Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
12.3.15 18:36

Taky si myslím, že to s kojením nesouvií, my jako malé trpěly jen na dutiny, co jsem dospělá, marodím jednou ročně, opět dutiny, žádná chřipka apod, kojená jsem nebyla. A jak už jsem psala výš, moje co zatím pozoruju tak nekojené děti jsou tady v okolí spíš zdravější než ty kojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
12.3.15 18:38

Tak podle meho nazoru tvoje rozhodnuti sobecke je. Prsa nam priroda dala na kojeni, ne na okrasu. Pro dite je kojeni velmi prospesne a samo o nem rozhodnout nemuze, ty uprednostnis svuj zajem nad jeho. Takze v tomhle ohledu je tvoje rozhodnuti sobecke.
Ovsem - je to jen a jen tvoje rozhodnuti a tvoje volba, jsou to tvoje prsa a tvoje dite.
Takze ostatnim to muze byt jedno.
Svoje rozhodnuti dobre zvaz, nejlepe az po porodu, ale odsuzovat by te nikdo nemel, je to tvoje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.3.15 18:41

@Koblížek21 presne! A jeste jedna vec me odrazuje, nevim jak ostatni, ale ja mam sani a cucani bradavek spojene se sexem a pri predstave, ze mi je saje pritel a za hodinu vlastni dite..no, pripada mi to divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.3.15 18:43

@tinuss
To je zajimave.Ja prave nad tim dumam. Ted jsme doma meli vsichni virozu, to jeste pila normalne, tak mela jen lehci rymu. Prvni dcera mela teploty.Tak jsem si rikala ze ji to treba pomohlo, protoze ja mela rymu jako blazen, ze jsem ji pres mleko predala protilatky.Ale nevim, jestli to tak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 18:46

@tinuss no mně to kolikrát vadí i od chlapa, takže jak se přicucly děti, tak mi vstaly vlasy a zkroutily se prsty u nohou a já začla bulit, takže fakt neee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.3.15 18:50

@Atra tak ja osobne muzu byt v primem kontaktu s nemocnym a nikdy se nenakazim, uz jako mala, kdyz rodina marodila ja to odnesla nejlip. A jak rikam kojena jsem nebyla. Braska byl kojeny pry jen par tydnu a imunitu ma horsi nez ja..o priteli radeji ani nemluvim. Takze kdovi, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.3.15 18:52

@Koblížek21 ja pritele taky vetsinou odhanim :mrgreen: Za ty roky jsem si jeste nezvykla :mrgreen: Takze si neumim predstavit nechat sat dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 18:54

@tinuss no mně to popravdě začlo od něj vadit až po prvním porodu, prostě jak jsem k tomu dostala ten odpor, tak už to od něj málokdy snesu, to už musí být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.3.15 18:57

@Koblížek21 az tak? A myslis si, ze to bylo zpusobene primo kojenim? Psychicky blok? Me to zacalo vadit teprve pred par lety, driv ani tak ne, proste jenom mi na ne sahne a rostu. A to jeste dite nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.3.15 18:58

@Koblížek21 a muzu se zeptat, jestli jsi do porodnice sla s tim, ze kojit budes nebo ten odpor prisel az tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
12.3.15 19:04

@tinuss
Tak kdo vi, jak ono to je:)Kazdopadne at kazdy koji nebo nekoji podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 19:05

@tinuss u první jsem šla že budu kojit, vůbec mě nenapadlo, že by to nešlo, jenže ona byla nemocná, neutáhla to, tak jsem dva měsíce odstříkávala, po těch dvou měsících sekonečně chytla a já v tu chvíli jí musela položit a utéct od ní, byla bych schopná jí ublížit. U malýho jsem šla do porodky že to zkusím, zkusila, přicucl se, a já začla bulit, takže jsme zastavovali laktaci už tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
12.3.15 19:28

Taky kojení nemám ráda. První dceru jsem zvládla asi dva měsíce a pak s radostí skončila. U druhé jsem kojit nechtěla vůbec, ale podlehla jsem okolí. Stejně jsem to zvládla jen pár dní.
Necítím se jako sobec. Já totiž vůbec nechápu, čím je kojení tak strašně důležité. Chápu jeho původní smysl. Mláďata savců umí přijímat potravu jenom sáním. Zvířata a lidé v minulosti by bez kojení zemřeli. Nebyla náhrada.
Ale jinak MM stejně jako jiné potrava obsahuje nějaké živiny a další důležité látky. které jsme dneska schopni dodat i jinak.Pro mě to je pouze jídlo. Nedokážu to vnímat jinak.
A mluvit o nějakém poutu mezi matkou a dítětem. Jsme přece lidi. Aspoň já nepotřebuji primitivní pudy, abych milovala svoje dítě. Moje vztahy fungují jinak, než vztahy mezi zvířaty.
A ještě k tomu sobectví. Když to bude potřeba, kvůli svým dětem si uříznu třeba nohu, ale bohužel v zázračnost kojení nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.3.15 19:38

Me vylozene s.ralo, ze se me v porodce za 1. Nikdo nezeptal zda kojit chci a hned mi ji cpali k prsu a za 2. Mi ji krmili mlekem nekoho jineho o cemz me nikdo neinformoval a nezeptal se zda s tim souhlasim. Jestli bude nejake priste tak si prosadim svuj zajem. Nicmene v porodce jsem to vydrzela a doma laktaci ukoncila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
12.3.15 19:47

Asi jsem taky sobec, kojila jsem tyden, vubec to neslo, nevybojovala jsem si to a vzdala to. Dala jsem malemu Nutrilon. A kvuli tomu urcite nebude vic nemocny nebo povede mene hodnotny zivot nez kdyby byl kojeny. Ja jsem take kojena nebyla a nic mi neni. Nemyslim si ze je to TO NEJCENEJSI co muze matka diteti dat. Laska a pece jsou mnohem dulezitejsi. Kojeni nebo nekojeni ze me dobrou matku nedela. ;) V porodnici se me hned na porodnim sale ptali jestli chce nebo nechci kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová