Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
I těch 99,9% žen, které chodí na prevenci má svou sexualitu
, to se neboj. U nás teď na rakovinu děložního čípku zemřela sedmnáctiletá holka, nikdy neměla sex, rok léčby, bohužel, přišla pozdě, taky řešila, že kdo nemá styk na prevenci nemusí. Stačí blbě rozdané genetické karty a obrovská smůla. To je důležitější, než velikost kartáčku a vyšetření, které trvá dvě vteřiny.
Ale dělej jak umíš, piplej se v nedůležitých věcech a pak můžeš pro změnu řešit, co je horší, zda prevence nebo léčba.
Moc děkuji za odpověď. Z čeho přesně jsi měla strach? A jak vyšetření zvládáš? Jak moc je ti nepříjemné? Moc ráda bych si přečetla zkušenost od někoho, kdo měl taky obavy. ![]()
![]()
Je to přesně naopak děvenko
Právě proto, že mi na vlastní sexualitě tak záleží, tak navštěvuji prevenci, abych jednou nepřišla nejen o ni, ale třeba i o život, víš?🤦♀️ To ty se tady neustále oháníš až podezřele často sexualitou, takže je jasné že je za tim úplně něco jiného.
Heleď co bys vlastně chtěla slyšet?
Není to tvoje první diskuze. Pokaždé dostneš stejné odpovědi a pokaždé to končí stejně. Tak se nikoho neptej, když tě to tady tak uráží.
@mado Já ale netvrdím, že kdo chodí na gynekologii, nemá sexualitu. Reagovala jsem na nevhodné poznámky od jedné z výše odpovídajících žen, které zesměšňují, že sexualitu vnímám jako velmi důležitou. Jinak děkuji za zkušenost.
@mado píše: Více
Promiň, tomu se mi nechce věřit, HPV, které způsobuje rakovinu děložního čípku, se jinak než sex. kontaktem nedá chytit. Moje gynekoložka pannám stěry ani nedělá.
@Jazmine Mě to neuráží, ale když ty se můžeš vyjadřovat k mému způsobu přemýšlení, tak se nediv, když se vyjádřím i já k tvému. A ani to není tak, že by mi tyto diskuse nic nepřinesly. Proč si to myslíš? Není to o tom, co bych chtěla slyšet, ptám se na různé názory a zkušenosti. Neargumentuji proto, že bych nesouhlasila s ničím, co tady ženy píší. Jen se snažím situaci rozebrat z různých perspektiv. Ale to je asi marné ![]()
HPV se však bohužel může přenést i bez pohlavního styku, stačí kontakt sliznic. Navíc vzácně se může rakovina vyvinout i z jiné příčiny než je HPV.
Zakladatelka
Za ta leta, co chodim na prevenci. jsem zazila tak zhruba 10 gynekologu a gynekolozek a stery me nikdy nebolely. Ale urcite jsou lepsi plastova zrcatka nez kovova, ta studila. Stery byly akorat tak lehce neprijemne, ale oproti zubarovi lambada. Nekrvacela jsem nikdy. A ted se daji navic udelat i stery, ktere se opakuji az za 3-5 let, nebo tak neco.
Aha a honem rychle jsi to sem napsala aby tě náhodou admin neodhalil. Už jsi mohla dávno zakladatelce třeba i poradit
@Jazmine Neútoč prosím na ostatní ženy, které konstruktivně přispívají do mé diskuze. Děkuji.
Viry se méně vyskytují u žen sexuálně neaktivních, ale není to stoprocentní pravidlo.Jak psala zakladatelka pode mnou. Dost se to tady v okolí řešilo, celá ta tragédie, slečnu a její rodinu znalo celé město.
Opakované problémy s močákem zavedly slečnu na gynekologii, tam se už na utz lékaři něco nezdálo, poslal na vyšší pracoviště a po výsledcích onkogynekologie.
No asi uráží, když máš potřebu být kousavá. Nepíšu to se špatnými úmysly, ale proto, že mi to prostě a jednoduše připadá hrozná zhovadilost, to je prostě fakt. Pokud máš psychický blok, musíš jít tam kde ti s ním pomohou pracovat. Nemůžeš čekat, že tohle zastane veřejná diskuze.
@Jazmine Reálně už jsem tady i psala, že se na prevenci objednám. To ale přece neznamená, že se nemůžu dále informovat.
Anonym z toho důvodu, že s tímhle vyšetřením jsem také měla dlouho problém a řešila to i s psycholožkou. Neříkám, že tam nemá chodit, ale zas takový úlet mi to nepřijde…