Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lizbeth píše:
Tak s jejím odhalením si to u mě totálně prohrál..Sám se tu napůl schováváš jako anonym a jí klidně bez jejího svolení předhodíš lidem at se pokochají, která že tak krasavice je nevěrná..![]()
Tohle je tedy ubohý..Napsals jen svou verzi, možná by její zněla jinak nevím, ale ukazovat tu rodinu, to už je fakt blbý..
No dělej jak myslíš..
Taky to nějak nemůžu pochopit, ono je asi všechno úplně jinak než se nám snaží „anonymní“ říct.
Tak za prvé bych okamžitě odstranila fotky z webu - nepředpokládám, že tvoje žena ví, že ji takhle veřejně ukazuješ a očerňuješ ![]()
Za druhé - ten kamarád - no, já bych do něj nešla
, ale vzhled nemusí být vždycky to jediné. Já měla kamaráda, který taky neoplývá krásou, ale báječně se s ním povídalo a já se s ním cítila lépe, než s manželem, který nebýval moc chápavý a moc toho nenapovídal.
Za třetí - tvoje žena je očividně o dost mladší než ty (doufám, že ti nekřivdím). Řekla bych, že se hodně věnuje dětem a je toho na ní prostě moc. Osobně z její tváře cítím obrovskou únavu
![]()
Víš co, já si ani moc nejsem jista tím, že ji skutečně miluješ
. Vážně máš pocit, že je tam ta láska? Není to prostě jen strach ze samoty, z toho, že přijdeš o něco, na co jsi léta zvyklý? Nechci ti křivdit. Známe jen to, co píšeš ty. Ale jak by mluvila tvoje žena?
Pokud chceš manželství zachránit, zapomeň na to, co bylo. Nic jí nevyčítej, nedávej ultimáta, nepředhazuj každou volovinu, kterou ona udělá.
Je mladá, pohledná, unavená a potřebuje klid. Pokud ji do něčeho budeš tlačit, spíše ji od sebe odradíš, než připoutáš. Chovej se k ní hezky, pokud možno s úctou, dej jí najevo, že si vážíš toho, jak se stará o rodinu. Děti máte malé, takže v ní určitě nějaký cit k tobě bude, jen je hodně hluboko a ona ho musí nenásilně znovu najít
Jak se asi cítím já před těmi lidmi u ni v praci ?
Ok díky za nazory . Navic jsem chtěl toto zveřejnit jen před uzkou zdejší komunitou , mimochodem za použití google.com a trošku myšlení se dá stejně dohledat kdeco , a možná by jste mohli i trošku chápat mě , opravdu kolem sebe nemám absolutně nikoho s kým mohu mluvit o svých problémech a stavech , neni to pochopitelné ?
Anonymní píše:
Ok díky za nazory . Navic jsem chtěl toto zveřejnit jen před uzkou zdejší komunitou , mimochodem za použití google.com a trošku myšlení se dá stejně dohledat kdeco , a možná by jste mohli i trošku chápat mě , opravdu kolem sebe nemám absolutně nikoho s kým mohu mluvit o svých problémech a stavech , neni to pochopitelné ?
Takže to mělo být jako na revanš jo??
A toto není žádná úzká komunita, tuto dikuzi čte o dost více lidí než přispívá..ale to ti asi nedošlo.
Anonymní píše:
já to chápu, neber si tu každý názor hned tak osobně…
Jsem asi v citové propasti a vše hodně prožívám, ale já nikdy nebyl necita. Asi mám citový lupus. Chce to Dr. Hause
Já to neviděl, ale chápu ho, kdo nezažil nepochopí. Jen z vlastní zkušenosti můžu říci, že to může trvat i dost dlouho to přechodné období a je to na dobré nervy, možná nervy z ocele.
Je to rok a čtvrt, co jsem po 23 letech manželství se třemi dětmi zažil podobný šok, vylepšený tím, že manželčina nevěra trvala víc než 4 roky. Důvod je naprosto banální a odpovídá všem příručkám o krizi středního věku a frustraci z málo pěstovaného vztahu. V podstatě jsem si za to mohl sám.
Na rozdíl od tebe manželka ani na chvíli nezpochybňovala náš vztah a pak jsme na tom společně zapracovali tak, že máme manželství lepší než kdy dřív. Daleko víc komunikujeme a snažím se myslet na její potřeby.
Zbývá dodat, že jsem poté kvůli kompenzaci i já prošel dvěma vedlejšími vztahy a nemohu potvrdit řeči „odborníků“, že se to tím jen zhorší. Bylo to skvělé. Hodně jsem díky tomu pochopil, ulevilo se mému sebevědomí, „vyrovnalo se to“.
I když se mi ta frustrace občas ještě vrátí, považuji to za vyřešené.
Bojuj a neboj se. Hlavně zůstaň chlapem a nenech si tím zadupat své sebevědomí. Prostě se to stává a i když je to nejdřív šok, časem zjistíš, že je to vlastně normální.
Děkuji za zajímavý názor.
Láska k ženě , dětem , rodině , celku - kontra vlastní sebedestrukce sebevědomí,sebeucty to je ta bitva o kterou tu běží. Ponížení , bolest , stesk , take ale i zlost(ne zloba) , ale take silna odhodlanost to dokazat . Tak to je co cítím.
A na zavěr jen maličkost. Slovy klasika ,rodiče si nevybíráme , a to platí i pro naše děti.
Uplynulo již několik dní.Napište,jak se to u Vás vyvíjí situace.:-)
Jo probíhá to tak nějak nijak, žena potřebuje čas , ja se snažím vyvarovat chyb ktere ji na mě vadily.
Snažím se doma hodně pomáhat , to mě vůbec není nepříjemné ,mluvíme spolu pěkně , večer koukame na TV smějeme se u Pohlraicha , pijeme burčak. No ale to je tak všechno. Stále jen doufám ,že to vše jednou ona na mě ocení , snad. No a druha varianta je že se mnou bude zametat do doby než to přeteče a nezvladnu to a vykopnuji.
Jenže se toto snadno řekne ale hůř realizuje , protože miluji naše dvě malé děti. Ony zatím nic nepoznaly, malej říká ve školce sprostá slova a dnes jsem mu domlouval at to nedělá , že se pak maminka zlobí , a trochu a pak se zlobí i na mě , začal se tak důkladně vyptávat proč se na mě maminka zlobí , že si myslím že opravdu 4,5 letý kluk pozná že to mezi nami není tak jak by mělo být. Někde jsem četl že rodiče dají dětem lásku jen tak že se budou milovatvzájemně a tím jim ukážou co to slovo vlastně znamená.
Škoda,že Vám nemužu napat soukromou zprávu.
Mám z nevěry vlastní zkušenosti. ![]()
Tak to je přesný popis situace u nás, ale trvá to již 2 roky. Pouze bezva kamarádi, aneb bratr a sestřička ![]()