Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@xsaleen píše:
@cizova otřes, budil mě s tim třeba ve 3 ráno.. 3-5 nahoru dolů, usnul za minutu znova..
tohle dělá manžel taky… a nebo si ho ze spaní drží..
![]()
Chtěla sem dát anonym… tak nic, snad tu mažel nebude lézt a neuvidí, dco jsem napsala
![]()
Já to dělám dodnes a na imunitu si nemohu stěžovat. Ne před lidmi, ne pravidelně, ale když je „potřeba“, tak se nedá nic dělat.
Kapesníkem to nejde, tak se to nějak odstranit musí. A házet to na zem nebudu… ![]()
Mozna to delaji vsichni chlapy, ale ne vsechny zensky spi tak tvrde, ze ![]()
Smarja to se to zase strhlo
ja si pamatuju, ze jsem je jedla pod perinou, a zabraly u me ty zizaly. Ve skolce jsem chytla roupy, a mama tvrdila, ze je to z toho ![]()
Jinak muj si ho drzi furt, i u telky, furt si na nej maka
ale ve spani si ho teda nehoni, to jen ve vane
jeste aby mi svinil povleceni, musla bych mu koupit nejaky pelech
![]()
Včera jsme jeli s přítelem v autě a před náma chlap, každou chvilku se objevila jeho ruka z okna a prudký pohyb a já říkám mladýmu, určitě tam má nudle a chce je odhodit a on že ne, že to není možný, když jsme stáli na semaforu vedle něj, tak si zašmátral v nose a zas ruka v okně - nemohla jsem
![]()
V rodině nám takhle chlapeček papal šušňáky
Bylo to hrozný. Nakonec ho to odnaučili tak, že po každý, když strčil prst do nosu, lehce ho plácli přes tu ruku a řekli, že se to nedělá. Chvíli to trvalo, ale přestal s tím. U starších dětí pomáhá nějaké video (př. Byl jednou jeden člověk), ukázat bakterie v nose, vysvětlit, že to samé obsahují šušně a že se jich zbavujeme kapesníkem. Metoda „rychlé akce“ (plácnutí po ruce) je ale super účinná
![]()
@NudeRose ale, třeba dneska jsou studie na to, že pojídání šušňů je zdravé. http://tn.nova.cz/…e-snist.html http://www.tyden.cz/…_341178.html
A mlátit děti za takovou ptákovinu, kterou dělá každý. Proč? stačí říct, chceš-li se žďoubat v nose a jíst šušně, dělej to tak, aby tě nikdo neviděl a nemusel se na tebe dívat a dál, nechť si každý dělá se svýma hlenama, co chce. Je to stejné jako před lidmi se neprdí, chceš-li prdět, bež si prdět do soukromí, taky se to dětem vysvětluje a nemlátí se za každé uprdnutí. Postupem času si už prdíme jen v soukromí. Dělá se tady z komára velbloud, bože tak žerou šušně, lepší než třeba zdechlá zvířata a nad tím se nikdo nepozastaví.
@terinka4444 Studie jsou dnes na všechno. Pokud se řídíte takovými radami, měla byste například pít vlastní moč: „Nejlepší lék? Vlastní moč, tvrdí zastánci urinoterapie“: http://www.tyden.cz/…_242969.html Šušně jsou odpadní látka těla, zabraňuje bakteriím a nečistotám (prach, plísně, kouř), které denně vdechujeme, vstoupit do našeho těla. Určitě si je tam nebudu vzápětí strkat tím, že bych je jedla. Pro něco se z těla samy vylučují ![]()
A mezi mlácením a lehkým plácnutím je značný rozdíl. ![]()
@NudeRose opakované rychlé akce plácnutí je mlácení a úplně znytečné, protože tak jako my dospělí nedlabeme šušně, přestanou to dělat i děti. Urinoterapie je zajímavé čtení, mám o tom doma knihu, přestože se s tím neztotožňuji. Mlácení ani plácání, opakované, dětí za žďoubání v nose a následné konzumaci je hnus. Stejně s tím nepřestal, jen to dělá tak, aby ho nikdo neviděl, každý se žďoubá v nose sem tam. Takže docílit situace, aby u toho nebyl viděn se dá i jinak než opakovaným plácáním.
@terinka4444 Prosím Vás, samozřejmě se akce plácnutí neopakuje okamžitě za sebou, stačí jedno lehké plácnutí v momentě, kdy strčí prst do nosu. Pokud dítě není hloupé, vzápětí tam prst strkat nebude, a tak se tento jev může zopakovat např. za 2 dny. Pro Vaši informaci cca za 2 týdny bylo po problému a nedělá to ani když si myslí, že se nikdo nedívá. Myslím si, že rodiče ví lépe než vy, co jejich dítě dělá ![]()
A argumentujete-li tím, že my dospělí to neděláme - znám spoustu lidí, kteří se nestydí něco takového dělat nejen v dospělosti, ale i na veřejnosti. Zřejmě byla v dětství zanedbána výchova ![]()