Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pro mě je přijatelnější představa,že bych sestře (či jednou dceři) dítě odnosila,než darovat vajíčko. To bych to dítě brala jako SVÉ ještě víc.
A už vůbec bych nezvládla darovat vajíčko anonymně (abych nevěděla,zda někde je či není moje malá kopie)
@Anonymní píše:
Dceru jsem měla velice brzo mě tehdy bylo 19 let když se narodila,jsme víc jak sestry než matka s dcerou.Bavíme se úplně o všem jak opravdové kamarádky.
Tak ve věku problém asi opravdu nebude. Držím pěsti ![]()
Já za sebe - nevím. Chceme druhé a já mám už teď strach ze všech možných vyšetření,… takhle bych ho měla ještě větší. ![]()
Ja by som rozmyslala, co sa bude diat, ak vsetko nepojde podla predstav..
Co ak dietatko bude postihnute a dcera by sa on nechcela starat, ona by bola za potrat a mama nie…, teraz sa bude starat o postihnute dietatko mama alebo ako??
Příspěvek upraven 12.04.12 v 14:30
Udělala bych to jak pro dceru, tak pro syna.
Názory ostatních, nebo rodiny mě nezajímají, jde mi o štěstí dětí.
Pro sestru nebo kohokoliv jiného bych to neudělala
Rozhodně ano - už proto, že ze své vlastní zkušenosti vím, jaká je to bezmoc, když se mimi nedaří a člověk si ho tak moc přeje…takže za mne rozhodně ANO ![]()
Ne, neudělala bych to. Neriskovala bych perspektivu danajského daru a nedala své dítě na rodičovskou odpovědnost nikomu jinému mimo mně a otce dítěte.
@BaraF píše:
Ne, neudělala bych to. Neriskovala bych perspektivu danajského daru a nedala své dítě na rodičovskou odpovědnost nikomu jinému mimo mně a otce dítěte.
no já nevím, nešťastná dcera, myslím hodně neťastná, zoufalá ![]()
@BaraF píše:
@BaraF Už jsem se bála, že jsem jediná se svým názorem.
Nikdy bych to neudelala a ani bych nikdy nechtela, aby to nekdo udelal pro me
@Hodaka píše:
no já nevím, nešťastná dcera, myslím hodně neťastná, zoufalá
Jenomže posuzovat věci podle toho, nakolik je dcera momentálně nešťastná a zoufalá, je hodně krátkozraké.
Udělat něco bez přemýšlení, jenom proto, že „štěstí mých dětí je nadevše a ona je teď zoufalá“, to může velmi snadno způsobit, že to zoufalství se jen o pár let odsune… a že bude mnohem hlubší a nenapravitelnější než to, které jsem chtěla odstranit.
ano ano ano, úžasné, hezký počin, pokud jsi zdravá a silná, jdi do toho ![]()
@BaraF píše:
Ale já to neberu, že by to bylo moje dítě… Myslím, že tohle bych dokázala odlišit. jestli dobře rozumím principu, předpokládám, že vajíčko by bylo dcery…
@BohunkaP píše:
Jenomže posuzovat věci podle toho, nakolik je dcera momentálně nešťastná a zoufalá, je hodně krátkozraké.Udělat něco bez přemýšlení, jenom proto, že „štěstí mých dětí je nadevše a ona je teď zoufalá“, to může velmi snadno způsobit, že to zoufalství se jen o pár let odsune… a že bude mnohem hlubší a nenapravitelnější než to, které jsem chtěla odstranit.
Bohunko a jaké zoufalství (budoucí) máš například na mysli? Mě nějak nic nenapadá… ![]()