Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko, ony to myslí dobře. Já jsem dělala dřív to, co ty, prostě ten mozek byl tak zahlcený hrůzou, že jsem na to nedokázala přestat myslet, pořádá jsem si googlila a psala o tom.
@mado píše: Více
Holky je mi fakt líto
, ale je to tedy dost raritní. Nevíš, zda byla očkovaná?
@Pitřice píše: Více
Jo! Tak tohle ji určitě povzbudí chodit na prevenci ![]()
Hlavně teda ruku po loket mi na gyndě nikdy nikdo nestrkal…. ![]()
@Anonymní píše: VíceŠpatná gynekoložka.
@Anonymní píše: Více
Ale copak ty mě znáš? Že si dovolíš tvrdit, že jsem omezená? Mě zas přijde omezený někdo, kdo teprve ve 21 letech řeší první kontrolu na gynekologii a má přehnaný strach o svůj čípek ![]()
@Markéta188 Bylo to myšleno s nadsázkou.
Povzbuzovat není třeba, každý by se měl starat, o své zdraví.
@Markéta188 píše: Více
Ano, pokud jde o panny/děti dělají se stěry super tenkou tyčinkou. Taky bych řekla, že špatná gynekoložka
@Pitřice píše: Více
Zakladatelka z toho má evidentně obavy, takže bych jí nic takového nepsala, byť vím, že to bylo psané s nadsázkou.
@Markéta188 @Jazmine
To je opravdu zvláštní, ptala jsem se kdysi i v poradně a tam řekli, že stěry se v tomto případě opravdu nedělají.
To záleží z čeho. U velmi mladých se nedělají přímo z čípku ale z kraje pochvy velmi tenkou tyčinkou, ale dělají se. U dětí do cca 13-14 let, jinak normální stěr. Je to tenké i u normálního stěru u dospělé. To nemůže nijak panenskou blánu poškodit…
@Jazmine píše: Více
Ale to, co popisuješ (odběr z kraje pochvy), není cytologie (odběr přímo z čípku). Ten odběr z kraje pochvy se opravdu může dělat i u dětí, pokud je podezření na problém, může se tak diagnostikovat bakteriální infekce, mykoza…Ale čípek se tím nevyšetří.
A co píšu? My se nabavíme asi ale o dětech ne
@Jazmine píše: Více
Asi jsme se špatně pochopily…tady někdo psal, že zemřela mladá holka, panna, na rakovinu čípku. Čípek se u panen nevyšetřuje (alespoň já mám takovou zkušenost ), maximálně se odebere stěr z kraje pochvy, ale z toho nepoznáte, jestli se něco děje s čípkem. Panna by měla mít čípek zdravý.
Noo…nemam k tomu podrobnejsi informace. Ale pamatuju se na jednu holku z koleje, ktera odesla z prvni navstevy gynekologa ( byla panna) s podezrelym nalezem na cipku. Jak to dopadlo, nevim. Ale zrejme to neni caste, ale mozne ano.
Píšu to už ve svém prvním příspěvku, že jsem z toho měla/mám hrůzu. Víc jsem jí neradila, stále totiž ten blok mám.