Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To EMaminka:
Myslím že jsi to trošku zamotala.
Třetí odstavec od tebe nechápu.
Nevěra muže je celkem běžná věc, nevěra ženy je zoufalý výkřik do tmy s očekáváním zájmu a blízkosti.
Mám doma podobný exemplář jako jsi ty - nic ve zlém…
Taky si myslí, že dovolená u moře a ještě k tomu letadlem je přesně to na co čekám a budu vrtět ocáskem jako pejsek…
Nééé, mně by stačila dovolená v lese pod širákem kilometr za vesnicí kde bydlíme, ale chtěla bych k tomu aby mně poslouchal co mu říkám a hlavně aby odpovídal. ![]()
Anonymní píše:
To EMaminka:
Myslím že jsi to trošku zamotala.
Třetí odstavec od tebe nechápu.
tak si to přečti znovu a pořádně ![]()
To Emaminka:
Máš pravdu ,
přečetl jsem to ještě jednou.
Máš pravdu.
Anonymní píše:
To Emaminka:
Máš pravdu ,
přečetl jsem to ještě jednou.
Máš pravdu.
díky za uznání, příště to tedy napíšu míň krkolomně ![]()
Tak je to od neděle co jsem slíbil že jí dám dost času , mluvíme na sebe moc pěkně . Pomáhám s dětmi ,ale to jsem pomáhal i dřív. Například každodenní koupání 2 dětí jsem tak z 75 procent řešil já a uspávání strašího kluka jsem celou dobu řešil jen já.Věnuji rodině víc času , chodíme víc na procházky . Manželka se ve čt. projevila a při odchodu do práce mě udělila pusu na rozloučenou a asi to bylo nezištně a to mě potěšilo. Ale stále pocit ve mě že ona čeká zda ke mě něco začne cítit , to ve mě vyvolává vlny divných pocitů. Tak snad víkend trochu pomůže uvidíme. V sobotu si dám saunu , což je jedna z mála mých chvil klidu. Snad se v ní něco probudí , nebo taky ne. (v ženě , ne v sauně)
Zkus přestat analyzovat každý nádech a výdech a bude ti lépe..
Zkus si říci..uvidíme za měsíc..Nepočítej to na dny..
To je hodně frustrující..
Tak držím palce.
moment moment.. teď to spíš vypadá ale, že vy jste se snažil i předtím, či se spíš choval jako normální chlap… není náhodou nevděčná vaše žena? Nedělá z vás „vola“?… Ste si jistý, že jste třeba dělal pro rodinu tak málo, že je její nevěra odpustitelná? Nějak se v tom ztrácím po vašem posledním příspěvku..
Je to těžké , co je to dělat málo pro rodinu ?
Zkus eMaminko nezaujatě napsat např 10 ks konkretnich otazek , na ktere lze odpovědět jen ano/ne .
A ja ti odpovím a ty pak napiš zda byla nevěra adekvatni. Vím že je to sice jen tvůj pohled ,ale
abych měl jasněji od nezaujaté osoby.
Prosim ostatni aby trochu chapali moje povzdechy nad stavem veci , jiz jsem psal ze to nechci resit s nikym v okoli a i jen cteni zdejsich nazoru me pomaha se s tim srovnat
Díky
Tak k zakladateli..
tady ti neanonymne pise svuj nazor jedna, co taky podvedla…ne ze bych na to byla pysna, ale proste se to stalo…Proc? No, tech duvodu bylo vice, ale asi proto, ze jsem potkala nekoho, kdo mi imponoval a byl sympaticky…a ano, v manzelovi, tehda jeste priteli jsem nemela tu spravnou oporu…nemel cas, casto travil noci hranim pokeru…pripadala jsem si opustena…ale hlavne jsem se zamilovala…myslim, ze my zenske do toho vzdycky zatahneme city…tezko rict…samozrejme to prasklo, a nebylo to vubec hezke obdobi. Necetla jsem vsechny komentare, ale myslim, ze jeden anonym tady psal neco podobneho…taky se mi rozsvitilo, az kdyz jsem uvidela, jak moc jsem svemu muzi ublizila a jak moc ho mam rada, presto, ze ty city se ve mne misily k obema muzum. Taky jsem si obcas prisla prazdna a nevedela, co poradne chci, nebo spis koho chci, ale zustala jsem nakonec s manzelem. Snazil se opravdu hodne, mozna nekdy az moc…taky jsem ho musela neustale ujistovat, jak ho miluji, spat s nim co nejcasteji, no obcas to bylo trosku unavne…ale snazila jsem se ho chapat. Taky se u nas casto vracelo tema Proc jsem to vlastne udelala a musim uznat ze chlapska jesitnost je teda dilo…no abych to shrnula, trvalo to cely rok, nez jsme toto prekonali a musim rict, ze ve finale, to bylo proto, ze to muj muz nikdy nevzdal a ukazal mi, ze me nikdy nikdo nebude milovat vice…takze rada na zaver…venuj se manzelce, bud gentleman, ale neprehanej to s nejakym ujistovanim od ni, jestli te miluje nebo tak…evidentne se ona v tom taky placa…dej ji prostor, ale zaroven tam bud vzdy pro ni…da se to prekonat…pokud se jeste milujete…drzim pesti a preju at vse dobre dopadne… ![]()
Anonymní píše:
Je to těžké , co je to dělat málo pro rodinu ?
Zkus eMaminko nezaujatě napsat např 10 ks konkretnich otazek , na ktere lze odpovědět jen ano/ne .
A ja ti odpovím a ty pak napiš zda byla nevěra adekvatni. Vím že je to sice jen tvůj pohled ,ale
abych měl jasněji od nezaujaté osoby.Prosim ostatni aby trochu chapali moje povzdechy nad stavem veci , jiz jsem psal ze to nechci resit s nikym v okoli a i jen cteni zdejsich nazoru me pomaha se s tim srovnat
Díky
tak já nevim jakožto ženská co ej pro mě důležité ano…
tak sednete si někdy (aspon jednou týdně) večer k filmu,nebo sklence vína, pokecáte si,nebo v obětí sledujete něco co zajímá vás oba.. Nemusí být večer ale prostě doba kdy jste jen vy dva bez dětí…
dáš jí pusu když příjdeš z práce.. zeptáš se jí jaký měla den… pochválíš jí co uvařila, nebo, že má hezky uklizeno… řekneš ji někdy, že se ti líbí jak se stará o tvé děti, že ji máš za dobrou mámu…
dáš ji někdy jen tak třeba tisícovku a řekneš ji jdi a kup si něco na sebe, už dlouho sis nic nekoupila a já to vidím…
koupil si ji (krom narozenin a svátků) v poslední době kytku,nebo nějaký drobný dáreček… nebo aspoň čokoládovou tyčinku?…
říkáš jí ještě, že se ti líbí, že jí to sluší… že jí máš rád?.....
ono tohle jsou pro vás muže strašné nesmysly a malichernosti… hele já byla strašně divoká, všehcny partnery krom toho nynějšího jsme podvedla (možná tím, že mi bylo náct, možná tím, že to byli vylové)
jde o to, že vím, že nikdy NIKDY nejde u ženy o to, že by byl problém v posteli (to jen pro celistvost)… jde o to, že ten jeden se mnou zacházel jak se svou hospodyní, vše bylo samozřejmostí, stále se choval povýšeně, protože přece on byl ten co vydělával tolik peněz… My ženy někdy samotné nevíme co chcem ale co naše nohy udrží spolehlivě u sebe je velmi jednoduché… jen ta láska, porozumění a otázky… ženy potřebují komunikovat a věř, že když za den dáš blbých 5 otátek které budou směřovat na ní samotnou a ona uvidí, že tě i po letech,dvou dětech stále zajímá bude to dobré..
Ovšem pokud tys ji tam koupal děti, myl nádobí… běhal do obchodu a tvá drahá manželka si jen alkovala nechtíky, chodila po butikách a fofrovala za sebe to co tys vydřel … pak ji prosimtě sbal kufry a kopni ji do zadku ![]()
Pár otázek, které jsou podle mě pro ženy důležité.
1.Svěřovali jste si navzájem své sny a přání do budoucnosti? ( věděls o těch jejích?)
2.Pamatoval sis, když ti vyprávěla co jí trápí? (přestože to byly prkotiny?)
3.Komentoval jsi kladně co všechno dělá ( přestože to dělají všichni?)
3.Poznal jsi na ní, že jí něco trápí i beze slov?
4.Zajímal jsi se o její zdravotní stav - když řekla že jí bolí hlava, zeptala jsi se jí druhý den, zda jí to přešlo, nebo jak dopadla preventivní kontrola u lékaře?
5.Pokud tě o něco požádala snažil jsi se jí vyhovět ( tím nemyslím ,žes jí to slíbil, ale pak to vyšumělo)
6.měla čas a prostor pro své záliby a končíky?
7.Slyšela od tebe někdy větu: Ale já chodím do práce ,takže..?( nadřazenost ve vztahu a pohrdání péčí o domácnost)
8.Byl jsi pro ní atraktivní?
9.rozhodovala o něčem ve vašem vztahu a domácnosti?( tím nemyslím, kdy bude večeře a co si děti vezmou na sebe)
10.Vážil sis jí a měl jí rád před tím, než jsi zjistil nevěru?
..ale já jí jako neznám, takže nemohu brát samozřejmě odpovědi za bernou minci.
„My ženy někdy samotné nevíme co chcem ale co naše nohy udrží spolehlivě u sebe je velmi jednoduché… jen ta láska, porozumění a otázky… ženy potřebují komunikovat a věř, že když za den dáš blbých 5 otátek které budou směřovat na ní samotnou a ona uvidí, že tě i po letech,dvou dětech stále zajímá bude to dobré..
.{color: blue}“
Máte to někdy chlapi s náma těžké co
zakladateli držím palce ať ti to dobře dopadne
Hele víš co ono je krásný, že sis to teď uvědomil, že jí máš rád… neuvědomil by sis, kdyby se nestalo něco zásadního… ona zřejmě nechce vztah ukončit, jen si přiapdala opuštěná a nemilovaná,proto to hledala jinde…
nevěra se samozřejmě dá překonat a žít dál.. ale musíš na svou ženu určitě velmi velmi pomalu a postupně ji ukazovat, že už to s tebou bude jiné, že už se jí věnovat dokážeš… pokud tedy dokážeš
A tvá rada je velmi úsměvná… vždy když to ve vztahu dlouhou dobu neklape, tím víc když v něm jsou děti řeší se to nevěrou…je to tupé a neschvaluji to a svého bych za toto řešení s chutí vykleštila ale obecně by se dalo říct, né, že ženy (muži) nepodvádějte ale ženy (muži) chovejte se ve vztahu tak aby ty vaše protějšky neměli proč podvádět …