Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Chci se optat zda by jste si nechali odstranit vejcovod, který dle lékaře není úplně v pořádku.
Jeden vejcovod mi vzali kuli saktosalpingu(nevím zda je to správě napsané) druhý jsem si vzít nenechala, protože průchozí byl sice hur, ale byl. Prý je stažený a vlnity a tak váhám zda jsem se rozhodla správně, ale člověk nikdy neví, chápu kdyby tam byl zánět jak v tom levým, ale takhle..přeci někdy někomu reknou, že průchozí nejsou a bum najednou je ženská těhotná
tak to by záleželo na tom jestli děti mám nebo nemám a jestli chci další ![]()
Já bych si ho odstranit nechala a pokud bych ještě chtěla děti, šla bych cestou IVF. Šance na přirozené otěhotnění je malá a riziko mimoděložního těhotenství je velké. Odstraněním se navíc zásadně sníží riziko rakoviny vaječníků. Ale to je můj racionální postoj. Většina to asi bude cítit jinak.
Už jsi tu nedávno psala, že? No, já bych kdysi radila všecko pryč, ale pak jsem se ocitla v situaci toho jediného neprůchodného, kdy už jsme se zařekli, že po xy neúspěšných IVF už další nikdy, a po letech tam to vajíčko někudy prolezlo… Fakt je, že jsem v 5+0 připos. aná strachy letěla k doktorce, protože riziko mimoděložního bylo ohromné, ale dopadlo to dobře. Takže čistě pocitově… pokud by tam nebyl taky sactosalpinx, já bych ho asi nechala a v případě pozitivního testu si to ohlídala hned od začátku. Jo, je tam riziko, že tě mimoděložní nemine a není to žádná sranda a o ten vejcovod nakonec stejně přijdeš. Ale taky je riziko, že se vzdáš toho posledního kousku naděje a při každém neúspěšném IVF si budeš rvát vlasy. Kdyby člověk věděl, co… V každém případě držím palce, ať rozhodneš tak nebo onak ![]()
Mám oba vejcovody pryč děti teda už mít nemůžu dekuji za odpověď
@adriana29 píše:
Mám oba vejcovody pryč děti teda už mít nemůžu dekuji za odpověď
Pokud máš odstraněné oba vejcovody, tak přirozeně otěhotnět nemůžeš. Při IVF ano.
@adriana29 píše:
Děkuji moc ti sem chtěla vědět mám radost
Děti jedině přes umělé oplodnění a všechno si komplet budeš muset zaplatit.
Vím že kamarádce poprvé hradila pojišťovna a pak sama si to hradila
@adriana29 jestli si byla na sterilizaci, tak ti to pojišťovna neproplati. Počítej jeden pokus kolem 70 tisíc.
Mám oba vejcovody odstraněné. K tomu ještě jeden vaječník. Primárně byla cysta na vaječníku. Jenže vejcovody se doktorům nelíbily. Tak navrhli i odstranění vejcovodů. V té době jsem měla dvě děti. Další jsme neplánovali a ani nebylo další těhotenství doporučované z lékařského hlediska. Takže jsem do toho šla. Brala jsem to z té lepší stránky - není teď nutnost řešit antikoncepci. ![]()
Podle mě je důležité, zda máš nebo nemáš děti. I to bych brala v úvahu.
Anonym - zdravotní údaje o mé osobě.
Teď lituji že jsem dotoho šla dost mě to uzira a furt myslím. na to že sem mohla mít ještě děti. Asi sem blázen.
Ahoj holky,
Chci se optat zda by jste si nechali odstranit vejcovod, který dle lékaře není úplně v pořádku.
Jeden vejcovod mi vzali kuli saktosalpingu(nevím zda je to správě napsané) druhý jsem si vzít nenechala, protože průchozí byl sice hur, ale byl. Prý je stažený a vlnity a tak váhám zda jsem se rozhodla správně, ale člověk nikdy neví, chápu kdyby tam byl zánět jak v tom levým, ale takhle..přeci někdy někomu reknou, že průchozí nejsou a bum najednou je ženská těhotná