Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím o Vaše zkušenosti s touto metodou. Kluci musí na odstranění mandlí, jeden kvůli ní nedoslýchá, druhý špatně dýchá… My se nemůžeme rozhodnout jesli jim jí nechat vzít klasicky (tři dny v nemocnici, klasická operace) nebo laserem. prosím o vaše zkušenosti, zejména s tím, jak děti snášeli průběh, narkózu, jízdu domů… jak mohli pak jíst, pít… O ceně vím, to není rozhodující, jen chceme pro ně to nejlepší. taky mě zajímá, zda jim mandlička nedorůstá?
Děkuji.
Ahoj Marlenko,
absolvovali jsme se synem odstanění mandle laserem letos v srpnu. Byli jsme objednáni na určitý čas (nalačno), takže jsme nečekali. Syna uspali, my s manželem jsme šli čekat ven a asi za 15 minut nás zavolali. Syn ještě spal, takže po probuzení z narkózy nás hned viděl. Cca za hodinku už jsme seděli v autě a frčeli domů.Cestu téměř celou prospal.
Vše se obešlo bez jakýchkoli komlikací. Akorát byl po zákroku nezvykle unavený
(druhý den už zase řádil…)Měli jsme na něj celý den dávat pozor (kvůli případné nevolnosti a zvracení). Nesměl smrkat.Měl nakázáno jíst nanuky- tak byl rád
Jst mohla asi hodinu po zákroku kašovitou stravu (jogurt, přesnídávku) a právě ty nanuky. Trochu napít se mohl, myslím, hned.Druhý den jsme byli na kontrole a mohl normálně fungovat.Další kontrola byla za 6 týdnů. Vzhledem k tomu, že zákrok dělali v Praze a my bydlíme 150 km, kontroly proběhly na ORL v místě bydliště. Museli jsme s ním být dva dospělí - aby jeden mohl sedět v autě spolu s dítětem vzadu.
Synovi odtranění mandle moc pomohlo. Trpěl na záněty středouší. Od té doby ŤUK ŤUk, ani jednou uši nebolely…
Po zákroku laserem by mandle dorůstat něměla. Jedna maminka říkala, že už mají za sebou klasické odstranění a mandle dorostla, tam šli právě na laser…
Kdybys ještě něco potřebovala vědět, klidně se ptej.
E.
Efčo, děkuji moc, to jsem potřebovala „slyšet“.
My už jsme se tedy před půl hodinou rozhodli pro laser v Modřanech, vzhledem ke všem pozitivům jako rodič u dítěte až do uspání, hned domů, i když toho jsem se právě ptala kvůli právě komplikacím s narkózou… Ale jak píšeš, to by se zvládnout dalo a neobvyklá ospalost by mi po pravdě u nich ani nevadila ![]()
Dokonce už jsem se dohodla i s jednou doktorkou na kontrole na ORL, která laser i doporučuje (ostatní jsou spíše proti, protože je to nová metoda)…
Děkuji za zkušenosti.
Lenka
Podle mě jste se rozhodli správně.
Sice to stojí peníze, ale děti nejsou stresované nemocnicí, mají na sobě normální oblečení a hlavně jdou hned domů.
Jo, akorát budete muset na krev a k pediatrovi pro potvrzení. Ale v nemocnici by stejně museli podstoupit předoperační vyšetření ![]()
Tak ať vám to pomůže! Držím palce.
E.
Holky,a kolik odstranění mandle laserem stojí?
Jestli to není tajemnství,napište
.Mě by to zajímalo,kdybychom to do budoucna potřebovali..Stačí orientačně..Díky ![]()
Ahoj,
určitě jsi se rozhodla správně, pamatuju si na nás, když je trhaly mě a bráchovi, jako dětem, bolelo to hodně, jak to přišlo k sobě, naštěstí mamka je zdr. sestra, tak si to domluvila a dělali nám to ambulantně, jen pod oblbovačkou, ale bylo to hroznýýý. Nejstarší jsme uvažovaly o tom, že jí je necháme vyndat, nedošlo k tomu, bylo to v pořádku a doktorka nám jednoznačně doporučovala vyndat laserem.
Jana - v Modřanech mi paní doktorka říkala, že to stojí kolem 3000Kč
Jani,
stojí to 3000,–, jak píše Amynka.
Teda, aspoň loni v srpnu stálo, ale snad nezdražili ![]()
E.
Zdražili
Nám řekli 4 500,– ale prý nám na dvojčata udělají cenu ![]()
No, když jsem to říkala obvodní doktorce, tak byla trochu naštvaná, že nechceme do nemocnice, ale rodiče jsme my…
Jinak doktorka na ORL mi na otázku , jakým způsobem by je nechala odstranit svému dítěti, řekla, že rozhodně laserem…
Jen jsme si dohodli kvůli cestě 10 hodinu, tak doufám, že kluci nebudou trpět hlady ![]()
Syn byl na odstranění ve 3 a půl letech v Olomouci - klasicky, bez předoperačního vyšetření, bez narkózy, pouze s oblbovákem nakapaným do nosu, po 20 minutách bylo po všem, donesli ho do čekárny a šlo se domů. Dodnes nemá ani potuchy, že mu něco dělali.
Ahoj všem!
Vidím, že tato diskuze už není „živá“,ale snad mi někdo odpoví. S našimi dvojčaty jsem byla na vyšetření na ORL a bylo nám u obou doporučeno odstranění nosních mandlí. Plánovali jsme jet do Chebu na klasický zákrok,ale po přečtení diskuzí silně uvažuji o operaci laserem. Můžete mi,prosím, někdo napsat odkaz na kliniku v Praze - Modřanech nebo alespoň přesný název? Zkoušela jsem hledat přes google,našlo mi to nějaké ORL centrum, tak jsem tam volala,ale odkázali mě na nemocnici v Krči, že oni tyto zákroky neprovádějí.
Nechce se mi tímto způsobem „pokus- omyl“ obvolávat další kliniky, které jsem si „vygooglovala“. Předem díky!!! ![]()
Dobrý den,
odkaz na kliniku v Praze - Modřanech je následující: http://www.ent-privateclinic.eu/. Byli jsme tam se synem loni a s druhým nás to čeká teď. Tak snad to bude taky tak vpohodě, jako s prvním synem.
Lenka
Ahojky četla jsem tvůj dotaz a asi tě zklamu.nás čeká taky odstranění nosních mandlí v září a jsem z toho celá špatná.koukala jsem se na netu jak to asi probíhá a narazila na tuhle diskuzi.když jsem se dočetla že to jde laserem tak sem si řekla že se na to zeptám naší doktorky na orl a ta mi řekla že se operace laserem týká pouze při odstranění krčních mandlí ne nosních.pokud se odstranují nosní mandle tak se to operuje normálně.tak držím palečky ať vám to dobře dopadne a pak prosím napiš jak to u vás dopadlo.děkuju moc s pozdravem Alize
Operace laserem se týká i nosních, dokonce mohu potvrdit, že to tak je, tento pátek jsme tam byli se synátorem a už od soboty řádí. Pátek odpoledne prospal a je hrozně rád, že může zmrzku
). ![]()