Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
12.3.15 21:59

@Malvajs jenže před 1000 lety taky ženy nejedly takový sajrajt jako dneska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.3.15 21:59

Muj rocni syn je taky nekojeny (mliko nebylo) a ani jednou nebyl nemocny jen dvakrat ryma. Zato kamoska koji a prcka ma vecne nahromade a takovych pripadu je urcite spoustu. Nechapu proc hned tady musi padat rejpani ze je sobecka matka. Sorry ale sobecka matka vypada jinak :mrgreen: a ne ze jen nechce kojit. A za sebe muzu rict ze jestli nekdy budu mit druhe dite tak taky kojit nechci a nevidela bych na tom nic spatnyho pac jinak mame se synem krasny vztah a to je to hlavni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.3.15 22:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
12.3.15 22:02
@Koblížek21 píše:
@Malvajs jenže před 1000 lety taky ženy nejedly takový sajrajt jako dneska…

A ty krávy z jejich mlíka je to UM děláno se sem dostávají z minulosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.3.15 22:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 22:03

@j.a.n.i1 a jak to s tím prosím souvisí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 22:03
@j.a.n.i1 píše:
Takže z toho co si tu napsala celkem jasně vyplývá, že v něm ty protilátky jsou, když jejich koncentrace může klesat a pokud od 6 měsíce ztrácí výživový význam, tak to znamená, ten význam prvních 6 měsíců má a nevšimla jsem si, že by tu někdo psal něco jiného :think:

Jestli sis nevšimla, já jsem zastánce kojení. Koukni na příspěvky výše a význam MM pro novorozence nezpochybňuju. Ale nepovažuju MM za nenahraditelnou modlu a v řadě případů si myslím, že UM je třeba pro novorozence lepší než MM.
Někdo tady psal, že nedonošeným dětem se nedává UM, pouze MM. Není to již pravda, i pro nedonošence existuje speciální výživa. Problém je ale, že pro zažívání těchto dětí je UM zatím dost problém strávit. Jsou ale na trhu preparáty, kde jsou již látky v UM naštěpené, aby byly snáze stravitelné.

• Citovat
  • Upravit
12550
12.3.15 22:04
@Anonymní píše:
Za hrdinku se nepovažuji, jenom jsem chtěla poukázat na to, že co se týče PM vývoje nekojeného a očkovaného dítěte překvapivě taky může být celkem v pořádku, nic víc, nic míň.Imunita novorozence dozrává do několika týdnů po porodu, úkolem přímých protilátek z MM je chránit právě novorozence proti běžným infekcím již hotovými protilátkami od matky. Problém ale nastává třeba u matek s poruchou imunity, ta nemusí mít protilátky žádné a pak je imunitní význam kojení opravdu otázkou. Problém UM dlouho byl obsah minerálu kvůli zátěži pro ledviny a pak alergeny z kravského mléka, ze kterého se dělá syrovátka pro UM. Protilátky matky nijak nesouvisí s dozráním a fungováním imunitního systému dítěte v dospělosti. Proto tolik rozporů v nemocnosti kojené vs. nekojené děti. Cca 90% máme dáno geneticky, zbytek ovlivní okolí.

Ano, a pokud matka netrpí nějakým imunitním onemocněním, je jasné, že pozitiva MM převažují nad UM, ne? Pro mě, i kdyby ta pozitiva měla trvat jen jeden jediný den, neváhala bych s kojením…prostě pro miminko to nejlepší. Já osobně moc nechápu ty maminky, co pro vlastní pohodlí riskují, že jejich miminko nezíská úplně všechno dobré, co může, ale odsuzovat nechci. Teď bojuji s prvním těhotenstvím a je to boj, kvůli různým zdravotním problémům, každý den je boj, ale modlím se, aby maličká byla zdravá a narodila se v termínu…
Jinak mám otázku, třeba někdo bude umět odpovědět…dá se někde otestovat mateřské mléko, jestli je v pořádku? Když má maminka problémy, zdravotní…v minulosti brala silné léky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
12.3.15 22:04
@Anonymní píše:
Prosím tě a tuto informaci máš odkud? Mohla bys mi prosím poslat odkaz na validní" zdroj této informace???
V9te holky co mi vadí nejvíc? Že se obecně rozšiřují v společnosti polopravdy a pseudonesmysly a pak z toho ženské blbnou. Rada pro každou z vás, prosím najděte si občas i opravdu validní zdroje informací!!!
Stimulací bradavky dochází k uvolňování oxytocinu, který působí stahy v mléčných žlázách (mimo jiné) a tím napomáhá uvolňování mléka z vývodu. V prvních dnech po porodu je tvorba mléka regulována endogenně- poporodnímu hormony, pak se tvorba stává závislou na stimulaci prsní žlázy a frekvenci jejího vyprazdňování. Čím častější vyprazdňování, tím větší stimulace tvorby mléka. Aktivní protilátky jsou obsaženy zejména v kolostru, pak už jejich koncentrace klesá. Začíná postupně dozrávat imunitní systém dítěte a na to již vliv mateřské protilátky nemají. Od cca 6tého měsíce MM ztrácí i výživový význam.
Klidně mně ukamenujte, ale toto jsou informace založené na principech evidence based medicine.

Anonymko, víš proč se bílá rasa momentálně nachází ve svém úpadku? Protože se vzdala zdravého rozumu (selského rozumu) a místo toho na vše hledá důkazy a validní argumenty i v tak jasných věcech jako je například kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.3.15 22:06

.

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 22:07
@Malvajs píše:
ano muj syn byl kojen a byl nemocny stale..i tak sve druhe dite kojim…
generace nasich rodicu nas bohuzel nekojila vubec, nebo jen chvili, byli jesle od 6 mesicu, atd..alergie jsou podle me rozsirene docela hojne, kdo prokaze, ze to neni prave kvuli tomu? ja byla koena snad jen mesic, alergie se mi rozjely po 30 ve velkem…nemuze to byt tez dusledek nekojeni? :think: nevim, je to jen spekulace..asi jedno s druhym. Proste at si kazdy dela co chce, mame moznost volby, ale tvrdit, ze je MM k nicemu, s tim souhlasit proste nemuzu!!!

A já to někde napsala? Oprav mě pokud jo, ale nemám ten pocit. Jenom se vám snažím vysvětlit, v čem je problém MM a že UM je v současné době opravdu srovnatelné kvality. Pokud bych mohla kojit tak taky kojím, respektive pokud by to mému dítěti stačilo.
Ale rozčilují mně dezinformace a proto jsem se ozvala. Moje chyba :lol:

• Citovat
  • Upravit
3249
12.3.15 22:08

@Malvajs já neříkám že není možný aby kojily, já jsem jen psala, že si nemyslím, že je to MM v dnešní době, kdy je ve stravě plno chemickýho sajrajtu tak úžasná výhra proti tomu UM. Nic víc nic míň. Píšu čistě jen o chemickém složení, o ničem jiném, tak proč do toho motáš jestli je na špatné stravě možné nebo nemožné kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
12.3.15 22:08
@Koblížek21 píše:
@j.a.n.i1 a jak to s tím prosím souvisí?

No, že ony jedí úplně stejné hnusy jako ty matky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
12.3.15 22:09

@majki.r Koukni na ten odkaz na wikiskripta, jsou tam popsané i léky a těch kontraindikací není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 22:10

@j.a.n.i1 no a už jsme zas u jádru věci, že to složení MM a UM bude z chemickýho hlediska dost podobné, tudíž že to MM v dnešní době není až zas takový zázrak, o nic jinýho tu nešlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová