Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@j.a.n.i1 píše:
@ptacak No, ale tenhle důvod těžko může mít někdo, kdo čeká první dítě… a jinak tedy 20ml v porodnici a ještě odsávačkou mi nepřijde tak málo, tak trochu mi přijde, že se na tom spíš podepsal ten přístup, než co jiného…
Treba pro me je duvod psychicky blok z toho, jak me nekdo nuti do neceho, co nechci a to se netyka jen kojeni. Jsem takova odmalicka a nejde to zmenit…a ano, asi jsem prestala kojit z toho duvodu, ze mi Milanka rvali pomalu nasilim k prsu a nejak nedokazali pochopit, ze mam velke bradavky a ze on je dost maly (2420g) na to, aby se prisal…a ano, tahle zkusenost ve mne vyvolala to, ze uz nikdy v zivote kojit nechci a nebudu-staci?
@j.a.n.i1 Ono to tak dopadne, a priori zastavovat nebudu. Ale mám trochu strach - budu rodit u Apolináře. Normálně jsem hoodně asertivní, ale jsem si vědoma, že právě po porodu jsem byla naprosto jiná… a na kojení a přístup k němu jsem se ptala na té informativní schůzce po registraci, a sestra mi říkala, že tam se to řeší opravdu hodně…
No, ale jinak to dopadne, jak píšeš… a buď to půjde, nebo ne. Je fakt, že syn díky žloutence byl líný hodně, okamžitě, co se prso přiblížilo, tak usnul, předpokládám proto, že ta stimulace nic moc… a ty nervy taky nepomohly. Uvažuju, že pokud neporodím před termínem, tak pár dnů před ním nasadím ta homeo a pak se uvidí…
@ptacak Já rodila taky u Apolináře a nepřišlo mi to, že by to nějak řešili, přišlo mi to tak s rozumem.
@j.a.n.i1 píše:
@ptacak Já rodila taky u Apolináře a nepřišlo mi to, že by to nějak řešili, přišlo mi to tak s rozumem.
No, tak to jsem ráda, že jsem do diskuse vstoupila a něco takového slyším. V podstatě je tohle jediné, co řeším, protože s ničím dalším nemám problém ![]()
Třeba v dalším životě ji její matka taky nedá pít z prsou, až se narodí… ![]()
První dvě děti jsem kojila ráda. Přišlo mi to praktické nemuset tahat nic sebou k rodičům, na chalupu,…protože mimčo se mohlo kdykoli napít ode mě. Potřetí už to taková hitparáda nebyla, ale tak řekla jsem si, že to přetrpím a on si to chlapeček užíval celých 11m ![]()
K těm kladům a záporům MM mám jen jedno. V době kdy byly nejmladšímu téměř 2m přitáhli jeho sourozenci domů neštovice. On je díky MM nedostal, kamarádky dcera, která kojená nebyla ano. No, nepřála bych to fakt nikomu.
Takže něco unikátního v tom MM přece jen bude
A navíc upřímně teda ty částky za to UM jsou mírně řečeno dost přestřelené, na to, že je to nenahraditelná strava ![]()
@MisaHanuska píše:
První dvě děti jsem kojila ráda. Přišlo mi to praktické nemuset tahat nic sebou k rodičům, na chalupu,…protože mimčo se mohlo kdykoli napít ode mě. Potřetí už to taková hitparáda nebyla, ale tak řekla jsem si, že to přetrpím a on si to chlapeček užíval celých 11m
K těm kladům a záporům MM mám jen jedno. V době kdy byly nejmladšímu téměř 2m přitáhli jeho sourozenci domů neštovice. On je díky MM nedostal, kamarádky dcera, která kojená nebyla ano. No, nepřála bych to fakt nikomu.
Takže něco unikátního v tom MM přece jen budeA navíc upřímně teda ty částky za to UM jsou mírně řečeno dost přestřelené, na to, že je to nenahraditelná strava
No kamaradky dite je chytlo i pres kojeni… ![]()
Kojení je ta nejpřirozenější věc, kterou můžeme svému dítku nabídnout…proč se bránit něčemu, co je naprosto přirozené…
Vemme si příklad z přírodních národů, ti mají děti neustále u sebe a kojí je kdykoli chcou, kdyby věděli matky přírodních národů, co zde řešíme za věci, tak si poťukají na čelo, že nevíme co s miminky.
@ptacak
ok, tvůj důvod bych chápala jako závažný, jenže nejsi prvorodička a víš o co jde a píšeš i o operaci prsou, tam se mohlo a nemusela něco pokazit (vůbec netuším), ale ty si děláš svůj názor na základě SVÝCH zkušeností, to je něco jiného, než když se vyjukaná těhotná prvorodička ptám mám kojit nebo ne
@Petulka1234 píše:
Kojení je ta nejpřirozenější věc, kterou můžeme svému dítku nabídnout…proč se bránit něčemu, co je naprosto přirozené…
Vemme si příklad z přírodních národů, ti mají děti neustále u sebe a kojí je kdykoli chcou, kdyby věděli matky přírodních národů, co zde řešíme za věci, tak si poťukají na čelo, že nevíme co s miminky.
Ale my nejsme přírodní národ a máme právo volby. Přírodní národy také nedávají dětem pleny, nekoupou je, při kojení zvýkají koku…
@variska píše:
Holky a co by jste dělaly na mém místě, kojit nebo nekojit, když budu užívat prášky na tlak. Já vím, že jsou prášky u kterých se kojit dá, ptala jsem se dvou doktorek a odpověď byla kojit se dá, ale samozřejmě ty léky přecházejí do mléka, na otázku jestli by ony kojily mi neodpověděly. Tak nevím, jestli nějaké kvalitní um by nebylo lepší než mléko nadopované prášky. Tak trochu mám pocit, že si prcek těch prášků za moje těhotenství užil až dost
Obdobně jsem řešila léky na alrgii
dr. řekl, že mi neřekne ani ano ani ne
v letáku je, že se nevylučuje a že po dohodě s lékařem ![]()
nakonec jsem je nebrala ani jako těhotná ani jako kojící, na druhou stranu děti určitě trpěly v těh. i po narození mými reakcemi na pyly
a možná naopak jsem jim přes MM dávala protilátky
nevím a neví to ani žádný dr.
A k argumentům - moje dítě toto - tak je to takto
Mám dvojvaječná dvojčata, oba se mnou prožili stejné těhotenství, oba byli kojeni stejným MM (do 22m) a dcera má krásnou pokožku a nevypadá, že by ji jakákoliv alergie trápila, syn je atopik a zřemě bude alergik
(zatím nevyšetřováno, nepotvrzeno, ale já i manžel jsme alergici a z některých jeho reakcí se toho bojím)
A teď mi povězte… zachránilo dceru MM před alergiemi nebo je to dáno geny? Předala jsme alergie synovi přes geny nebo přes MM?
@subsomi píše:
@ptacak
ok, tvůj důvod bych chápala jako závažný, jenže nejsi prvorodička a víš o co jde a píšeš i o operaci prsou, tam se mohlo a nemusela něco pokazit (vůbec netuším), ale ty si děláš svůj názor na základě SVÝCH zkušeností, to je něco jiného, než když se vyjukaná těhotná prvorodička ptám mám kojit nebo ne
Ale jo, tomu rozumím… dál jsem se chvilku bavila s Jani… já fakt asi potřebuju slyšet různá uklidnění, protože z mého pohledu, tohle bylo něco strašného. Jinak nemůžu říct ani popel na porodnici, ani na chování ostatních, porod, vše super, ale tohle byl fakt děs a hrůza, na Vinohradech úplně, tam jsem se fakt po x probdělých nocích zhroutila, jak jsem neschopná ženská, která neumí dát najíst dítěti. Fakt šílené.
No, dneska na to koukám jinak, měla jsem být asertivní, jenže po porodu, s novorozeným miminkem, které potřebuje ozařování kvůli žloutence, tudíž i sestry apod., to jde strašně špatně. Nikdy s tím problém nemá, ale tehdy jsem byla tak strašně zranitelná. Bohužel to všechno mám spojené s kojením, proto to probírám horem a dolem… ale jak psala Jani, ono to dopadne tak - zkusím, budu se snažit, pokud to nepůjde, holt nepůjde. Nyní už vím, že miminko na UM může být spokojené, nemusí být nemocné… takže tak. Ale asi bych to zkusit chtěla, jen už nechci zažít, co jsem zažila…
Naštěstí se mi tu dokonce ozvala jedna maminka, že kdybych měla jakýkoli problém, mám se jí ozvat a opravdu vypadá, že tomu rozumí a že se prý snad rozkojím. Tak doufám.
(ačkoli přiznávám, nijak zvlášť příjemné mi to není, takže u mě nehrozí x leté kojení, ale např. těch prvních 6 měsíců bych vážně ráda)
@Petulka1234 píše:
Já jsem ale ráda, že nežijeme jako přírodní národy a mohu řešit i přízemní, pro někoho směšné starosti, a nemusím řešit, na rozdíl od nich, jak přežít ![]()
Promiň, ale to můžeš rovnou srovnávat např. se středověkem… a to srovnání prostě pokulhává. Vidíš, třeba ty jsi přesně někdo, kdo mě děsí, že bych na nějakou takovou sestru mohla narazit znovu, nekompromisní, s argumenty, které ubijí ženu po porodu, oslabenou, zmítající se v hormonech… jako s výkřikem "Třeba v dalším životě ji její matka taky nedá pít z prsou, až se narodí… " ![]()
@ptacak píše:
Já jsem ale ráda, že nežijeme jako přírodní národy a mohu řešit i přízemní, pro někoho směšné starosti, a nemusím řešit, na rozdíl od nich, jak přežít
Promiň, ale to můžeš rovnou srovnávat např. se středověkem… a to srovnání prostě pokulhává. Vidíš, třeba ty jsi přesně někdo, kdo mě děsí, že bych na nějakou takovou sestru mohla narazit znovu, nekompromisní, s argumenty, které ubijí ženu po porodu, oslabenou, zmítající se v hormonech… jako s výkřikem "Třeba v dalším životě ji její matka taky nedá pít z prsou, až se narodí… "
@Petulka1234 píše:
to to pěkně překrucuješ
ač, jsem zastánce kojení, tak takové argumenty o přírodních národech mi lezou krkem
![]()
ty přírodní národy nemají nic umělého a proto to nepoužívají, nedají dítěti umělé brýle, protože je nemají i když by je dítě potřebovalo, nedají dítěti umělé naslouchátko, i když by to dítěti pomohlo, nedají dítěti umělý vozíček… a nedají ani umělé mléko, protože nic z toho nemají