Odsavacka materskeho mleka

1754
16.1.05 15:14

Odsavacka materskeho mleka

Vzhledem k tomu, ze brzy po narozeni miminka planuji navrat do zamestani na castecny uvazek, bude cast dne s malym manzel, ktery pracuje doma. Chtela bych tedy poradit s odstrikavanim MM. Se kterou odsavackou mate dobre zkusenosti, jak dlouho trva odsavani, jestli je to bolestive, popr. jestli to nenici prsa. Na trhu je pomerne velky vyber a jsem z toho strasne zmatena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
333
16.1.05 15:41

Ahoj Lenko,
já mám doma mechanickou odsávačku Medela Harmony, tzv. kačenku, stála asi 550,– Kč. Doporučili mi ji ´v porodnici, kdy jsem měla problémy s kojením a tak jsem musela volit tuto variantu. Prý mechanické odsávačky jsou šetrnější než elektrické, ta moje má i nějakou stimulaci aby to bylo přirozenější. Nebolelo to, ale taky to není nic příjemného. Ale každá odsávačka ničí bradavky - teda vykládali to v porodnici. Odsávání z obou prsou mi trvalo dohromady tak půl hodiny. Každopádně jsem se pak rozkojila a nemusela ji dlouhodobě používat., Byl to totiž docela vopruz :-) a kdyby to tak pokračovalo přešla bych na UM.
Přeji dobrou volbu.
 Pá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.1.05 15:41

Ahoj Lenka!
Ja som mala Canpol babies s masážnym nádstavcom, bola drahšia, ale neničí prsia. Awent systém je takmer rovnaká, tiež má masážny nadstavec, treba pozrieť cenu. Canpol bol myslím novinka vlani .Ak máš dosť mlieka, stačia Ti aj obyčajnejšie typy: Medela, ale s tou sa viac narobíš. Ja mám aj Medelu mini electric na cesty, keď idem preč, kvôli spúšťaciemu reflexu, aby som neprišla o mlieko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
16.1.05 21:52

Ahoj,
já mám medelu electric - byla sice dost drahá (2tis), ale měla jsem ji vyzkušenou z porodnice. Říká se, že elektrické víc ničí bradavky, ale zas mají tu výhou, že se nenadřeš. Když si potřebuješ odsát obě prsa růčo, tak to není zas taková sranda. To bych pak určitě volila avent - hlavně ne takové ty levné za tři stovky, protože to se vážně nedá utáhnout. Na dlouhodobé používání je nejlepší se naučit odstříkávat bez odsávačky - vlastníma rukama. Je to nejšetrnější a ruce máš vždy s sebou :D Mě to ale absolutně nešlo, ale třeba budeš větší talent :D

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.1.05 22:51

Ahoj, já jsem byla maximálně spokojená s ruční odsávačkou od Aventu. Byla sice dražsí, ale nebolelo to…Také je výhoda, že si k ní můžeš koupit i pytlíčky a ty se super uskladňují v mrazáku…
Kolovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.1.05 00:12

ahojky, já mám taky odsávačku od Aventu a mohu jen doporučit!!! Zkoušela jsem i jiné, ale tahle mi připadá nejšetrnější a nejpraktičtější. Taky se používá velice pohodlně a s trochou cviku i rychle. Dá se k ní přikoupit spousta příslušenství včetně termo tašky na přenášení odsátého mléka (třeba z práce), lahvičky s antikolikovým dudlem nebo držák a sáčky do mrazáku jsou v ceně! Taky pracuju a tatínek krmí, tak mám zkušenost. taky mi říkali, že když malou naučím na flašku, nebude chtít prso ale už to tak děláme od září a ještě se neodnaučila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.05 21:56

Holky, protože studuju, taky musím odsávat mlíčko do zásoby. mám odsávačku Avent Isis a je naprosto skvělá! Při prvním dítěti jsem měla obyčejnou pístovou i balónkovou a naprosto se nedají srovnávat s Aventem (co se týče pohodlí i rychlosti)

• Citovat
  • Upravit
534
19.1.05 22:10

Také hlasuji pro Avent,
používala jsem jí až do čtvrtého měsíce (moje Eliška spí celou noc a tak jsem si v noci musela odstříkávat).
Výhody: 1)ačkoli je mechanická, není to žádná dřina 2)nebolelo to, ani když jsem měla prsa tvrdá a nalitá 3)odstříkáš přímo da lahvičky a dudlíky Avent už jen na:,–(íš (další varianta pytlík na mražení mléka, nově kelímek)
Nejlíp mrkni na aventbaby.cz

Karolina + Eliška (5m + 17d)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.05 22:40

Ahoj
Holky jak to děláte, že Vám mimča baští s prsu i z lahvičky? Já jsem také chtěla chodit do práce na 3× týdně na dopoledne, ale moje mimi prostě z lahvičky nebaští. :cry: Mám doma osdavačku od AVENTU. Ta je super. :D Mlíčko si pěkně odstříkám, ale naše holčička to prostě z lahvičky nechce. :twisted: Zkoušela jsem i jimé lahvičky a dudlíky než od AVENTU. Co myslíte mám zkusit ještě to " pitítko" co se k tomu dá dokoupit za cca 150,– ?
Lenka + Verunka 4 měsíce

• Citovat
  • Upravit
125
19.1.05 23:48

Ahojky,
tak ja jsem malou taky musela na flasku naucit, to vis ze sama od sebe nechtela. Zvlast kdyz jsem byla v dohledu. Nejidealnejsi je, kdyz se ma krmit, tak odejit a nechat tatinka nebo jinou miminku duverne znamou osobu, at se snazi. Kdyz mimi zjisti, ze proste neni prso a ma hlad, da si rict i z flasky. :) Taky je fajn nejdriv miminku trosku odstrikat z flasky primo do pusinky, nebo jemne vsunout konec savicky mezi rty a jemnym tlakem dvema prsty (na savicku) podporit prutok mleka. Za chvilku mimi zjisti, co s tim ma delat :P Pocitej ale s tim, ze tak prvni tri dny si bude spis hrat a spoustu toho vybrynda vedle. Kdyz to bude ale dostavat pravidelne ve stejnou dobu od stejneho cloveka, urcite si zvykne. Savicky od Aventu jsou bezva. Drzim palce! Tuli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
25.1.05 12:19

Ahoj,
tak ja jsem pouzivam uz od porodnice odsavacku od Medely.
S odsavackou Avent mi nikdy neslo odsat mleko, bylo to na me moc slabe, tak jsem si musela koupit od Medely, ktera ma sice rucni tahani, ale ma to ruzne stupne sani, tak si to muzes zvolit podle potreby.
Vim, ze jsou mista, kde si muzes i pujcit. Ale za to dukladne vyvarit.. :D Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
26.1.05 22:22

Ahoj,
ja používám od porodnice Avent. Se sáčky do mrazáku to nemá chybu. Byly doby kdy jsem se v noci budila se strašným pocitem že mi prasknu prsa a nemít Aventku, tak fakt nevím. Teď už ji nepoužívám, máme „otesánka“ a mlíčka už taky dost ubylo, ale jsem vděčná za tu možnost při začátku.

Markmark

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
27.1.05 10:32

Ahojky, já mám odsávačku Anita Maternity - jako sjou podprsenky, je elektrická a je super. Vyhovuje mi maximálně.....má regulaci sání a hodně mi uleví:-) AKorát mám málo rukou…to jsem ještě nevychytala :lol: takže nekdny musí asistovat manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.2.05 13:18

Avent

Ahojky, jsem taky pro Avent, je fakt super. Navic ted maji novy sistem AVENT VIA - je to cely system pro kojeni a krmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.2.05 22:07

Ahoj,
já taky používám AVENT a jsem spokojená. Nic nebolí a je to zachvilku. Luky klidně baští z prsou i z dudlíku. :wink: Ta :,-(a odsavačky s dvěma malýma lahvičkama stojí cca 1900, ale vyplatí se. Aspoň někdy můžu nechat Lukyho hlídat někoho jinýho dýl než 2 hoďky, což je jeho interval dlabání, a nemusím se bát, že bude ječet hlady. K flaštičkám se pak dají dokoupit i pítka a držátka a nemusí se kupovat hrnečky.
Berenika a Lukáš (skoro 6m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky