Odstranění vejcovodů - zkušenosti

Anonymní
6.8.19 14:50

Odstranění vejcovodů zkušenosti

Ahoj holky,
Chci se optat zda by jste si nechali odstranit vejcovod, který dle lékaře není úplně v pořádku.
Jeden vejcovod mi vzali kuli saktosalpingu(nevím zda je to správě napsané) druhý jsem si vzít nenechala, protože průchozí byl sice hur, ale byl. Prý je stažený a vlnity a tak váhám zda jsem se rozhodla správně, ale člověk nikdy neví, chápu kdyby tam byl zánět jak v tom levým, ale takhle..přeci někdy někomu reknou, že průchozí nejsou a bum najednou je ženská těhotná :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4511
6.8.19 15:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Chci se optat zda by jste si nechali odstranit vejcovod, který dle lékaře není úplně v pořádku.
Jeden vejcovod mi vzali kuli saktosalpingu(nevím zda je to správě napsané) druhý jsem si vzít nenechala, protože průchozí byl sice hur, ale byl. Prý je stažený a vlnity a tak váhám zda jsem se rozhodla správně, ale člověk nikdy neví, chápu kdyby tam byl zánět jak v tom levým, ale takhle..přeci někdy někomu reknou, že průchozí nejsou a bum najednou je ženská těhotná :D

tak to by záleželo na tom jestli děti mám nebo nemám a jestli chci další :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.8.19 15:21

Já bych si ho odstranit nechala a pokud bych ještě chtěla děti, šla bych cestou IVF. Šance na přirozené otěhotnění je malá a riziko mimoděložního těhotenství je velké. Odstraněním se navíc zásadně sníží riziko rakoviny vaječníků. Ale to je můj racionální postoj. Většina to asi bude cítit jinak.

• Citovat
  • Upravit
69125
6.8.19 15:28

Už jsi tu nedávno psala, že? No, já bych kdysi radila všecko pryč, ale pak jsem se ocitla v situaci toho jediného neprůchodného, kdy už jsme se zařekli, že po xy neúspěšných IVF už další nikdy, a po letech tam to vajíčko někudy prolezlo… Fakt je, že jsem v 5+0 připos. aná strachy letěla k doktorce, protože riziko mimoděložního bylo ohromné, ale dopadlo to dobře. Takže čistě pocitově… pokud by tam nebyl taky sactosalpinx, já bych ho asi nechala a v případě pozitivního testu si to ohlídala hned od začátku. Jo, je tam riziko, že tě mimoděložní nemine a není to žádná sranda a o ten vejcovod nakonec stejně přijdeš. Ale taky je riziko, že se vzdáš toho posledního kousku naděje a při každém neúspěšném IVF si budeš rvát vlasy. Kdyby člověk věděl, co… V každém případě držím palce, ať rozhodneš tak nebo onak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
10.2.21 08:58

Mám oba vejcovody pryč děti teda už mít nemůžu dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.2.21 09:06
@adriana29 píše:
Mám oba vejcovody pryč děti teda už mít nemůžu dekuji za odpověď

Pokud máš odstraněné oba vejcovody, tak přirozeně otěhotnět nemůžeš. Při IVF ano.

• Citovat
  • Upravit
458
10.2.21 09:19

Děkuji moc ti sem chtěla vědět mám radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15221
10.2.21 10:01
@adriana29 píše:
Děkuji moc ti sem chtěla vědět mám radost

Děti jedině přes umělé oplodnění a všechno si komplet budeš muset zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
10.2.21 10:46

Ano vím dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
10.2.21 10:50

A cena přibližně dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
10.2.21 10:51

Vím že kamarádce poprvé hradila pojišťovna a pak sama si to hradila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15221
10.2.21 12:47

@adriana29 jestli si byla na sterilizaci, tak ti to pojišťovna neproplati. Počítej jeden pokus kolem 70 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.21 12:55

Mám oba vejcovody odstraněné. K tomu ještě jeden vaječník. Primárně byla cysta na vaječníku. Jenže vejcovody se doktorům nelíbily. Tak navrhli i odstranění vejcovodů. V té době jsem měla dvě děti. Další jsme neplánovali a ani nebylo další těhotenství doporučované z lékařského hlediska. Takže jsem do toho šla. Brala jsem to z té lepší stránky - není teď nutnost řešit antikoncepci. 8)
Podle mě je důležité, zda máš nebo nemáš děti. I to bych brala v úvahu.
Anonym - zdravotní údaje o mé osobě.

• Citovat
  • Upravit
458
10.2.21 12:55

Ano byla.jsem.na sterilizaci kvůli tomu že mám tři císaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
12.2.21 19:30

Teď lituji že jsem dotoho šla dost mě to uzira a furt myslím. na to že sem mohla mít ještě děti. Asi sem blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí