Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
12.3.15 21:05
@Koblížek21 píše:
@Althya zdravě se stravovat můžeš, ale v dnešní době je ta půda tak promořená, že nic nechemickýho už ani vypěstovat nejde. Takže s tou chemií to MM na tom bude podobně jako to UM, akorát, že v tom UM je to aspoň kontrolované, kolik čeho, V tom MM si to těžko zkontroluješ.

Promiň, ale napsala jsi úplný nesmysl. Tvrdit, ze co se složení týká, bude UM podobné jako MM…To je typický alibismus pro nekojící, co si to mají potřebu nějak obhájit. Mateřské mléko má zcela specifické a nenapodobitelné složení. Nebavme se o matkách, které kouří, atd., ale o těch normálních, co chtějí pro své děti to nejlepší, navíc kojení má výhody i pro matku.
Jinak my něco málo pěstujeme na horách v ekologicky čisté oblasti a používáme jen přírodní hnojiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 21:10

@Althya a vám tam neprší? že se ta půda totiž promořuje už jenom od toho deště.
By mě zajímalo, kdo zkoumá chemické složení toho MM, jestli v něm není něco co v něm být nemá. Já neříkám, že složení bude stejné, ale že v tom UM je ten chemický sajrajt aspoň kontrolovaný, kdežto v MM si těžko tu chemii kterou do sebe s jídlem nacpeš těžko zkontroluješ. O tom že by to bylo podobné nepadlo ani slovo. Jen o tom, že pochybuju, že v dnešní době je to MM pro to mimčo nějaká výhra. A o výhodách kojení pro matku jsem teda opravdu zatím neslyšela, to teď bez rýpání by mě docela fakt zajímaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
12.3.15 21:21
@Althya píše:
Promiň, ale napsala jsi úplný nesmysl. Tvrdit, ze co se složení týká, bude UM podobné jako MM…To je typický alibismus pro nekojící, co si to mají potřebu nějak obhájit. Mateřské mléko má zcela specifické a nenapodobitelné složení. Nebavme se o matkách, které kouří, atd., ale o těch normálních, co chtějí pro své děti to nejlepší, navíc kojení má výhody i pro matku.
Jinak my něco málo pěstujeme na horách v ekologicky čisté oblasti a používáme jen přírodní hnojiva

A ty jsi chemik nebo farmaceut, že to tak validně všechno umíš zhodnotit? :lol: :lol: :lol:
Možná by bylo lepší, aby ses vyjadřovala příště pouze k tomu hnojivu- čistě přírodnímu, tam při komentovaní složení toho moc nezkazíš :mrgreen: Tyhle všeznalky úplně miluju…
A co se týče očkování a neočkování a kojení a nekojení… můj syn kojen plně nikdy nebyl, částečně cca 3 týdny a očkovat jsem ho nechala na „kde co“, povinné jsou bez diskuze a navíc má i Rota i Pneumo. Až doroste dostane klíšťovku ani neprdne! Jsou mu dva roky, nemocný nebyl ani jednou, neměl ani žádnou rýmu, natož to aby musel brát ATB. V 8 měsících stojí bez opory a dělá krůčky.
Problémy se zuby, bolení bříška, teploty, rýma, reakce po očkování… netušíme ani co ta slova znamenají :palec:
Tak jo ženy, teď mi to nandejte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.3.15 21:28

.

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 21:31
@Malvajs píše:
anonym?? proc? citlive tema??
A to ze se stavi v 8 mesich, vubec nesouvisi s kojenim, nebo ockovanim, ne? proboha…tim bych asi neargumentovala. A jen se neboj, 8 mesicu neni zadny vek, ono to vsechno jeste muze prijit, alergie, pichani usi, ikdyz je ockovany atd…nic zleho Ti samozrejme nepreji, jen se zbytecne „nerouhej“
@Althya tady pise jen svu nazor a pise ho zatim hezky a nikoho neurazi, nechapu, proc do ni tak dupes…a jeste natajnacku.. :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
789
12.3.15 21:37

Holky kdo chce ať nebojí, kojení automaticky neznamená dobrá matka, ale obhajovat si to tím, že už je lepší a mm není žádná výhra no to je trochu z cesty, už jenom to že bradavky reaguji na aktuální potřeby dítěte a vytváří se podle toho protilátky, nebo nedonosenci v nemocnici také dostávají mm, protože mají oslabené trávení a žádné um jim to mm nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 21:39
@Malvajs píše:
anonym?? proc? citlive tema??
A to ze se stavi v 8 mesich, vubec nesouvisi s kojenim, nebo ockovanim, ne? proboha…tim bych asi neargumentovala. A jen se neboj, 8 mesicu neni zadny vek, ono to vsechno jeste muze prijit, alergie, pichani usi, ikdyz je ockovany atd…nic zleho Ti samozrejme nepreji, jen se zbytecne „nerouhej“
@Althya tady pise jen svu nazor a pise ho zatim hezky a nikoho neurazi, nechapu, proc do ni tak dupes…a jeste natajnacku.. :nevim:

Špatně čteš, má již dva roky…

Anonym? Třeba ještě nemám účet?

Zajímá mě jen, jaké má vzdělání, když posuzuje kvalitu a složení UM, věci, které přísluší opravdu odborníkům a ne jenom papouškování pseudoinformací načteným na portálech typu Žena a život :lol:. Jinak téma citlivé-necitlivé, svoji situaci jsem popsala. A jsem zastánce kojení, ne za každou cenu. Ale nemyslím si, že složením je MM proti UM v zase až takové terno, jako se obecně v ČR traduje.

• Citovat
  • Upravit
101602
12.3.15 21:39

@Malvajs Vždycky bude okolí něco řešit, nejdříve je to kojení, pak sezení a chození, pak mluvení, pak školka, pak škola, kroužky, a já nevím co ještě… s tím člověk nic nenadělá, leda se odstěhovat na pustý ostrov :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
12.3.15 21:41
@Anonymní píše:
A ty jsi chemik nebo farmaceut, že to tak validně všechno umíš zhodnotit? :lol: :lol: :lol:
Možná by bylo lepší, aby ses vyjadřovala příště pouze k tomu hnojivu- čistě přírodnímu, tam při komentovaní složení toho moc nezkazíš :mrgreen: Tyhle všeznalky úplně miluju…
A co se týče očkování a neočkování a kojení a nekojení… můj syn kojen plně nikdy nebyl, částečně cca 3 týdny a očkovat jsem ho nechala na „kde co“, povinné jsou bez diskuze a navíc má i Rota i Pneumo. Až doroste dostane klíšťovku ani neprdne! Jsou mu dva roky, nemocný nebyl ani jednou, neměl ani žádnou rýmu, natož to aby musel brát ATB. V 8 měsících stojí bez opory a dělá krůčky.
Problémy se zuby, bolení bříška, teploty, rýma, reakce po očkování… netušíme ani co ta slova znamenají :palec:
Tak jo ženy, teď mi to nandejte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hrdinko :roll: tak jestli si za svým postojem stojíš tak, jak píšeš, nechápu ten anonym.
Jinak ke kojení/nekojení se vyjadřovat nechci, jen mě zaráží jedna věc…četla jsem, že děťátko se rodí celkem bezbranné proti infekcím atd, obranyschopnost se mu rozvíjí hodně díky látkám v mateřském mléce od matky díky tomu, že ona je běžných infekcím bakteriím atd. vystavená, její organismus s tím bojuje a tím pádem dodává důležité látky pro rozvoj obranyschopnosti i miminku. Jestli se pletu nebo to špatně píšu, klidně mě opravte, takto si to ale vybavuji…neumím si představit, jak by UM tento proces mohlo nahradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
12.3.15 21:44

.

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.3.15 21:45

@majki.r nenahradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 21:48
@variska píše:
Holky kdo chce ať nebojí, kojení automaticky neznamená dobrá matka, ale obhajovat si to tím, že už je lepší a mm není žádná výhra no to je trochu z cesty, už jenom to že bradavky reaguji na aktuální potřeby dítěte a vytváří se podle toho protilátky, nebo nedonosenci v nemocnici také dostávají mm, protože mají oslabené trávení a žádné um jim to mm nenahradí.

Prosím tě a tuto informaci máš odkud? Mohla bys mi prosím poslat odkaz na validní" zdroj této informace???
V9te holky co mi vadí nejvíc? Že se obecně rozšiřují v společnosti polopravdy a pseudonesmysly a pak z toho ženské blbnou. Rada pro každou z vás, prosím najděte si občas i opravdu validní zdroje informací!!!
Stimulací bradavky dochází k uvolňování oxytocinu, který působí stahy v mléčných žlázách (mimo jiné) a tím napomáhá uvolňování mléka z vývodu. V prvních dnech po porodu je tvorba mléka regulována endogenně- poporodnímu hormony, pak se tvorba stává závislou na stimulaci prsní žlázy a frekvenci jejího vyprazdňování. Čím častější vyprazdňování, tím větší stimulace tvorby mléka. Aktivní protilátky jsou obsaženy zejména v kolostru, pak už jejich koncentrace klesá. Začíná postupně dozrávat imunitní systém dítěte a na to již vliv mateřské protilátky nemají. Od cca 6tého měsíce MM ztrácí i výživový význam.
Klidně mně ukamenujte, ale toto jsou informace založené na principech evidence based medicine.

• Citovat
  • Upravit
101602
12.3.15 21:51

Takže z toho co si tu napsala celkem jasně vyplývá, že v něm ty protilátky jsou, když jejich koncentrace může klesat a pokud od 6 měsíce ztrácí výživový význam, tak to znamená, ten význam prvních 6 měsíců má a nevšimla jsem si, že by tu někdo psal něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
12.3.15 21:53
@j.a.n.i1 píše:
Takže z toho co si tu napsala celkem jasně vyplývá, že v něm ty protilátky jsou, když jejich koncentrace může klesat a pokud od 6 měsíce ztrácí výživový význam, tak to znamená, ten význam prvních 6 měsíců má a nevšimla jsem si, že by tu někdo psal něco jiného :think:

přesně ten pocit z toho mám taky. Krom toho, anonymko, máš li validní zdroj informací, pak ho uveď, když to požaduješ i po ostatních :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 21:57
@majki.r píše:
hrdinko :roll: tak jestli si za svým postojem stojíš tak, jak píšeš, nechápu ten anonym.
Jinak ke kojení/nekojení se vyjadřovat nechci, jen mě zaráží jedna věc…četla jsem, že děťátko se rodí celkem bezbranné proti infekcím atd, obranyschopnost se mu rozvíjí hodně díky látkám v mateřském mléce od matky díky tomu, že ona je běžných infekcím bakteriím atd. vystavená, její organismus s tím bojuje a tím pádem dodává důležité látky pro rozvoj obranyschopnosti i miminku. Jestli se pletu nebo to špatně píšu, klidně mě opravte, takto si to ale vybavuji…neumím si představit, jak by UM tento proces mohlo nahradit.

Za hrdinku se nepovažuji, jenom jsem chtěla poukázat na to, že co se týče PM vývoje nekojeného a očkovaného dítěte překvapivě taky může být celkem v pořádku, nic víc, nic míň.

Imunita novorozence dozrává do několika týdnů po porodu, úkolem přímých protilátek z MM je chránit právě novorozence proti běžným infekcím již hotovými protilátkami od matky. Problém ale nastává třeba u matek s poruchou imunity, ta nemusí mít protilátky žádné a pak je imunitní význam kojení opravdu otázkou. Problém UM dlouho byl obsah minerálu kvůli zátěži pro ledviny a pak alergeny z kravského mléka, ze kterého se dělá syrovátka pro UM. Protilátky matky nijak nesouvisí s dozráním a fungováním imunitního systému dítěte v dospělosti. Proto tolik rozporů v nemocnosti kojené vs. nekojené děti. Cca 90% máme dáno geneticky, zbytek ovlivní okolí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová