Odvolání zápis škola

30408
3.2.15 11:30

Máte odklad školní docházky? Dokládali jste nějaká doporučení od lékařů k odkladu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15430
3.2.15 11:31

A nechybělo vám u zápisu něco, nějaké potvrzení, něco vyplnit nebe tak? A teď, že to chtějí doplnit a pak rozhodnou o přiježí/nepřijetí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.15 11:37
@Anonymní píše:
ne ne žádný odklad nemá ani jsme o něj nežádali nastoupit by měla normálně od září :roll:

Tak to bude formalita, žádný stres. Śkoly vydávají rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí žáků na základě zápisu, prostě ta dojdi a dostaneš papír o přijetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.15 11:42
@Anonymní píše:
Děkuju :hug: nad máš pravdu. No a teď teda jen co s tím dál protože tohle je ze školy, kam jsem ani nedoufala, že se dostane není ani spádová a moc bych jí tam chtěla mít ale tam máme přijít až příští týden ale zítra máme přijít pro výsledky do školy, kam spadáme obvodem a kde mi narovinu řekli, že je přijatá takže já teď nevím jak se to řeší jakože v té co je už přijatá, tak nahlásím, že máme ještě cosi nevyřízeného v jiné škole ať nám počkají jak dopadneme nebo říct, že nenastoupíme a spoléhat, že nás v této kam máme přijít proto vyjádření nebo doplnění, tak že nás vezmou a co když ne? :( já tohle nikdy neřešila a jsem z toho zmatená ale úplně jak se to v praxi dělá :zed:

Nikde nic neříkej. Pokud vás přijmout i ve škole, kam chcete jít, jen pak oznámíš telefonicky, že nastoupíte tam a tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.15 11:47
@Anonymní píše:
jo jo jasný, takže je nějaká lhůta během které se já pak musím vyjádřit tedy? Nemusím to dávat hnedka na místě vědět tem ředitelum? :palec: :palec: to by bylo moc fajn!

Ty to nemusíš dávat vědět vůbec, tvoje povinnost to není, jen snad slušnost. Počty nastupujících žáků se mění až do konce srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.15 11:52
@Anonymní píše:
to jsi mě moc potěšila a děkuju moc :dance: :dance: jo to já jim dám vědět během příštího týdne až budu vědět jak jak dopadneme tam co nás chtěj vidět abych nic nikde nikomu neblokovala a měli jasno obě dvě strany ale já se bála, že to musím říct hnedka na místě jakmile mi předá někdo rozhodnutí o přijetí :nevim: děkuju moc :andel:

Za nic, hodně štěstí ve škole. Taky mi dcerka nastupuje, ale zápis máme až příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.2.15 11:53

Škola vede o přijetí dítěte správní řízení. Pokud si nejsi jistá, klidně tam zavolej, určitě nebudeš jediná. ;) Jinak nám řekli, že je problém, pokud dvě školy vydají rozhodnutí o přijetí, takže pokud někdo šel ke dvěma zápisům, měl zájem o školu potvrdit včas, před vydáním rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
3.2.15 11:57

Taky by mě napadlo, že to souvisí se zápisem do dvou škol. Protože jinak je normální postup, že po zápise dá škola vědět, zda jste přijatí nebo ne, ale už tam nemusíš chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.2.15 12:01
@hanka.br. píše:
Ty to nemusíš dávat vědět vůbec, tvoje povinnost to není, jen snad slušnost. Počty nastupujících žáků se mění až do konce srpna.

No to nemyslíš vážně? SNAD slušnost? Tak pokud bude v únoru vědět, že nastupuje jinam, tak je snad normální a nazvala bych to až nepsanou povinností a rozhodně slušností, to do té druhé školy oznámit. Většina mých kamarádek šla k zápisu na 2 školy.. Na škole kam v září nastupuje syn, budou otvírat 3 nebo 4 třídy dle počtu.. při představě, že jim 1/4 dětí nenahlásí, že jde jinam, tak je to celá 1 třída..přijatá učitelka, rozdělené děti a najednou 1. září vše jinak, chaos? Nebo škola, která naplní stav a 1/3 dětí nevezme.. takové dítě pak zbytečně zabírá místo jinému.. a 1. září už je pozdě se dozvědět, že by bylo místo.. vše pozařizované jinak, na to navázané další věci..

Zakladatelko, držím palce, ať ti dcerku vezmou na tu školu, kam si přeješ a a až to na té druhé bude jasné, jsem ráda, že považuješ za samozřejmé, že jim to dáš hned vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
3.2.15 12:03
@Anonymní píše:
no mě napadlo tam teďka zavolat ale nechtěla jsem být za blbku co neví co jí přišlo :nevim:
No počkej ale u nás můžeš jít na kolik zápisů chceš klidně na 10 škol ale logicky to zkoušíš takže dopředu nevíš kam se dostaneš :nevim: já potvrdila zájem o tyhle dvě školy že jo proto dva zápisy a ano tahle nespádová nás chce vidět a ta spádová, tak počítám, že nás vzali to už i naznačili u zápisu - ono škly jsou propojený a ví to? 8o

Nevím, jestli školy jsou propojený ale třeba školky jsou. A klidně bycg tam zavolala, mám 2 děti ve škole a s tímhle jsem se ješté nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.15 12:08
@Anonymní píše:
no mě napadlo tam teďka zavolat ale nechtěla jsem být za blbku co neví co jí přišlo :nevim:
No počkej ale u nás můžeš jít na kolik zápisů chceš klidně na 10 škol ale logicky to zkoušíš takže dopředu nevíš kam se dostaneš :nevim: já potvrdila zájem o tyhle dvě školy že jo proto dva zápisy a ano tahle nespádová nás chce vidět a ta spádová, tak počítám, že nás vzali to už i naznačili u zápisu - ono škly jsou propojený a ví to? 8o

Prostě spádová škola vás přijmout musí, nespádová ne, pokud má limitní počet žáků. Počkej, jak dopadneš v nespádové, rozhodni se a dej vědět té, kam nepůjdete.
@lekarnicka28 To máš sice pravdu, ale zákonná povinnost pro rodiče oznamovat, kam se rozhdli umístit své dítě, není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
3.2.15 12:16

@hanka.br. Včera jsem byla vyzvednout přijetí na ZŠ mladšímu dítěti. My chceme, aby tam nastoupil (už tam je dcera a jsme moc spokojení), tak víc neřeším. Naše ZŠ však vyžaduje, aby rodiče dětí, které jsou přijaté a na školu nenastoupí, písemně doložili, že dítě nastupuje jinam - a to kopii rozhodnutí o přijetí na jinou ZŠ. Rodiče na to byli upozorněni na zápisu a je to i výrazně uvedeno na webových stránkách školy. Škola by měla vědět, že přijaté dítě nenastoupí a žádají rodiče, aby to co nejdříve sdělili. V červnu je vždy schůzka rodičů budoucích prvňáčků, tam už se i ví, do které třídy bude dítě chodit a uvidí budoucí třídní učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
3.2.15 12:21
@hanka.br. píše:
Tak to bude formalita, žádný stres. Śkoly vydávají rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí žáků na základě zápisu, prostě ta dojdi a dostaneš papír o přijetí.

Patrne to formalita nebude, protože pokud by vyhovovali, tak nemusí vyzývat zakladatelku k seznámení se s podklady pro vydání rozhodnuti. Můj tip je, že vás nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
3.2.15 12:22

Chtěla bychs e zeptat nás čeká zápis do první třídy ve čtvrtek, jak dlouho se bude tedy asi čekat zda malou přijaly???nebo nám to řeknou hned? dcera snad umí všecho co je třeba a stejně se bojím a stresuji co by po ní mohly chtít aby uměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.15 12:22
@bartsch píše:
@hanka.br. Včera jsem byla vyzvednout přijetí na ZŠ mladšímu dítěti. My chceme, aby tam nastoupil (už tam je dcera a jsme moc spokojení), tak víc neřeším. Naše ZŠ však vyžaduje, aby rodiče dětí, které jsou přijaté a na školu nenastoupí, písemně doložili, že dítě nastupuje jinam - a to kopii rozhodnutí o přijetí na jinou ZŠ. Rodiče na to byli upozorněni na zápisu a je to i výrazně uvedeno na webových stránkách školy. Škola by měla vědět, že přijaté dítě nenastoupí a žádají rodiče, aby to co nejdříve sdělili. V červnu je vždy schůzka rodičů budoucích prvňáčků, tam už se i ví, do které třídy bude dítě chodit a uvidí budoucí třídní učitelku.

Zmínila jsi mě v tom komentáři z nějakého důvodu nebo byl určený zakladatelce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí