. U prvniho ditka jsem nemela zadne mlezivo, navic me cekal porod planovanou sekci, coz neni pro rozbehnuti laktace idealni…a nakonec bylo vsechno dobre. U druheho tehotenstvi uz jsem byla v klidu. Jako kdyz to nejde, tak budme radi za UM, ale pokud to jde, tak je pro me neomluvitelne nekojit
. Tady na emiminu jsou maminky, ktere pro zachranu kojeni pretrpi pro me silene veci, maji muj respekt
To je zase slepičárna.
Zakladatelko, nekoj, opravdu kvalita výchovy a péče o děti se neodvíjí od kojení. Pak někde vidíš čtyřleté dítě, co neumí ani pozdravit, ječí, vynucuje si pozornost a je rozmazlené, že bys mu nejradši jednu flákla… ale hlavně, že bylo kojené.
Vykašli se na to, na kojení svět nestojí a trpět kvůli tomu naprosto nemá smysl.
@kacz píše:
To je zase slepičárna.Zakladatelko, nekoj, opravdu kvalita výchovy a péče o děti se neodvíjí od kojení. Pak někde vidíš čtyřleté dítě, co neumí ani pozdravit, ječí, vynucuje si pozornost a je rozmazlené, že bys mu nejradši jednu flákla… ale hlavně, že bylo kojené.
Vykašli se na to, na kojení svět nestojí a trpět kvůli tomu naprosto nemá smysl.
S timto absolutne souhlasim…to vnucovani kojeni zakladatelce mi jaksi hlava nebere…me mama nekojila, zdrava jsem jak ripa a uplne blba snad taky nejsem… ![]()
@Malvajs píše:
Holky a procetly jste si celou diskusi?? Ja treba jsem pro kojeni, ale pokid to nejde tak to nejde…
Sama jsem byla kojena asi tyden. Ted v dospelem veku mi zacaly ruzne alergie, muze to byt z toho, anebo z nevhodneho zavadeni prikrmu anebo taky uplne z neceho jineho..Btw: @kacz Me deti jsou kojene, starsi zdravi a je vychovany. Je jedno z mala deti v ulici, ktere se tak chova. Sousedovic deti neumi pozdravit a to jsou ruzne od veku 4-18 let. Jestli to nejak souvisi s tim, ze byly kojene anebo ne… To me nikdy nenapadlo patrat
To je zase argument![]()
asi se pozeptam
hele vas kluk nezdravi, ze tys ho kojila..!!!
aspon bude u nas v ulici veselo
Pokud vim, tak jsou tu jine, ktere kojeni vnucujou… ![]()
@januschka píše:
Pokud vim, tak jsou tu jine, ktere kojeni vnucujou…
a pak jsou tady (nejen v této diskuzi, ale obecně ve vše kojo-nekojo diskuzích) takové, které kojení vymlouvají, že je to přežitek a že UM je naprosto přirozené ![]()
Já osobně jsem za tu kojo-sektu a přiznám to, ale nikomu kojení nevnucuju; jediné z čeho mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě jsou některé argumenty nekojících
(chápu, že to někdy nejde, ale rozhodně ne všechny nekojící jsou nekojící, protože to nejde)
Jo a ještě jeden dodatek pro nechápavé, UM = umělá výživa, svou funkci plní, ale je to umělé
např. jako umělé zuby, svou funkci plní, ale jsou umělé
@subsomi píše:
a pak jsou tady (nejen v této diskuzi, ale obecně ve vše kojo-nekojo diskuzích) takové, které kojení vymlouvají, že je to přežitek a že UM je naprosto přirozené![]()
Já osobně jsem za tu kojo-sektu a přiznám to, ale nikomu kojení nevnucuju; jediné z čeho mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě jsou některé argumenty nekojících
Jo a ještě jeden dodatek pro nechápavé, UM = umělá výživa, svou funkci plní, ale je to umělé(chápu, že to někdy nejde, ale rozhodně ne všechny nekojící jsou nekojící, protože to nejde)
např. jako umělé zuby, svou funkci plní, ale jsou umělé
Ale ja si nemyslim, ze kojeni je prezitek, jen nechapu to vnucovani nekomu, kdo je napevno rozhodnut a ma pro to sve velmi zavazne duvody…
@januschka
co jsou ty velmi závažné důvody?
já osobně nechápu, jak může někdo už před porodem vědět, že nechce
před porodem chápu za velmi závažné důvody pouze zdravotní důvody (léky, lékařem řečeno, že hrozí laktační psychóza apod…)
Pokud to žena po porodu zkusí a zjistí, že je ji to nepříjemné a na základě toho se rozhodne, že nechce, tak to beru (nechápu, ale nerýpu a beru to jako její rozhodnutí).
Ovšem už předem (bez zdravotního omezení) se rozhodnout, že nechci
v celé diskuzi jsem nečetla ani jeden důvod, který bych byla schopna pochopit ![]()
@subsomi píše:
@januschka
co jsou ty velmi závažné důvody?
já osobně nechápu, jak může někdo už před porodem vědět, že nechcepřed porodem chápu za velmi závažné důvody pouze zdravotní důvody (léky, lékařem řečeno, že hrozí laktační psychóza apod…)
Pokud to žena po porodu zkusí a zjistí, že je ji to nepříjemné a na základě toho se rozhodne, že nechce, tak to beru (nechápu, ale nerýpu a beru to jako její rozhodnutí).Ovšem už předem (bez zdravotního omezení) se rozhodnout, že nechciv celé diskuzi jsem nečetla ani jeden důvod, který bych byla schopna pochopit
Kazda, ktera nechce kojit, tak ma pro to SVE duvody a ty ja opravdu neznam
ja to zkousela 14 dni a malem me z toho manzel odvezl na bambularnu…
@januschka píše:
Kazda, ktera nechce kojit, tak ma pro to SVE duvody a ty ja opravdu neznamja to zkousela 14 dni a malem me z toho manzel odvezl na bambularnu…
Ano a kdokoliv další si o tom může taky myslet svoje… a klidně to do diskuze napsat.
@januschka
ok, zkoušela jsi a rozhodla ses nekojit, byl to tvůj důvod
ale ptala jsem se, jaké jsou závažné důvody proto, aby se žena už před porodem rozhodla, že kojit nechce? (mimo zdravotních)