Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Potřebovala bych poradit s výběrem telefonu pro mého tátu. Určitě nechce dotykový (ty máme doma my a on s tím vůbec neumí zacházet
). Důležité je, aby byl telefon poměrně odolný pádům (on je stavební dozor a často mu telefon spadne někde na stavbě). Celý život má výhradně Nokie, takže u té značky určitě chce zůstat.
Problém je, že když jsem se vydala telefony omrknout, všude jsou už jen dotykové, apod.
Myslíte, že se dá takový mobil sehnat? Aby trochu vypadal, ale nebyl zase drahý (tak do 5tis.)
Snad se ještě prodavá ale doporučují Nokia classic 6303 classic http://nokiamania.mobilmania.cz/…zova-evoluce taky mi hodněkrát spadnul na zem a je trošku škrabnutý, ale jinak v pohodě funguje já ho kupovala za 3500 teď už bude určo levnější ![]()
@Klarinetka1 píše:
Potřebovala bych poradit s výběrem telefonu pro mého tátu. Určitě nechce dotykový (ty máme doma my a on s tím vůbec neumí zacházet). Důležité je, aby byl telefon poměrně odolný pádům (on je stavební dozor a často mu telefon spadne někde na stavbě). Celý život má výhradně Nokie, takže u té značky určitě chce zůstat.
Problém je, že když jsem se vydala telefony omrknout, všude jsou už jen dotykové, apod.
Myslíte, že se dá takový mobil sehnat? Aby trochu vypadal, ale nebyl zase drahý (tak do 5tis.)
A chce nějaký speciální funkce? nebo mu stačí aby se z toho dalo telefonovat a psát sms? Poslouchá třeba na mobilu hudbu? Chce kvalitní foták?
@pavlinka77 nn, mu stačí, že se dovolá a napíše sms, nikdy nic jiného nevyužil. Zase ale nechci, aby ten mobil byl jak nějaký „levný bakeliťák“, jestli mi rozumíš, aby ta obrazovka trochu vypadala (např. moje máma má takový šunt Samsung, že tam člověk vidí pomalu i ten rastr
).
@Klarinetka1 ahojky, jak už tu někdo napsal, taky bych se přikláněla k Nokii 6303… mám jí už asi 3 roky a nemůžu si stěžovat, spadla mi hooodně krát (mám docela levé ruce) a jednou se proletěla vzteky směrem ke zdi… ale vydržela vše bez šrámu, je totiž z větší části kovová, takže je i maličko těžší, takže máš pocit, že v té ruce něco držíš a obrazovku a barvy má taky dobré, dokonce fotí velice dobře, líp než manželův nový dotykáč…
Joo a rozhodně i když mi muž nabízí, že mi koupí nový s dotykovým displejem tak bych ho nevyměnila ani za nic… ![]()
@Klarinetka1 píše:
@pavlinka77 nn, mu stačí, že se dovolá a napíše sms, nikdy nic jiného nevyužil. Zase ale nechci, aby ten mobil byl jak nějaký „levný bakeliťák“, jestli mi rozumíš, aby ta obrazovka trochu vypadala (např. moje máma má takový šunt Samsung, že tam člověk vidí pomalu i ten rastr).
Tak to bych ti mohla doporučit třeba tento, dělá se ve více barvách
http://www.obchod-nokia.cz/…va-all-black
má kvalitní display, je to klasickej telefon, má nějaký funkce, která teda asi táta nevyužije, ale ty levnější telefony mají hodně špatný display ![]()
Jinak bych doporučila k tomu telefonu koupit nějaký pouzdro třeba z neopremu nebo silikonu, kvůli těm pádům.
nebo tento :
http://www.mp.cz/…dark-silver/
jenom u tohohle nevím kvalitu displaye ![]()
Ta Nokia 6303 taky není špatná, má bezva display, jenom mi přijde, že pro chlapa má menší tlačítka ![]()
Nokii C5, jak psala @pavlinka77 mám i já, je fajn, jediné co mi vadí, že se mi stává, že se jí otevře ten kryt na baterii
Nicméně odolná je, padá mi furt, děti s ní taky nezacházejí nijak šetrně, a není jí nic, dva maličké škrábanečky… kdysi jsem tady na ni zakládala diskuzi.
@smajlik34 píše:
Snad se ještě prodavá ale doporučují Nokia classic 6303 classic http://nokiamania.mobilmania.cz/…zova-evoluce taky mi hodněkrát spadnul na zem a je trošku škrabnutý, ale jinak v pohodě funguje já ho kupovala za 3500 teď už bude určo levnější
Výbornej telefon. Před týdnem jsem přešla na dotykáč, ale tenhle jsem měla 3 roky, pádů utržil nepočítaně a ani jedna závada. Maximální spokojenost.
@pavlinka77 píše:
Ta Nokia 6303 taky není špatná, má bezva display, jenom mi přijde, že pro chlapa má menší tlačítka
Táta ji má taky a je s ní maximálně spokojenej. Má ho jako pracovní, často s ním i fotí, dělá vrchního technika centrálním skladu globusu takže fotí závady pro firmy a podobně, on vlastně nic neopravuje, ale zajišťuje firmy co to opraví a tak. Lítá mezi dvěma halama a telefon už taky mockrát letěl na zem a taky na něj nedá dopustit.
Taky mám 6303 ![]()
Ale určitě bych dokoupila nějaké to pouzdro, ochrání ještě víc a nemusí se po každém upadnutí skládat telefon dohromady ![]()
Holky, díky, pokusím se oba zmiňované telefony shlédnout na vlastní oči. Na velikosti tlačítek mi taky záleží, on táta má obrovské ruce, ale teď má takovou „šitku“ s malejma tlačítkama, co taky dokáže bez problému ovládat
.
Díky ![]()
Ahoj, obnovuji. Něco prachuvzdorného aktuálního? Máte někdo něco? Líbí se mi tento: http://www.rg-mobil.cz/…ack-red.html
Nevím, pod jakým názvem to hledat…
@avm3 však to tam máš napsané - Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 Black Red. Já mam od Samsunga outdoor a ten je odolný, fakt super. Ale není to dotykáč.
@martina.se Já spíš myslela nějaký filtr, pod kterým jich najít víc…