Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6842
20.3.15 10:16
@Malvajs píše:
Proste je problem v tom, ze lidi se nejak odnaucuji delat rozhodnuti, byt za ne zodpovedny a drzet se jich.

vytesat do kamene :palec:

to je přesně ono, jedna matka se na nekojení zeptá (protože není schopna se sama rozhodnout) a je ukamenována, druhá se nezeptá (rozhodne se sama) a nikdo ji nic neřekne (protože neví, že ji má taky ukamenovat)
podobné to je s matkou, která dá dítěti v 6m guláš s knedlíkem a pak se zeptá, jestli je to OK a jestli jiné děti sní taky tolik a opět je ukamenována, druhá matka dá to samé jídlo a jen se na to nikde neptá, protože si stojí za svým rozhodnutím a nikdo ji nic neřekne :think:

Podle mě dítě vycítí jestli rodiče jsou rozhodní nebo nejistí a pak se to projeví.
Matka, která během procházky dítěti 3× sundá a zase nasadí čepici, protože si není jistá, jestli ji potřebuje nebo ne dává dítěti signál nevím si s tebou rady :roll: a dítě z toho bude zmatené :( podobně, když rodiče nemají na výchovu stejný názor a nedokáží se shodnout dítě pak zkouší co může a nemůže posouvá hranice mnohem dál, než kam by je dovolili posunout rodiče, kteří se shodnou a oba trvají na stejných hranicích :think:

A abych se vrátila k UM, já měla doma nachystanou jednu krabici UM (dostala jsem od kamarádky, samotnou by mě asi nenapadlo ji koupit), nestavěla jsem se k tomu, že je to jed, který ani doma mít nechci, ale snažila jsem se udělat vše, proto abych kojila (no a už jsem psala, kojila jsem dvojčata do 22m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
20.3.15 10:54

Stejně je to zajímavé kolik se toho dá nakecat o krmení kojenců. Jeden by řekl, že je to prostě jídlo, nutnost k přežití, jiný z toho udělá umění, další zas má mindrák. Ale tak je to všude i když člověk nahlédne do diskuze o tom čím krmit psa, tam to taky vždycky vře :mrgreen: Čím jsou moje děti starší, tak vidím, že řešení nějakého kojení/nekojení byla prkotina oproti ostatním problémům, co nastávají a mají na život člověka daleko větší vliv než to, zda byl nebo nebyl kojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
20.3.15 15:02
@Malvajs píše:
Jestli nekdo nekoji a muze, je to trosku proti prirode. Jestli nekdo kojit nemuze, nemoc, blok, vim ja co muze nastat, tak zaplat panbuh za 21. stoleti a UM

trošku proti přírodě? a prej neopodstatněné řeči o kojosektě, co? :twisted: která nemůže kojit, tak nemá na výběr nic než um, to jo. ale pro zbytek je kojení jedna ze dvou možností a naštěstí nemusí před žádnou komisí vysvětlovat proč se tak rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
20.3.15 15:19
@subsomi píše:

to je přesně ono, jedna matka se na nekojení zeptá (protože není schopna se sama rozhodnout) a je ukamenována, druhá se nezeptá (rozhodne se sama) a nikdo ji nic neřekne (protože neví, že ji má taky ukamenovat)
podobné to je s matkou, která dá dítěti v 6m guláš s knedlíkem a pak se zeptá, jestli je to OK a jestli jiné děti sní taky tolik a opět je ukamenována, druhá matka dá to samé jídlo a jen se na to nikde neptá, protože si stojí za svým rozhodnutím a nikdo ji nic neřekne :think:

jo, ale ona se neptala jestli má nebo nemá kojit, ale když nechce kojit jak to zařídit v porodnici… mě by to taky zajímalo, jestli to říct před nástupem, nebo až když mimino příjde z kontroly, jestli mu už můžu vzít mlíko co bych mu pak chtěla dát… ale ptala bych se na to v porodnici spíš jak tady, to je tak jediný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15204
20.3.15 16:00

Vždyť je to fuk jestli kojit, nebo um hlavně ať jsou maminky i miminka spokojené :-) Zakladatelce bych radila jediné, ať kojení aspoň zkusí, názor s příchodem miminka může změnit a pokud jí kojení nebude vyhovovat přejít na umělý…Mě kdyby před narozením první dcery někdo řekl, že budu kojit dva roky, tak si pomyslím něco o bláznech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
21.3.15 14:07

Vůbec neřeším, kdo co napsal, ale jak tato diskuze „vyznívá“.

Něco ve smyslu:„Nemůžeš kojit, chudáčku, tak to "hnusný“ UM dej, protože prostě nemáš…"

Mně nepomohla ani laktační poradkyně, co u mě byla. Prostě mlíko nebylo, shodou okolností je to i paní, která radí maminkám s úvazy miminek do šátku. Naši malou se jí nepodařilo uvázat, musely jsme na to být dvě. Říkala, že to ještě neviděla a přála mi hodně štěstí.

Kamkoli jsem přišla, byla jsem jediná nekojící, nestačilo výmluvně vytáhnout „výbavu“ na dělání UM, mimochodem, měla jsem to vychytaný, takže než maminky vytáhly prsa, dítě uvelebily, tak já už lomcovala lahvičkou :). Hned ty pohledy, tázací pohledy čekající na odpovědi, nebo zrovna dotazy… Nesnášela jsem to, cítila jsem se neschopná, ponížená. Protože to většinou končilo tak, že mě politovaly, že to mám fakt blbý pořád kontrolovat, jestli mám vše s sebou…

Dneska s odstupem třech let mi paní pediatrička říká, že zdravější dítě snad ani neviděla :), je to od ní milé.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
24.3.15 09:49
@Althya píše:
@Silky123 Pokud narazis na me, tak jsem tady psala, ze bych kojeni rozhodne nelamala pres koleno, pokud maminka vyvine maximalni usili a stale se nedari. Sama jsem mela problemy a ted davam synovi UM vecer a nekdy i v noci, kdyz uz na kojeni nemam silu…Me jen vadi, ze to nekdo zavrhuje, aniz to zkusi, to mi prijde dost nefer vuci tomu nenarozenemu miminku, ktere se nemuze branit. A pak, kdyz nekdo tvrdi, ze MM vlastne neni tak super a ze je to jenom jidlo, takze je v podstate jedno, jestli date MM nebo UM…

Mne prijde, ze to, ze UM je vlastne lepsi jak MM, protoze nejaka puda je nekde spatne pohnojena a dostane se to do mlika, tvrdi ty, ktere nekojily, aby si pred sebou ospravedlnily svoje rozhodnuti. Na zacatku diskuze je to hezky videt, jak se odpurkyne kojeni navzajem ujistuji v tom, ze MM je vlastne spatna vec. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19
1.4.15 16:30

Díky za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
9.4.15 09:49
@Malvajs píše:
http://www.ordinace.cz/clanek/kojeni/Pro ty co tvrdi, ze MM je stejne jako UM. Samozrejme ty, co nemohou kojit ze zdravotnich duvodu nasadi UM, ale ty, ktere tu moznost maji by to meli pro sve deti aspon zkusit. Jen mi to nedalo sem to nedat, protoze nektere zde tvrdily, ze MM neni dulezite..

Souhlas, já nekojím, protože mléko odešlo, a vzdala jsem to po mohutných bojích. je mi krajně nesympatická současná militantní kojící lobby (laktační poradkyně pro mě měly jedinou radu - přikládejte častěji, přitom já týden kojila v podstatě nepřetržitě a mléka bylo čím dál tím míň), ale MM bude vždycky pro dítě neporovnatelně lepší než UM, to je bez diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
9.4.15 09:52

Škoda, že se v tom článku nepíše, kolik ještě pořád mateřské mléko obsahuje DDT. Když informace, tak kompletní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
9.4.15 10:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.9.15 10:30

Zdravím autorku diskuze. Nic si z toho nedělej, mám úplně stejný pocit, kojení se mi od puberty přímo hnusí. Když vidím kojící matku na veřejnosti tak si ťukám na čelo, že jí to není blbé. Je to přece stejné prso jako bez mléka a taky by ho neukazovala jen tak cizím lidem ne? :-) představa, že mě dítě cucá prso je pro mě přímo pekelná, uplně dotanu takový divný pocit do prsou, takovej nepříjemnej. Nehledě na to jak jsou po kojení „zdemolovaná“ to asi partner rozhodně neocení :-( A to, že nekojené děti jsou nemocné, alergické a nebo jinak „postižené“ je takovej žvást,, že to není možný. Já jsem kojená do 9tého měsíce a jako dítě jsem byla furt nemocná, úplnej chcípák. Můj brácha nebyl kojený vůbec a nezamarodí co je rok dlouhej krásně roste a je normální. Sama jsem teď v pátem měsíci těhotenství a na miminko se moc těším :srdce: ale kojit ho nebudu ať se každej přeskočí, je to moje dítě a já musím sama vědět co je pro mě nejdůležitější :-) Příčí se mi ten „hon na nekojící čarodějnice“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
10.9.15 19:08

@zuzkae OMG, primarni funkci prsa je vyziva jine lidske bytosti. KOjeni je krasne a je to nejvic, co muze mama diteti dat. Kdyz to nejde ani po velike snaze, tak to nejde, ale rozhodnout se, ze se mi to hnusi a kojit nechci, to je hnus nejvetsi, muj partner by se se mnou za to asi rozvedl :) MM je nanahraditelne, neco si o tom precti, na verejnosti se koji z nutnosti, kdyz ditko ma hlad a normalni maminky to delaji co nejdiskretneji. Kojeni si uzivam, to propojeni s ditetem, stejne jako noseni v nositku a spolecne spani a mam to nejveselejsi a nejspokojenejsi detatko siroko daleko, tveho je mi dopredu lito, takove sobky by deti vubec nemely mit

Příspěvek upraven 11.09.15 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15204
10.9.15 19:21

@zuzkae Mě se zase hnusí blbý lidi a ťukám si na čelo nad jejich ještě blbějšíma názorama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
10.9.15 19:30

@zuzkae Asi takhle, klidně si nekoj, to je čistě tvoje věc… to co si o tobě bude myslet okolí a jak se o tom bude vyjadřovat je zase jejich věc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová