Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
10.9.15 19:52

Já nekojila ze zdrav. důvodů ani jednou. Ale že jsem si užila keců :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
10.9.15 19:56

Zažila jsem zrovna včera situaci v autobuse, ze které jsem byla mírně řečeno rozpačitá. Běžná MHD v Praze, kolem 16. hod., takže celkem plný autobus. Asi půlroční mimčo vytrvale brečelo. Maminka evidentně nevěděla jak ho uklidnit. Tak prostě vyndala prso a v plném autobuse kojila. Je fakt, že dítko ztichlo, ale podle mě tohle už bylo přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 20:01
@sloninka píše:
Zažila jsem zrovna včera situaci v autobuse, ze které jsem byla mírně řečeno rozpačitá. Běžná MHD v Praze, kolem 16. hod., takže celkem plný autobus. Asi půlroční mimčo vytrvale brečelo. Maminka evidentně nevěděla jak ho uklidnit. Tak prostě vyndala prso a v plném autobuse kojila. Je fakt, že dítko ztichlo, ale podle mě tohle už bylo přes čáru.

spolu s dítětem zmlkli také cestující :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
29577
10.9.15 20:02
@sloninka píše:
Zažila jsem zrovna včera situaci v autobuse, ze které jsem byla mírně řečeno rozpačitá. Běžná MHD v Praze, kolem 16. hod., takže celkem plný autobus. Asi půlroční mimčo vytrvale brečelo. Maminka evidentně nevěděla jak ho uklidnit. Tak prostě vyndala prso a v plném autobuse kojila. Je fakt, že dítko ztichlo, ale podle mě tohle už bylo přes čáru.

Proč? Že utišila svoje dítě?
Kolik holek se prsatí v létě na koupácích a je to taky přes čáru|? Co je přes čáru|? Utišit přirozenou cestou potřeby svého dítěte 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
10.9.15 20:07

@sloninka Co na tom bylo jako přes čáru? Přece když má kojené dítě hlad tak ho nakojím a nebudu ho trápit jenom proto že jsem v mhd…přece si jí na prso necivěla ne?…já kojila jen chvíli nedařilo se mi a byla jsem z toho v depresích jak moc mi to bylo líto, ale v období kdy jsem kojila a musela jsem např. někde venku na lavečce tak jsem si přes mimčo a přes prso dala látk. plenu a nic vidět nešlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 20:13

@novomamina venku na lavičce, decentně zakrytá v ústraní je trochu jiné, než vytáhnout cecek v mhd. To raději vystoupím…upřímně, asi když tušíš, že pojedeš mhd, tak dítě nakojíš před cestou. ono děcko určitě po deseti minutách neřve hlady…pak jsou typy matek, které prostě prso berou jako zklidňující prostředek: hlad nehlad a to je mimo.. :jazyk: taky jsem měla tu čest když vedle mě seděla v bude ženská, u prsa jí visela dvouletá spící pijavice skoro hodinu a mamina si s kamarádkou v klidu povídala a chválila si, jak to děcko clou cestu pěkně spí :roll:

• Citovat
  • Upravit
4700
10.9.15 20:34

Svět je naruby, prso v kombinaci s kojením je přes čáru, prsa pro reklamu a v šoubiznysu jsou „in“. Jsou i ženy, které si raději nechají prsa uřezat, v rámci prevence rakoviny prsu a navíc nám to oznamují jako super rozhodnutí. :roll:
Víc k tomu nemám. Snad jen zda je v pořádku nazývat dítě pijavicí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 20:42

@mgdln ano, v případě, že nepije, jen visí a chrápe…bohužel je to ale chyba matky.

edit.: kojila jsem ráda, kojila jsem dost..jsem těhotná a na kojení dalšího dítěte se opět těším. ale stále na to pohlížím jako na činnost, která je hlavně o nasycení (samozřejmě v příjemném a klidném prostředí s hekým kontaktem mezi matkou a dítětem) ale zároveň je to pro mě věc intimní. také nepoužívám cecek jako uklidňující prostředek. kojení = jídlo.

• Citovat
  • Upravit
15208
10.9.15 20:47
@sloninka píše:

Co na tom, určitě to prso kdoví jak vidět nebylo přes hlavičku dítěte, kdekdo nosí výstřihy, že koukaj kozy pomalu celý… Já se taky snažim venku nekojit, ale když to jinak nejde…a prsa mi nejsou vydět nikdy, část zakryje dítě, zbytek oblečení. Jestli to někoho pobuřeje, neni můj problém, nikoho tím neobtěžuju. Většina lidí uspokojuje svoje potřeby jak se jim zachce, třeba hulí na veřejnosti, tak proč by se ditě nemohlo nakojit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
10.9.15 21:02

Myslím, že Verulicek to vystihla přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
10.9.15 21:28
@sloninka píše:

Tak maminka pozná, jestli jí mimčo pláče z hladu. A já bych taky nenechala malou plakat, kdoví, kam jeli. Radši nakojit v autobuse, kde je teplo a pohodlí, než venku v zimě na lavičce.
Já na veřejnosti kojím velmi nerada, ale už bylo pár situací, kdy prostě malá měla hlad a pak je mi jedno, co si lidi budou myslet. Jde mi především o mé dítě. Jen si pak přes sebe hodím šátek, abych nebyla odhalená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
10.9.15 21:56

@zuzkae Hele, já nejsem bůhvíjaká bojovnice za kojení, chápu, že někomu kojení nejde a dokonce i skousnu, když to někdo zkusí a na základě vlastní zkušenosti se rozhodne, že je mu to fakt nepříjemné a že v tom nebude pokračovat. Ale rozhodnout se nekojit jen na základě nějakých kusých dojmů je fakt krávovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
10.9.15 21:58
@mgdln píše:
Svět je naruby, prso v kombinaci s kojením je přes čáru, prsa pro reklamu a v šoubiznysu jsou „in“. Jsou i ženy, které si raději nechají prsa uřezat, v rámci prevence rakoviny prsu a navíc nám to oznamují jako super rozhodnutí. :roll:
Víc k tomu nemám. Snad jen zda je v pořádku nazývat dítě pijavicí?

A na tomhle nechápeš jako co? Kdyby mi babička a máma umřely v padesáti na rakovinu prsa a doktoři mi řekli, že mám 70 % pravděpodobnost, že rakovinu dostanu taky, tak si je snad uřežu i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
10.9.15 22:20
@verulicek píše:
@novomamina venku na lavičce, decentně zakrytá v ústraní je trochu jiné, než vytáhnout cecek v mhd. To raději vystoupím…upřímně, asi když tušíš, že pojedeš mhd, tak dítě nakojíš před cestou. ono děcko určitě po deseti minutách neřve hlady…pak jsou typy matek, které prostě prso berou jako zklidňující prostředek: hlad nehlad a to je mimo.. :jazyk: taky jsem měla tu čest když vedle mě seděla v bude ženská, u prsa jí visela dvouletá spící pijavice skoro hodinu a mamina si s kamarádkou v klidu povídala a chválila si, jak to děcko clou cestu pěkně spí :roll:
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
Luca10
10.9.15 22:24
@Althya píše:
@zuzkae OMG, primarni funkci prsa je vyziva jine lidske bytosti. KOjeni je krasne a je to nejvic, co muze mama diteti dat. Kdyz to nejde ani po velike snaze, tak to nejde, ale rozhodnout se, ze se mi to nechci a kojit nechci, to je hnus nejvetsi, muj partner by se se mnou za to asi rozvedl :) MM je nanahraditelne, neco si o tom precti, na verejnosti se koji z nutnosti, kdyz ditko ma hlad a normalni maminky to delaji co nejdiskretneji. Kojeni si uzivam, to propojeni s ditetem, stejne jako noseni v nositku a spolecne spani a mam to nejveselejsi a nejspokojenejsi detatko siroko daleko, tveho je mi dopredu lito, takove sobky by deti vubec nemely mit

Společné spaní? Nedávno jsi řešila, jak nasadit Estivilla. Tak to neklaplo? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová