Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101603
10.9.15 22:45

@sloninka Co je přes čáru, neotravovat celý autobus zbytečným řevem svého děcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.9.15 09:06

@Althya :-D co to máš za chlapa proboha :-) Do toho chlap nemá co mluvit je to jen a jen na mě zlato jestli budu kojit nebo ne… A jestli jsi přečetla celou knihovnu o tom jak kojit prosím, tleskám ti, ale žádná knížka nedej bože ještě napsaná chlapem :-D nemůže nahradit rodinnou zkušennost…tak tady nevyřčuj velké rozsudky o tom kdo by měl mít a nemít děti… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
11.9.15 09:17
@verulicek píše:
spolu s dítětem zmlkli také cestující :lol: :lol: :lol: :lol:
:palec: :lol: :lol: :lol:
A někteří začali slinit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.9.15 10:14
@sloninka píše:
Zažila jsem zrovna včera situaci v autobuse, ze které jsem byla mírně řečeno rozpačitá. Běžná MHD v Praze, kolem 16. hod., takže celkem plný autobus. Asi půlroční mimčo vytrvale brečelo. Maminka evidentně nevěděla jak ho uklidnit. Tak prostě vyndala prso a v plném autobuse kojila. Je fakt, že dítko ztichlo, ale podle mě tohle už bylo přes čáru.

Jak pres caru? To je jako lepsi nechat dite brecet nejspis hladem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.9.15 10:17
@Luca10 píše:
Společné spaní? Nedávno jsi řešila, jak nasadit Estivilla. Tak to neklaplo? :think:

To bylo nekd v dubnu, Estvilla jsme chteli zkusit, ale manzel ani ja na to nemame nechat maleho brecet, takze zustalo jen u slov a nezkusili jsme to. A ted si porad rikam, jak to bude super, az uz nebudu kojit a maly bude spat v detskem pokojicku a budu ho davat na hlidani :) A vim, ze tak jeste rok nic z toho nebude, protoze nemam vubec vuli neco takoveho udelat. Je to me posledni dite, tak si to ted fakt chci uzit a maly je spokojeny a vlastne i ja, i kdyz nekdy brblam :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.9.15 10:28
@verulicek píše:
@novomamina venku na lavičce, decentně zakrytá v ústraní je trochu jiné, než vytáhnout cecek v mhd. To raději vystoupím…upřímně, asi když tušíš, že pojedeš mhd, tak dítě nakojíš před cestou. ono děcko určitě po deseti minutách neřve hlady…pak jsou typy matek, které prostě prso berou jako zklidňující prostředek: hlad nehlad a to je mimo.. :jazyk: taky jsem měla tu čest když vedle mě seděla v bude ženská, u prsa jí visela dvouletá spící pijavice skoro hodinu a mamina si s kamarádkou v klidu povídala a chválila si, jak to děcko clou cestu pěkně spí :roll:

Proc tak negativne? Ja teda teky dite nakojim, nez jdeme ven, ale je to hlavne proto, ze syn kojeni na verejnosti moc nedava, potrebuje u toho klid. Ale kdyz se stane, tak proste nakojim…A prso je pro kojene dite zklidnujici prostredek a diteti se u nej zpomali tep a snadneji usne. Nechapu, co koho na tom poburuje…trochu tolerance by to chtelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
11.9.15 10:38
@verulicek píše:
@novomamina venku na lavičce, decentně zakrytá v ústraní je trochu jiné, než vytáhnout cecek v mhd. To raději vystoupím…upřímně, asi když tušíš, že pojedeš mhd, tak dítě nakojíš před cestou. ono děcko určitě po deseti minutách neřve hlady…pak jsou typy matek, které prostě prso berou jako zklidňující prostředek: hlad nehlad a to je mimo.. :jazyk: taky jsem měla tu čest když vedle mě seděla v bude ženská, u prsa jí visela dvouletá spící pijavice skoro hodinu a mamina si s kamarádkou v klidu povídala a chválila si, jak to děcko clou cestu pěkně spí :roll:

Ano je to jiné, a určitě si dopředu než bychom šly ven dítě nakrmím, ale i tak danou situaci neznáme a určitě by mě to nějak nepohoršovalo. Je to prostě přirozené. A určitě by mi kvůli tomu nepřišla ta matka nějaká šílená. Třeba z nějakého důvodu byly venku dlouho a hlad nehlad potřebovala ho prostě uklidnit. Přijde mi škaredé a hrozně negativní jak toto někdo nepochopí a ještě se nad tím pohoršuje. Tak nějaká mamina kojila v mhd a co jako nám je do toho hovno…
Ten druhý případ co píšeš je už samozřejmě extrém a je to ostuda té matky, ale já si maximálně můžu říct něco v duchu a opět je mi po tom ho… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.9.15 10:39
@verulicek píše:
@mgdln ano, v případě, že nepije, jen visí a chrápe…bohužel je to ale chyba matky.edit.: kojila jsem ráda, kojila jsem dost..jsem těhotná a na kojení dalšího dítěte se opět těším. ale stále na to pohlížím jako na činnost, která je hlavně o nasycení (samozřejmě v příjemném a klidném prostředí s hekým kontaktem mezi matkou a dítětem) ale zároveň je to pro mě věc intimní. také nepoužívám cecek jako uklidňující prostředek. kojení = jídlo.
No a prave, ze kojeni neni jen jidlo. Ja doma, kdyz se chci v klidu podivat treba na film, nerusi nas starsi dite, tak nechavam maleho spat na prsu, protoze v postylce se obvykle vzbudi rychleji. Takhle spi, obcas se prisaje a pije, pak se zase odpoji a pro me je to chvile klidu. Pravda, delam to takhle jen doma, mhd s nim nejezdim. Ale proc to hned odsuzovat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.9.15 10:57
@zuzkae píše:
@Althya :-D co to máš za chlapa proboha :-) Do toho chlap nemá co mluvit je to jen a jen na mě zlato jestli budu kojit nebo ne… A jestli jsi přečetla celou knihovnu o tom jak kojit prosím, tleskám ti, ale žádná knížka nedej bože ještě napsaná chlapem :-D nemůže nahradit rodinnou zkušennost…tak tady nevyřčuj velké rozsudky o tom kdo by měl mít a nemít děti… :mavam:

Jakou rodinnou zkusenost? U me v rodine se temer nekojilo, ale treba moje mama, co me kojila jen 3 mesice, tak me ted v kojeni velmi podporuje. Je rozdil, kdyz zena treba nema mlecne zlazy a kojeni fakt neni mozne a kdyz se rozhodne, ze kojit nechce, tak nebude a pripravi tak sve dite o to nejcennejsi? Nechapes ten rozdil? V mych ocich takova zena sve dite dost nemiluje, protoze jinak by mu MM nemohla odeprit. Jinak pro me driv bylo kojeni taky nepredstavitelne, ale kdyz jsem otehotnela, hned jsem vedela, ze kojit chci a ver, ze bez problemu to nebylo, musela jsem davat i dokrm UM a ted ma syn neco pres 9 mesicu a je pouze kojen a prikrmy a jsem za to stastna. Jeste nebyl ani nemocny a ma krasnych 11,5 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.9.15 11:15

Tak to ti gratujuji ke krásnému a zdravému dítku :-)Můžeš být šťastná…ale neřikej mi že svoje dítě dost nemiluju, na to nemáš ani trochu právo a beru to jako urážku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
11.9.15 11:39
@zuzkae píše:
Tak to ti gratujuji ke krásnému a zdravému dítku :-)Můžeš být šťastná…ale neřikej mi že svoje dítě dost nemiluju, na to nemáš ani trochu právo a beru to jako urážku…

Vyjádřila pouze svůj názor, na což právo má :-) jo, že se ti ten názor nelíbí, to už je tvůj problém. A jinak já mám podobný, plně chápu, když to někdo zkusí, má problémy, utne to a u druhého se třeba ani nepokusí… ale kdo se rozhodne aniž by to zkusil je v mých očích sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
11.9.15 11:54

@zuzkae Každý má právo vyjádřit svůj názor, tobě připadá hnusné kojení, ostatním zas budeš připadat jako sobecká matka a proč taky ne… každý si může myslet co chce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.9.15 11:59

Sobec bych byla kdybych si dítě nepořídila z důvodu, že mám obavy aby mi nezkazilo postavu atd. Třeba když partner o dítě stojí. Pleteš si tu hrušky s jablkama. :-D Všude se píše a vtlouká do hlavy, že kojení mám být radost jak pro dítě tak pro matku a když je problém radši to utnout..Já mám problém, že se mi to až příčí a místo pochopení mě lidé odsuzují což zvyšuje mé znechucení z procesu kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
11.9.15 12:11
@zuzkae píše:

Ty hlavne zatim zadny dite nemas, povime si az s realnou zkusenosti ;)
Ja na kojeni nevidim nic svetoborneho, je to potrava pro dite a tak jsem to i brala. Spis mi to bylo neprijemne, ale to byl proste muj pocit. Nikdy by me nenapadlo vypustit uvahy typu dite mi ocucava prso, nebo ze mi partner nepodekuje za znicena prsa po kojeni :zed: to jsou teda nazory, kolik ti je proboha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.9.15 12:31

Je mi 26 let. No jo až budu stará tak už mi to bude jedno že mám prsa potrhaný a u kolen bradavky vylezlý atd :-) ale teď mi to jedno není, nejsem jak je dnešním trendem, stará matka, které je to vlastně už jedno že jí prsa hučí :-D Tahle diskuze nemá cenu já Vás nepřesvědčím k pocjopení a vy mě nepřesvědčíte k opačnému názoru..Pěkný den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová