Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky vidím,že nás je hodně
.Naše malá má 27 měsíců a stále má dudlík,vyžaduje si ho i přes den a když jí ho nedám a nebo řeknu že ho necháme druhému miminku,jelikož druhé čekáme tak dělá scény jako hrom
!Je to opravdu k nevydržení když jí ho nedáme,ale je pravda že i já jsem nervozní když ho nemáme po ruce a malá začne vymýšlet
.Musíme s manžou něco vymyslet
.
Zakladatelko, tak proc nas nepoucis o odvykacim dudliku? Vzdyt jsou tady i maminy, kterym by se to dost hodilo ![]()
faldy píše:
Zakladatelko, tak proc nas nepoucis o odvykacim dudliku? Vzdyt jsou tady i maminy, kterym by se to dost hodilo
Ano ano,čekám na nějaké informace o tomto dudlíku a furt nic ![]()
Byla by jsi tak hodná a poslala nám třeba odkaz?Taky by jsme se rádi zbavili dudlíku…Děkujeme ![]()
kmondice píše:
Ahoj, dneska jsem si vzpomněla na náš odnaučovací dudlík z Neměcka. Třeba někomu poradím. Dcerka se nechtěla vzdát dudlíku, byl to fakt boj, pak jsem přes jednu dentální firmu zakoupila tzv. odnaučovací dudlík a po měsíci bylo vše vyřešeno.....
Tak poraď, však tu na to každý čeká
.
maminka22 píše:
Maminky vidím,že nás je hodně.Naše malá má 27 měsíců a stále má dudlík,vyžaduje si ho i přes den a když jí ho nedám a nebo řeknu že ho necháme druhému miminku,jelikož druhé čekáme tak dělá scény jako hrom
!Je to opravdu k nevydržení když jí ho nedáme,ale je pravda že i já jsem nervozní když ho nemáme po ruce a malá začne vymýšlet
.Musíme s manžou něco vymyslet
.
dvojčata se mi narodila, když bylo klukovi 22měs a musím říct, že se to co se týče dudlíku po narození kluků dost zhoršilo..jak dudlík viděl u mimin, tak ho chtěl přes den nonstop
jinak řev ![]()
pár dní po druhých narozkách jsem mu ho prostě jedno ráno nedala..
první řev byl asi 2hodinovej, kdy absolutně nešel utišit, válel se po zemi, nechtěl být u mě ani sám a opravdu vydržel řvát hodně dlouho..pořád jsem mu opakovala, že už je velikej kluk a dudlík už velký kluci nemaj a dudlík prostě NENÍ..po těch 2hodinách se na mě už skoro apaticky podíval a v klidu řekl- Dudlík není. A přestal řvát
![]()
pak si ještě ten den asi 2krát pobrečel, ale jen chvilinku, pochopil, že prostě dudlík nebude a od té doby je klid..
a to byl opravdu megazávisláček, odnaučování mě strašilo i ve spánku ![]()
třeba to pomůže..
když se dudlík sebere, tak se už nesmí vyměknout a vrátit ho..kompromisy jen na noc jsou taky na nic, prostě sebrat a hotovo
Stále nic?
Taky by mě to moc zajímalo. Jsou nám 2 roky, ve 3 jdem snad do školky,pokud bude místo
, a nějak se bojím s odnaučováním začít. Asi pohodlnost ![]()
Ahoj holky, vím, že je asi ještě brzy, ale mám 8 měsíčního syna a na dudlíku nějak moc nelpí. Jen u spaní ho musí mít. Kdy je dobré začít s odnaučováním? Díky za rady ![]()
tyrkai píše:
Ahoj holky, vím, že je asi ještě brzy, ale mám 8 měsíčního syna a na dudlíku nějak moc nelpí. Jen u spaní ho musí mít. Kdy je dobré začít s odnaučováním? Díky za rady
V tomto věku jsem dala holce jiný tvar dudlíku než byla zvyklá, vrátila mě ho do ruky a bylo oddudlíkováno
Zkoušela jsem to i u druhého dítka a neklaplo to, akorát máme jiný dudlík
Ale u něj jsem to zkoušela až v roce a půl. Ale řešit to budu až bude mít všechny zuby, některé noci jsem za dudlík nesmírně vděčná. Přes den ho nevyžaduje a po usnutí mu ho vyndám z pusy ![]()
Tak malej má zatím jen jeden a to ještě ani né pořádně venku. V noci mu sám vypadne ven a neprobouzí se kvůli tomu. Takže nevím, jestli to vůbec stojí za námahu ho to nějak mermomocí onaučovat a nebo s tím seknout úplně a pro vždy. ![]()
čím dřív tím líp. moje dcerka měla jeden oblíbený a ten samozřejmě zpuchřel, praskl a bylo po dudání. Pak si teda s tím zbytkam v postýlce aspoň hrála,ale vzala to v poho. Jiný nechtěla.
Zatím co ale můj 2letý synáček se ho vzdát nechce a já zatím nemám nervy na to,abych mu ho sebrala. Asi pohodlnost ![]()
tyrkai píše:
Tak malej má zatím jen jeden a to ještě ani né pořádně venku. V noci mu sám vypadne ven a neprobouzí se kvůli tomu. Takže nevím, jestli to vůbec stojí za námahu ho to nějak mermomocí onaučovat a nebo s tím seknout úplně a pro vždy.
Vsak zkus a uvidis, za to nic nedas. Jak pisu u holky to bylo v pohode, a ta teda spala dobre i u zubu. Ale kluk to je des, kdyz ne zuby, tak rymecka…
No a pohodlna jsem asi taky, spis me vadi ze ma jeste furt plinky, ty lezou do penez.
no tak já to teda zkusím, ikdyž možná polevím, ale tak asi mám teda dost času na zkoušení
díky holky