Odplenkovani rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
21.6.21 13:57
@anavi13 píše:
@Bubla Bůčková ještě zkus jedno, zkus ho normálně poprosit, jestli by nemohl čůrat do nočníku. Vysvětli mu jak dospělému, že tě to hodně mrzí a jsi smutná když čůrá takto na podlahu. U nás to hodně pomáhá, když mě začne zlobit a čůrá kudy chodí. Vyloženě období vzdoru a dělá to schválně. Už jsem totiž nevěděla co s ním a ta prosba fakt pomohla. Koukala jsem úplně nevěřícně, že mě chápe.

Od rána mě prosí, že chce jet autem. Tak mu říkám, že přece to nejde, že by bylo vše mokré, že musí zkusit ten nočník, smutně to říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
21.6.21 13:57
@Bubla Bůčková píše:
Já když tady čtu čtyřletý kaka jen do plenky, tak mám mdloby. Ale asi tam holt míříme taky. Školku má soukromou teď první rok, ale prostě až budu v práci, tak už tolik času nebude no.

Hele chapu te, ale ono se to kolikrat zlomi behem par tejdnu. Dceru jsem loni nechavala behat v lete nahou, mela cerstve dva roky. Chodila si sama na nocnik doma, nic nerikala…ale jak mela kalhotky, sortky, leginy, pustila to…nakonec jsem se na to vykaslala a zkusila to nejak koncem zari/zacatkem rijna a hle, uz to chapala :nevim: rozdil 2-3 mesicu a doma jedna mala nehoda, venku se jednou pocurala. Tot veskere nehody a od te doby si rikala. Na noc jeste plinu mela, ale asi za 2 mesice jsme ji taky odbourali, ze byla kazde rano sucha a navic jednou rekla, ze ji chce sundat, ze ji skrabe a bylo…v noci mela nehodu jednu. Ted ma 3 roky a uplne na pohodu. Do skolky by mela jit od zari. Doma mam ted dve miminka a vim, ze to taky nebudi hrotit, navic s dvema bych se asi zblaznila :lol: kecy jsem teda poslouchala, ale uz na kazdyho kaslu. Pliny nam nikdo neplati, tak co. Prijde mi, ze cim vic se na ty deti tlaci, tom vic se seknou…nebo aspon co znam deti kamaradek a z rodiny.

Jo a kdyz jsem ji na ven dala plenku, pak si doma prave ucurla. Prislo mi, ze v tom ma bordel akorat. Plus teda jeste asi mesic chtela na kakani plinu, ale to si vylozene rekla, ze chce kakat a plinu. Zalezla si, vykadila a bylo. Nijak jsem ji netlacila, nenadavala, ze nedam a podobne…pak se jednou vykakala na nocnik a uz to slo :lol:

Příspěvek upraven 21.06.21 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.6.21 13:59

@Bubla Bůčková dávám dle situace, kde předpokládám, že to prozatím spíš nezvládne, dostane plenu, má tedy ty natahovací pants, aby bylo možno snadno ho dávat vymočit tu do kanálu, tu ke stromku, apod.

• Citovat
  • Upravit
180
21.6.21 13:59

Můj syn nechodil pořádně na nočník ještě ve 3 letech a když jsem si stěžovala neurologovi, řekl mi, že jestli s tím mám problém, ať si zajdu na psychiatrii. Takže prostě počkejte, dokud to nepůjde, stejně s tím nic nenaděláte a nervujete nejvíc sebe. Ať se vám brzy zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
21.6.21 14:00

@Bubla Bůčková ucuravala tak 2dny, pak ji to začalo vadit. Doma jsem tedy musela koberec čistit cca 5×. A na sedačku jsem koupila takové ty ochranné nepropustne potahy.
Venku se ji stala nehoda tak 2×. Vadilo ji byt mokrá kdyz doma běhala jen tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 14:02

@PepiKo budou ji tedy 3? Tak konečně někdo podobný s ucuravanim :think: přesně, taky bych mu nejradši dala tu plenku a ideálně vzala na nějaký pěkný hřiště ve stínu jako za starejch časů před dvěma dny :D tak asi tomu dam jeden den ještě, to asi vážně nemá cenu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 14:06
@JanaDaR píše:
@Bubla Bůčková dávám dle situace, kde předpokládám, že to prozatím spíš nezvládne, dostane plenu, má tedy ty natahovací pants, aby bylo možno snadno ho dávat vymočit tu do kanálu, tu ke stromku, apod.

A sám si řekne i s tou plenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.6.21 14:11

@Bubla Bůčková někdy jo, někdy ne, dost záleží, co se děje kolem, jak moc je zabrán do něčeho jiného. Ale tu hodinu obvykle vydrží, takže kdyžtak prostě vymočit dáme, no.

• Citovat
  • Upravit
14672
21.6.21 14:13
@mackA159 píše:
Tím že si ucvrnkava bych řekla že se snaží tu moc zadržet. Nás máma učila bez plenky stylem že nám pořád svlékala tepláky včetně plenky. Takže jsme neměli šanci něco někde počůrat. Prostě vysazovat na nočník, a u toho svlékat plenu, pak zase komplet nasadit. Já to hodlám teď s 18ti měsíční dělat taky, nechci mit pochcanej gauč, koberec a všechno okolo. :think:

To jsem s 3letou dcerou zkousela co 15 minut. Nikdy se tak nevycurala do nocniku nebo do travy. Ale jakmile jsem ji zase oblekla, do minuty byla pocurana. A vubec ji nevadilo byt v mokrem. Jednou jsem potrebovala moc pro doktora. Nevycurala se ani hned po probuzeni, ani po 15 minutach ve sprse, ani po 45 minutach sezeni na nocniku.

Na nektere deti tohle proste nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 14:16

@Janča6 zabralo u vás nakonec co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.6.21 14:25
@Bubla Bůčková píše:
A sám si řekne i s tou plenou?

Dotaz nebyl na mě, ale taky jsem dávala ven plenu, když jsem si nebyla ty první dny jistá. Mebo třeba do auta a na větší nákup. Prostě někdy pro jistotu. A bála jsem se, že v tom bude mít zmatek, jak jsem všude četla. Asi den dva to pustil do plinky, ale pak mu to sepnulo a říkal si i když měl plinku. Jakmile si to v tý hlavičce přepne, tak pak mu bude jedno jestli má plinku pro jistotu nebo ne, prostě si řekne za každou cenu neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.6.21 14:26
@Janča6 píše:
To jsem s 3letou dcerou zkousela co 15 minut. Nikdy se tak nevycurala do nocniku nebo do travy. Ale jakmile jsem ji zase oblekla, do minuty byla pocurana. A vubec ji nevadilo byt v mokrem. Jednou jsem potrebovala moc pro doktora. Nevycurala se ani hned po probuzeni, ani po 15 minutach ve sprse, ani po 45 minutach sezeni na nocniku.Na nektere deti tohle proste nefunguje.

Já potřebovala moc pro doktora před pár dny. Nosila jsem holku do vany, pouštěla ji vodu, dávala napít…no po dvou a půl hodinách hlídání pac máme novej gauč konečně zázrak. Vycurala se. :palec:

• Citovat
  • Upravit
749
21.6.21 14:29
@Bubla Bůčková píše:
Myslím to tak, že ho budu učit dvě věci, čůrat, to běž tady, kakat to musíš takhle…

no my ucili nejdriv curani, protoze na nocnik se proste neposadil, a kdyz zvladnul curani, tak jsme resili kakani, najednou to neslo. a kdyz se konecne naucil sednout, tak uz do toho nocniku zvladnul oboje najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 14:30
@Joyeee píše:
Dotaz nebyl na mě, ale taky jsem dávala ven plenu, když jsem si nebyla ty první dny jistá. Mebo třeba do auta a na větší nákup. Prostě někdy pro jistotu. A bála jsem se, že v tom bude mít zmatek, jak jsem všude četla. Asi den dva to pustil do plinky, ale pak mu to sepnulo a říkal si i když měl plinku. Jakmile si to v tý hlavičce přepne, tak pak mu bude jedno jestli má plinku pro jistotu nebo ne, prostě si řekne za každou cenu neboj.

Asi mi nic nezbyde, nebo si myslím, že tím člověk zas tolik zkazit nemůže. Takto můžeme normálně fungovat a trávit čas venku (jasně, u babi na zahradě klidně sundám) a zároveň to doma dopoledne zkoušet a „sebrat plenu“ třeba zas za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.6.21 14:42
@Bubla Bůčková píše:
Asi mi nic nezbyde, nebo si myslím, že tím člověk zas tolik zkazit nemůže. Takto můžeme normálně fungovat a trávit čas venku (jasně, u babi na zahradě klidně sundám) a zároveň to doma dopoledne zkoušet a „sebrat plenu“ třeba zas za měsíc.

Normálně mu jí na ven dej a zkoušej ho dávat venku čůrat. To samé doma. Až uvidíš, že se umí vědomě vyčůrat, tak zkus plenku sebrat. Pár nehod bude, ale pak by to mělo jít :kytka: já mu pořád několikrát za den opakovala že „čůrat do plenky nenene, že do záchoda“ A ukazovala jsem od plinky na záchod. A on z toho měl srandu a ukazoval na plinku a dělal jako já „nenene“ a ukazoval taky na záchod. A pak mu to nějak došlo no. Venku jsem dělala nenene na plinku a ukazovala na trávu a taky pak pochopil.

Ale to se prostě těžko radí, na každé dítě zabere něco jiného. My ti tu napíšeme co pomohlo nám a u vás to může být úplně jinak. Nezbyde než zkoušet no. Já si zatim nepiskam že máme vyhráno. Kolik je tu diskuzí, že se děti zas začali pocuravat a vrátili se jim plinky. Takže se nestresuj :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí