Odplenkovani rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
21.6.21 13:18

@Silver_Lining tohle má být indiánská metoda, že fakt 14 dní nedat, ale i tak tam myslím psali, že je podmínka, že dítě moč udrží alespoň 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24174
21.6.21 13:19

@Bubla Bůčková já bych to odložila. Nebo zkoušela jen venku na kytičky, mravence a pod. Já mám syna o měsíc mladšího a je bez plenky přes den asi dva měsíce. Ale nehod je hodně. Popravdě on to umí, ale dělá mi to naschvál. Asi žárlí na mladšího syna :D poprvé jsme to zkoušeli před druhým rokem a čůral prostě pořád. To fakt bylo o ničem. Teď to chápe a zvládá. Dokonce i stolici už umí do nočníku. Prvně jsem ho naučila, že na nočníku dostane pohádku na telefonu. To bylo pak vztekání a jen na tom seděl a nic nedělal. Tak pak za odměnu ( něco sladkého) a šlo to hned. Každopádně on byl fakt ve fázi, že jsem ho posadila na nočník a on se cíleně vyčůral. Žádné vysedávání. Se stolicí byl problém kvůli tomu, že trpí na zácpu. Takže od začátku jsem dávala lactulosu, aby to šlo snadno :palec: jo teď jsem si vzpomněla, že má třeba problém po melounu. To se mu chce čůrat častěji a nereaguje na to a počůrá se. Na denní spánek musí plenku mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 13:20
@inkakřivák píše:
@Bubla Bůčková Když ho posadis na nočník, zkus pustit vodu.

Zkusila jsem lechtat na břichu na nočníku i pak při přebalování a prostě víc jak lžička z něho nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 13:23
@lachtanice86 píše:
Mam 2,5 letou dceru. 2tydny jsem se nonstop ptala a výsledek žádný. Vzdala jsem to a sebrala všechno, plenku kalhotky, tepláky, kraťasy, sukni. Po týdnu si jde sama když potrebuje. Nehlásí nic, proste jde k nočníku a udělá co potrebuje. Velkou i malou. Pokud jsme venku nebo na návštěvě sundá si co ma na sobě a dojde si na nočník sama.
U nas tedy pomohlo, že byla úplně nahata

No a ucuravala? Dejme tomu, že se rozhodnu obětovat gauč a koberec, tak to by fungovat mohlo? No přiznám se, že bych asi 7 dní nevydržela, to bychom museli být i zavření doma týden 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.6.21 13:25

A když má plenu, tak také „odkapává“? Teď nemyslím tu ranní nálož, to je obvykle opravdu plný měchýř.

• Citovat
  • Upravit
26747
21.6.21 13:27

@anavi13 ach jo, to má každý tak jinak :( já vidím aktuálně u nás možnost jen třeba dopoledne bez plenky a odpoledne ven s plenkou. I když jsem při čtení narazila, že to dělá dítěti problém zmatky. Asi pro nás je cesta doma bez plenky a ven s plenkou a řekneš si :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
21.6.21 13:30

@Bubla Bůčková hele holcicky jsou jiny, vic jim vadi holy zadek nebo mokre obleceni, nez chlapeckum. a ten tvuj evidentne jeste neni pripraveny. plenkove kalhotky jsou dobra vec, to si deti dokazou snadno stahnout i oblect, zkuste to s nima a pripadne ten prenosny pisoar. porad ho mam po ruce, kdyz pribehne „babi rychle“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24174
21.6.21 13:30

@Silver_Lining s tím bobkem to tak syn dělal taky. To vyjde :palec: já ho prostě vždy vzala a posadila klidně s bobkem u zadku na nočník a ten bobek tam jen padl. Moc jsem ho chválila a radovala se. Pak jsme ho šli společně vyhodit. Postupně se fakt povedlo dát bobek tam kam patří. První pokusy bobku do nočníku jsem u něj seděla a chválila, aby věděl co má dělat. Teď už se jen ptám jestli bobek udělal bum do nočníku. Na to čeká a je spokojený :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 13:31
@JanaDaR píše:
A když má plenu, tak také „odkapává“? Teď nemyslím tu ranní nálož, to je obvykle opravdu plný měchýř.

Já mu plenu nedala. Měl ji na noc a ráno byla jako vždy suchá. Sundala jsem ji. Zítra ještě zkusím tu noční plenku nechat do toho prvního velkého vycurani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 13:33
@JanaDaR píše:

Ještì myslíš před tím, tak právě ne. Stávalo se často, že ji měl dvě, tři hodiny suchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.6.21 13:33

@Bubla Bůčková no spíš by mě zajímalo, jestli by takhle učurával přes den s plenou. Tedy se pokusit zjistit, jestli to je stav běžný, nebo zlobí hlava. ;)

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
21.6.21 13:34
@Bubla Bůčková píše:
Ještì myslíš před tím, tak právě ne. Stávalo se často, že ji měl dvě, tři hodiny suchou.

Ano, to jsem myslela.

• Citovat
  • Upravit
24174
21.6.21 13:34

@Bubla Bůčková my teda začali taky doma bez a venku s plenku :think: možná bych to učůrávání pořešila s doktorkou. To je fakt zvláštní :think: zkus to vysledovat i do té plenky jestli takto čůrá po troškách. Ale spíš to prostě ještě neumí ovládat. Máš pocit, že to na tom nočníku spustí vědomě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.6.21 13:35
@Gracelynx píše:
@Bubla Bůčková hele holcicky jsou jiny, vic jim vadi holy zadek nebo mokre obleceni, nez chlapeckum. a ten tvuj evidentne jeste neni pripraveny. plenkove kalhotky jsou dobra vec, to si deti dokazou snadno stahnout i oblect, zkuste to s nima a pripadne ten prenosny pisoar. porad ho mam po ruce, kdyz pribehne „babi rychle“ :D

Ten pisoar jsem nechtěla, aby byl zvyklý ee v sedě, že se dělá :think: já se obavam, že s plenkou i pents mi rozhodně na nočník chodit nebude. To až včera, jak byl mokrý, tak se nechal posadit a vydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
21.6.21 13:36

Já taky vůbec nevim, jak to budu řešit. Synovi jsou čerstvě dva roky a z nočníku má akorát tak záchvat pláče. Naštěstí máme zahradu a běhá nahatý, ale žádné signály, že se chystá čůrat, jsem nezaznamenala. Prostě jde, zastaví se a počůrá si nohy :roll: Dělání bobku poznám, ale to má zase rituál, že si ke stolku nanosí hračky, stoupne si na špičky a jak tlačí, tak je postupně shazuje :zed: když ho v tu chvíli vytrhnu a posadím na nočník, tak je akorát řev a zaražený kadění. Moje nervy. Už jsem dostala vynadáno od doktorky, že má plíny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí