Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Florial píše:
@ZuzaM ale ta je na hraní malá ne?
Ani ne, dávali jsme jí tam jen na chvíle, třeba když jsem potřebovala jít pro balík ke vchodu nebo vytřít podlahu. Vždycky jsme jí tam dávali nějaké jiné hračky než měla na zemi a bavilo jí to.
Neměli jsme a nechyběla nám, ale asi to ničemu nevadí, když to někomu vyhovuje ![]()
Měli jsme cestovní postýlku metr krát metr (poděděnou) a idea byla, že si tam může starší chodit stavět a mladší mu nebude bořit stavby a brát věci, ale neujalo se ani to.
Pádů bych se nebála, to si bude stoupat o cokoliv, následně padat a bouchat se, s ohrádkou i bez.
Taky ji syn dokázal šoupat, momentálně slouží jako skladiště věci na který nesmí syn sahat a nemůžeme mít všechno metr nad zemí. Má na ni basketbalový košík přidělany a tahaci hračky. Taky kolem ní s držením krásně začal chodit. Když to vidím kolem a kolem bejvala by stačila ta cestovní postýlka. Tu furt nemáme a jako hodila by se ![]()
Mela jsem ji bud na terase, kde vedlo na zahradu nekolik schodu. Dite si tam hralo nebo spalo venku, kdyz jsem vytirala doma. Nebo byla rozebrana ta stejna ohradka a omotana pod schodistem v minulem dome, nez se naucili bezpecne slezt a vylezt po ctyrech ty schody.
Cilene jsme ohradku nekupovali. To mame v rodine putovni, kterou si pujcujeme. Jeste ja v ni byla a nejsem si jista, jestli mamky mladsi sestra v ni nebyla. Proste na neco se hodila.
Nejmladsi byl divoky. Ten mi nejak v 1,5r. preskocil postylku, prestoze to dno bylo dole. Hral si na Supermana nebo co a rozpleskl se pod ni. Tak jsem mu pak odmontovala ty tri sprusle a mel porad i postylku pruchodak. Ohradku by uz prelezl, takze tim ztratila smysl.
Jako nouzovku, kdyz treba prijela PPLka apod jsem pouzivala cestovni postylku, kluci v ni i spali na cestach nebo na chate, byli na ni zvykli. Jinak jsem je nikam nezavirala, nebyla moc moc potreba. Pri vareni si kramarili supliky a za vysavacem lezli s letadlem v ruce a sledovali jak proud vzduchu roztaci vrtule. Skoro z kazde domaci prace si udelali hru. Vytirala jsem kdyz spali nebo byli s manzelem venku, to by nebralo konce. Ale treba moje znama by si bez ohradky nedosla ani na WC, takze tezko rict jak moc ji vyuzijete zrovna vy.
@Florial píše:
@ZuzaM ale ta je na hraní malá ne?
Na hraní je malá i ohrádka. Pokud to chce člověk na sprchu, postýlka stačí. Na zbytek mi to přijde zybtečné. Není třeba být dítěti furt za zadkem
@Florial píše:
@Lama Lama záleží jak velká ta ohrádka je
Ikdyby měla 60m, tak to je furt ohrádka ![]()
Asi záleží na dítěti. Kamarádka ohrádku měla a dítě si tam v klidu hrálo. Mě málem vypadly oči z důlků, když jsem to viděla - ani jedno moje dítě by tam nebylo déle než 5 minut…
@Whitedog Určitě, syn je a vždycky byl na sebe opatrný, hlavně aby si něco neudělal a když jsem ho dala na zem, tak v době kdy už byl pohyblivý, tak vždycky uháněl k ohrádce že chce dovnitř, tam si v klidu hrál.
Dcera v ní nevydržela 5 minut ![]()
JJ, věřím. Myslím, že než bych se osprchovala, byla by z ohrádky hromádka třísek na podpal ![]()
Kdybych to u ní neviděla na vlastní oči, nevěřila bych, že je možné, aby si tam nějaké dítě v klidu a šťastně hrálo ![]()