Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101592
12.3.15 22:12

@Koblížek21 Nevím jestli bude podobné, nejsem chemik, ale tvrdit, že hnusy z prostředí se dostanou jen do MM a do UM ne je blbost. Plus v UM budou těžko vytvořené protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 22:13

@j.a.n.i1 a já někde tvrdím, že se do UM nedostanou? Já jen říkala, že v tom UM je to aspoň kontrolované, kdežto v MM si to těžko zkontroluješ. By to napřed chtělo to pořádně přečíst a ne pak překrucovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
12.3.15 22:16

@Koblížek21 Já nic nepřekrucuju, to ty se tu snažíš tvrdit, že UM je úžasné (= kontrolované) a kvalita MM je nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.3.15 22:18

@Malvajs
Tak k necemu je dobre. Minimalne usetris penezenku :mrgreen: Ne vazne, ja nerikam ze MM je k nicemu ale az nejaky extra vyznam bych mu neprikladala. Ale tot jen muj nazor :nevim: mi jen vadi ten nazor co v tehle diskuzi padl ze zakladateka je strasne sobecka matka. Nevim co v tom pripade je matka co si radsi koupi flasku vodky zliska se do nemoty a decko se ji vali na zemi ( mluvim o pripadu co byl tak/dva tydny zpatky ve zpravach jak se mimino plazilo po zemi )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 22:28

@Malvajs ono to není jen o éčkách, ty z rovna v tom UM taky zas tak nejsou, ale to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
12.3.15 22:41

Mě teda tlak na mě v porodnici i od okolí na mé kojení, které nešlo, dohnalo na psychiatrii a vyrobilo takový trauma, že ještě teď se mi jen z představy kojení zvedá žaludek a to už jsou to skoro tři roky. Přitom v těhotenství jsem nad tím vůbec nepřemýšlela a brala jako hotovku, že budu kojit. Takže jo, jestli budu mít ještě někdy dítě, tak kojit nehodlám, takový jsem sobec a na okolí zvysoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.3.15 22:56
@subsomi píše: :palec: :palec: :palec: :palec:
přesně tak, píší zde mnohé, které nekojily, nebo to vzdaly po pár dnech, ale bylo to jejich rozhodnutí za kterým si stály, nepotřebovaly k tomu posvěcení okolípokud se zakladatelka ptá stylem „řekněte mi, že moje rozhodnutí nekojit je OK a že nejsem špatná matka, jak mi zatím okolí naznačuje“ tak prostě je špatná matka

ona se neptá jeslti má, nebo nemá kojit… ptá se jak to říct v porodnici že nechce kojit…
no začla bych tím, že bych si vzala svoje pití, páč v porodnici jestli jsem to dobře pochopila byl k dispozici čaj pro těhotné a kojící no a nevím jestli bych to řešila předem… taky mi to nepřišlo nic na co bych se měla těšit, měly jsme tak dva tři pokusy přes kloboučky, než malé babička ukázala kouzlo dudlíku a pak jsem odstříkavala, což mi tak hrozné nepřišlo a pak došlo mléko… jinak alternativa v podobě lahvičky a odsávání u tebe taky nepadá v úvahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.3.15 07:07

@Adushka83 8 měsíců je brzo na nějaké soudy…problémy můtou přijít později a nebo taky nemusí a pak jsi ta výjimka co potvrzuje pravidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
13.3.15 08:04

@Eldoraa zakladatelko, ucin jak ty to citis - nedej na tlak okoli - muze se to pak obratit vuci tobe - bud sobecka, kazdy jsme sobecky, ale malokdo to prizna.

Ja sobecka byla a jsem, protoze nikdy se neohlizim na okoli a staram se a vychovavam dle svych pocitu - obe deti jsem nekojila, sve stanovisko jsem neobhajovala, proste jsem jen oznamovala - detska doktorka s tim nemela problem, nepremlouvala - videla na me, ze jsem 100% rozhodnuta. Deti byly na flasce - nikdy nemarodili (az ted s nastupem do skolky), nikdy nemeli antibiotika, vztah mezi nama je krasny - jsou hodny, samostatny, mazlivy a poslouchaji.

Nemam tedy pocit, ze by z MM meli nejaky trauma nebo nedostatek pece.
Pravda, ze ja vychovu deti mam sveraznou a pro okoli dost nepochopitelnou :-D

• Citovat
  • Upravit
1767
13.3.15 08:51
@Koblížek21 píše:
@Althya a vám tam neprší? že se ta půda totiž promořuje už jenom od toho deště.
By mě zajímalo, kdo zkoumá chemické složení toho MM, jestli v něm není něco co v něm být nemá. Já neříkám, že složení bude stejné, ale že v tom UM je ten chemický sajrajt aspoň kontrolovaný, kdežto v MM si těžko tu chemii kterou do sebe s jídlem nacpeš těžko zkontroluješ. O tom že by to bylo podobné nepadlo ani slovo. Jen o tom, že pochybuju, že v dnešní době je to MM pro to mimčo nějaká výhra. A o výhodách kojení pro matku jsem teda opravdu zatím neslyšela, to teď bez rýpání by mě docela fakt zajímaly.

Samozrejme, ze prsi, ale o to preci nejde. MM se tvori podle potreby ditete presne tak, jak dite zrovna potrebuje. Tomu se UM jen vzdalene blizi a vubec, jak muze byt podobne neco, co bylo vytvoreno nekde v laboratori a neco, co vzniklo v lidskem tele…Ja se zasadne vyhybam zpracovanym potravinam, polotovarum, nekonzumuji nic s aspartamem nebo glutamatem, dokonce ani nepouzivam zubni pastu s fluorem, takze si dovolim tvrdit, ze me MM je velmi kvalitni a nezanesene nebezpecnymi latkami. Syn prospiva primo ukazkove. Proti UM ale taky nic nemamn, sama ho jednou denne diteti davam, nastesti zvlada sat jak z lahve, tak z prsu ;). Ty vyhody pro matku: mensi riziko poporodni deprese kvuli vyplavovani oxytocinu, lepsi stahovani delohy po porodu (mohu potvrdit, byl to masakr:-)), mensi poprodni krvaceni, mensi riziko rakoviny prsu a vajecniku. Vyhod pro dite je dlouha rada, to si vygoogli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.3.15 08:58
@Koblížek21 píše:
@Malvajs jenže před 1000 lety taky ženy nejedly takový sajrajt jako dneska…

Podivej, treba ty zeny v Africe, asi se shodneme, ze jejich strava je podstatne mene kvalitni nez strava tady u nas. I presto, cetla jsem o studii ohldne rotavirove vakciny, kterou delali v jedne africke zemi a zjistili, ze kojene deti maji od svych matek tolik prirozene ziskanych protilatek proti rotavirovym infekcim, ze nijak nereaguji na podanou vakcinu - to mlejko bylo i pres spatny vyzivovy stav velmi kvalitni. Jeste jse necetla, ze by nejake dite melo protilatky z UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
13.3.15 10:28

@Malvajs vychovavam po svem, nic nectu, nikym se neridim.
Sama jsem tedy z prichodu z porodnice utla kojeni a dala lahev s UM.
Prikrm meli od 4.mesice, lepek take od 4.mesice, kravske mleko od 6.mesicu, jakmile zacly sedet dostali do ruky lzici at si jedi sami. Nikdy jsem jidlo nemixovala jen roztouchala vidlickou. To same s lahvickou, jakmile to slo - drzeli si lahvicku sami.
Neresila jsem 6ti nedeli s detmi jsem od narozeni cestovala.Nebo s nimi casto chodila do kavaren.
Malokdy jsem vymyslela nejakou hru, aby se deti zabavali.
Jakmile zacali trosku spolupracovat, chtela jsem aby se snazili oblekat sami.
Nemoci (co ted maji od skolky - ryma, kasel) resim doma, kdyz uz jdeme k doktorce, tak to uz musi byt.
Nikdy jsem doma nemela lehatko, ohradku, choditko, vanicka a dalsi dnes moderni vymozenosti (monitor dechu, chuvicku) - prislo mi to jako zbytecnost.
Kocarek jsem odlozila brzo tak v 1,5 roce, decka (zvlast syn) byly zvykly chodit.
Jsem moc pohodlna na to, abych resila „blbosti“.

Ale na druhou ted je detem 4 a 3 roky dokazou si vyndat obleceni ze skrine a oblect se, pripravit si rano kakao, automaticky si dojit na wc a rovnou jit si vycitit zuby. Jedi krasne, kraji nozem, po dojedini jidla podekuji a odnesou po sobe talir. Cestovani jim nedela problem, jsou potichu a koukaji z okna, protoze vedi, ze ve vlaku (autobusu) se nedela „bordel“. A to stejne v restauraci, vedi jak chovat. Jako sourozenci na sebe nezarli, podporuji se, chrani se a umi si spolu vyhrat. V plno vecech se na ne mohu 100% spolehnout.

Vychovavam je k samotatnosti, pokud to neni potreba nikdy jim nepomaham, chci aby si na vse prisly sami. Nepouzivam nad nima svoji dominanci z pozice rodice, ale snazim se chapat jejich povahu - mozna je to dany moji povahou, ze nesnasim, kdyz me nekdo chce ridit, proto to nedelam ani svym detem.

Treba toho nekdy budu litovat, ale zatim s nima nikdy nikde (skolka, tabor) nebyl problem, uvidim cim budou starsi jak ma vychova obstoji.

• Citovat
  • Upravit
3249
13.3.15 10:59

@Althya no vidis, mne se deloha u obou stahla ukazkove, dokonce pry tak ze ji mam jako bych nerodila, Krvacela jsem po obou porodevjh sotva tyden, a depku jsem u male mela prave kvuli te laktaci, jakmile jsme to stopli, tak jako mavnutim proutku jsem se dostala do relativni pohody, takze zatim zadnou vyhodu pro matku nevidim. Jo, maximalne financni stranku, taky kdybych mohla, tak bych tech par mesicu kojila, ale jen kvuli financni strance, ze to je zdravejsi a lepsi pro to dite me jaksi nic nepresvedci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
13.3.15 11:07

@Althya Hm, tak děloha se mi zavinula tak, že vypadá jako bych nikdy nerodila, u druhýho kdy se laktace stopla hned to byl větší masakr než u první kdy byla malá první dva měsíce plně na MM. Depku jsem u ní měla právě jen díky laktaci, a dost ošklivou, stopli jsme to na poslední chvíli, a pak rázem jsem byla daleko klidnější, šílených stavů. A krvácela jsem po obou porodech slabě max 14 dní. Takže zatím žádný výhody pro matku nevidím :-) jo, maximálně finanční stránku, kdybych mohla, tak obě těch šest měsíců kojím, ale jen kvůli tomu, že to je zadarmo. O tom, že to je pro dítě to nejlepší mě fakt nic nepřesvědčí, protože zatím nepozoruju u nikoho moc rozdíl mezi kojenými a nekojenými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
13.3.15 11:10

@Althya to nemyslíš vážně tyhle důvody že ne. Děloha se mi i po druhým porodu zavinula tak jako bych nikdy nerodila, masakr to by daleko větší než u prvního porodu, kdy jsem plně odstříkávala. Depku jsem měla u malé jen a jen díky laktaci, a dost ošklivou, stopli jsme to na poslední chvíli, byla bych už ve stavu schopná jí ublížit. A krvácela jsem po obou porodech slabě max. 14 dní. Jinou výhodu pro matky než finanční fakt nevidím. Jo, taky bych kojila těch půl roku, pokud by to šlo. Ale jen pro to, že by to bylo zadarmo. O tom, že je MM lepší než UM mě nikdo nepřesvědčí. Podle mně to vesměs vyjde nastejno. Navíc jako pardon ale máte nějaký důkazy, že by ty chudáčci děti na UM nějak byli nemocnější, trpěli a já nevím co? Zatím teda v okolí nepozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová