Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Mame drevenou velkou ohradku. Ne moc dlouho. Chtela jsem ji, aby jsem mohla uklidit, varit a hlavne jit se v klidu vykoupat. Malymu je 8m a kdyz tam nechce byt tak si stoupá. Bojim se, ze si da na držku, takze ho tam stejne v klidu nenecham. Využijeme ji až bude stát a chodit? Nebo zbytecna investice?
My si budeme ohrádku pořizovat, takže by mě taky zajímaly zkušenosti ![]()
My jsme na tyhle účely měli cestovní postýlku. Je měkká a i když dcera upadla, tak si nenatloukla.
No ja bych ji využila nejvic v tomhle období, kdyz uz
pro nepohyblivé ditete nema smysl, a treba syn co zacal chodit, tak začal i splhat a vylez by z toho, nebo by v tom chytal hysterak. Ale ze bych dala našeho 15 mesicniho do ohradky a sla do sprchy, je teda scifi ![]()
Měli jsme, cca do 16.mes,ale v tomto věku s ni uz dcera litala po bytě, takže to stejne ztratilo smysl.
Ja ji mam otočenou ke zdi, aby ty žbrdliny nemohl vyndat. ![]()
On ji plně využíval, když nezjistil, ze se da stoupnout, to mi ted neprijde moc bezpečná, aby se neuhodil do hlavy až žuchne.
Většinu času leze po domě no. A koupeme se zásadně spolu, když není doma chlap ![]()
Proto se ptám, jestli ji ještě plně využije.
@Nora4 On tam vydrží, presne jak pises, chvili si hrát, nenechat knourat, nedelat za trest. Hraje si, ale stoupá si, což ještě poradne neumí, takže se bojim, aby si neublízil.
Vicemene je to stejny jako ucit psa na klec
![]()
@dog.s to neřeš, nestoupne si u ohradky, tak si stoupne u skrine, zidle, stolku, postele…tomu nezbranis, stejne bude nekde padat. Jestli je jedinny problem to, ze se snazi stoupat, tak bych to nehrotila a klidne ho tam dala.
Ono závisí na dítěti, u syna jsem ohrádku využila na 100% do roka a půl. Byl v ní spokojený, učil se v ní stoupat a sedat. Dcera v ohrádce byla asi 20 minut a bylo jasné že to nepůjde. Naštěstí při vaření sloužil jako ohrádka syn, který ségru do kuchyně nepustil ![]()
Stoupat si může kdekoliv, takže tomu nezabráníš. Já bych pro případ pádu v ohrádce dovnitř dala pěnové puzzle nebo něco měkčího aby prcek nepadl úplně na tvrdou podlahu. Když ho tam necháš chvilku bez dozoru, nenechala bych tam nic o co by se mohl zranit (při případném pádu, aby nespadl na tvrdou hračku). Já jsem ale takhle vždycky dceru dala na chvíli do postýlky když jsem potřebovala něco udělat a mělo to stejný účel jako ohrádka.
Nevim já jsem dítě nikam nezavirala a přežili jsme oba
i mi to přijde divny ho zavírat, sama to taky nesnáším když msm sedět někde na zadku
![]()