Odsávačka Avent - vyváření

1005
27.11.05 19:29

Odsávačka Avent - vyváření

Ahoj mamky,
vím, že tu už podobné diskuse proběhly, bohužel teď nestíhám prohledávat stránky na internetu. Mám dvě cácorky po roce a ty mě jen tak sedět nenechají :D , takže prosím takhle narychlo o radu:

1. vyváříte odsávačku po každém použití? (když např. potřebujete odstříkat MM více)
  2. ohříváte některá MM v mikrovlnce nebo všechny poctivě v horké lázni? (to stejné s rozmražováním) a teplotu odhadujete jako třeba při koupeli?
  3. dejte mi prosím tip, kolit má vypít měsíční mimčo - mě malá vypila dvakrát 20ml po 10 minutách a teď už se tváří, že nechce. Mě to ale přijde málo a nevím, jestli to není tím, že z lahvičky pila poprvé
  4. uvítám tipy na skladování v mrazničce

Děkuji mockrát za odpovědi,

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
27.11.05 20:01

Ahoj:)
Odsavala jsem prvni dva mesice po kazdym kojeni a pak od pul roku do roku, takze par tipu mam:) Ze zacatku jsem vyvarovala po kazdym odsavani, prece jenom je to mliko a kazi se. Staci hrnec a naparovak, jenom pozor, at se odsavacka nedotyka hrnce. Pozdeji uz se da vyvaret jednou za par dni. Ale pokud chces mliko skladovat, urcite vyvaruj pokazdy.

Mliko se da v mrazaku skladovat bud ve vyvarenych sklenickach, nebo v sackach od Aventu…mela jsem sacky, da se odstrikavat primo do nich, pokud koupis i drzak.

Kolik vypije mesicni mimino netusim, pokud normalne pribira, tak bych to neresila. Kdyz kojis, taky nepoznas, kolik toho vypije :wink:

Hodne stesti, je to zabiracka, ale stoji to za to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.11.05 20:11

Verčo, já na začátku poctivě sterilizovala (sterilizátor Chicco do mikrovlnky) po každém použití. Za pár dní jsem přešla na oplachování horkou vodou - umýt jarem a řádně opláchnout a vysterilizovat jednou za den a o něco později jsem sterilizovala třeba jednou za týden.
Mlíčko jsem uchovávala v sáčcích Avent (koupeny s odsávačkou). Samotné bych je nekupovala. Později v sáčku či uzavírací misce nebo skleničce od výživy. Max. 3 měsíce, v lednici max 24hodin.
Nejdřív jsem rozmražovala v horké lázni, později jsem si to vyndala a po rozmražení jsem to třeba dala přihřát i do tý mikrovlnky, ale ne na nejvyšší výkon, ale naopak nejnižší a jen třeba na minutku a ani ne to a často jsem to hlídala, aby to nebylo moc.
Co se týče krmení, tak to fakt těžko říct, Asha má pravdu, při kojení taky prd poznáš. Ale myslim, že jsme si v sáčku uchovávala cca 125ml (až teprv později více). Nevypila pokaždý vše, někdy i víc, někdy míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.11.05 20:29

Ahoj,
díky moc za tipy.
S tím množstvím - je mi jasný, že v kojení to taky nepoznám, ale právě když chci nechat malou manžovi na pohlídání, tak chci vědět, jak moc mlíčka mám odstříkávat. Taky bych se přikláněla k těm 100 - 125ml. Asi se jí ta savička nezdála, tak si vždycky jen ochutnala :O).

Ještě jednou děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
27.11.05 23:07

Já odsávačku umývám v horké vodě a nic se nestalo. Čas od času vyvařím.
Rozhodně neohřívej mlíko v mikrovlnce, ničí se veškeré živiny :!
Já skladuju odstříkané mlíko tak, že ho naleju do obyč. sáčku na mražení do rohu, udělám takový kornoutek, zagumičkuju a zmrazím. Na každý sáček napíšu ml a datum. Dávám si to většinou po 100 ml. Je to levné a přehledné a je to dobře nadávkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
29.11.05 11:31

Asho - ¨píšeš, že na vyváření stačí hrnec a napařovák - myslíme ten stejnej kovovej, co se vloží do hrnce nad trošku vody???

Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.12.05 19:28

Re: Odsávačka Avent - vyváření

ahojky, mam 1,5 mes. kluka, zacali prikrmovat ve 3-4 tydnech, Dr. bam rekla,ze by mel vypit tak 500ml/denne.
zpocatku prikrmovali 3× 50ml po kojeni /den,ted jen 2× a dost jsem se rozkojila…

mam avent odsavacku a taky jen vodou a raz za cas vyvarim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure