Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Verca píše:
Ahoj, my měli taky tu větší síťovanou jak píše Radu, nedávno jsme jí prodávali a skoro čtyřletý syn to obrečel, měl jí strašně rád a dokázal si tam krásně vyhrát, s dcerou už to bylo trochu horší, ale vždy tam vydržela, dokud jsem ráno nezatopila a neoběhla zvěř, což už teď odpadá, odstěhovali jsme se do města.
Radu, neni ta ohrádka nakonec od nás, prodávali jsme ji přes emimino za 1500,– a byla modrá s různýma zvířátkama. Jestli jo, tak jsem moooc ráda, že jste s ní spokojení.
Verča
Verčo, nebudeš věřit, já ji mám za 1.500 přes emimino a je modrá se zvířátkama! A dokonce jsem neplatila ani poštovné
, takže to bylo velmi příjemné překvapení
. Takže asi je opravdu od vás..
Ještě jednou moc děkujeme, my ji taky bohatě využíváme, zrovná teď tam Stelli sedí a hraje si už asi 15 minut ![]()
Radka + Stelli 10měs
Ono je to opravdu o povaze dětí. Na starší dceru jsem ohrádku nepotřebovala, byla vzorné dítko, ale teď máme divošku (5 měsíců) a už jsme ohrádku koupili. Koupili jsme taky tu větší na bazárku za 1500 a zatím jsem nadmíru spokojená. Hodně jsem zvažovala, jakou koupit a nakonec na doporučení vyhrála tato (oproti dřevěné ti dítko může spadnout a nic se neděje, dovedu si představit naši ďáblici jak má neustále otlučené čelo) a samozřejmě větší je lepší.Máme i cestovní postýlku (Orbit), ale tu jsme museli začít používat jako normální postýlku na spaní (dokoupili jsme kvalitní matraci), protože malá už teď strašně cestuje po postýlce a v dřevěné by měla otlučenou hlavu a dokopané paty. Jinak se má s ohrádkou začít co nejdříve, aby si dítko zvyklo, ale nevím co je na tom pravdy. Já ji využívám už teď a jsem v pohodě, že se nikde nedokoulí a hračky má pěkně v dosahu. Když jsem malou nechávala na dece na zemi, tak během chvíle se dokoulela na druhou stranu pokoje. Takže ať dobře vyberete
Andrea
Ahoj
my jsme ohrádku pořídili.Sice si v ní Terezka nijak moc nehrála a ni nehraje ale pro mě je k nezaplacení když potřebuji třeba na WC nebo na mě zvoní třeba pošťačka, nebo když žehlím a malá nespí, nebo při vaření. Chvíli v ní vydrží, většinou stojí u kraje a kouká ne mě a nebo vyhazuje hračky co jí tam dám, alespoň na chvíli se zabaví
. Koupili jsme síťovanou v bazárku a stále i tak docela dost (asi 1000) ale i pro mě je k nezaplacení. Pořídili jsme jí v době kdy malá začala lozit, je to docela živel a měla jsem strach aby si v době mé byť krátkodobé nepřítomnosti něco někde nestrhla na hlavu nebo aby si neublížila.
Maky a Terinka (13 měsíců)
ahoj,
moc jsem chtěla ohrádku, manžel mě přesvědčil ať vyčkáme a měl pravdu.
Kupovala bych jí zbytečně, ale bydlíme na bytě a nemáme nikde schody, udělali jsme dětský pokoj jen s jednou skříní a psacím stolem, tam jsme nechali otevřeno a do jiných místností zavřeli.
Musím říct, že to období, kdy bychom ohrádku ocenili strašně rychle uteklo a myslím, že by to byla zbytečná investice.
Za to jsme koupili starší cestovní postýlku a nemohu si jí vynachválit, nepoužívali jsme jí jako ohrádku(dcera už v té době měla roček), ale na dovolené, nebo když přišla kamarádka s prckem jsme jí využili..
Takže se spíš přikláním pořídit cestovní postýlku a zabít tak dvě mouchy jednou ranou jak se říká.
Mějte se hezky Zuzka ![]()
Ahoj,
hodně záleží také co máš v dosahu dítěte
Kytky, CD, ozdoby… Tak se pak rozhodně ohrádka vyplatí.
My jsme ji také koupili a rozhodně toho nelitujem. ![]()
Když si potřebuju odskočit nebo odběhnout, tak malou dám do ohrádky mezi hračky a mám klid a jistotu, že za něco nevezme a nic na ni nespadne.
![]()
Jinak, když jsem s ní, nechávám ji šmejdit a lézt ![]()
Aby se mu v ohrádce líbilo, tak si s ním tam často hrej, aby nedošlo k tomu, že se tam pak bude vztekat a nechce tam být.. ![]()
Iri+Mery 9m
Ahoj amminky, chtěla bych oživit téma ohrádky pro prcky. Máme v plánu ji koupit, ale nevíme jakou…Síťovanou nebo klasickou dřevěnou (s podložkou, ne jen ohrada na zem).
Jaké máte zkušenosti se sí´tovou? Není ta podložka nějak nestabilní, je pevná, když na ní dítě leží, nepřevrhne to dítě třeba později? Počítám, že by měly být stabilní, ale poprosím o vaše recenze jaké máte zkušenosti, jestli se nějak nehýbe a je pevná nebo zda-li je opravdu lepší dřevěná (nechceme kvůli cestování, jen ji mít doma). Síťované jsou hezčí, to je pravda, ale zase chci jistotu, že se někde nezklátí ![]()
Předem díky ![]()
My taky budeme kupovat a rozhodla jsem se pro dřevěnou
Chtěla bych, aby tam měl prcek víc místa, v létě jsem jí mohla šoupnout na zahradu, ty síťované mi přijdou malé
Jako cestovní postýlka, prcek se tam moc nepohne.
měla jsem síťovanou, čtvercovou - stabilní byla dokonale. Přikládám foto. Nevím, jak ty obdélníkové menší, ale na plavání ji vlastně měli a super. Dobře se udržuje čistá, je pěkná, za mě rozhodně vede ![]()
Pokud ti můžu poradit, fajn jsou ty, kde si můžeš zvednout tu podložku, pokud chceš používat ještě pro mimčo.
Potom jsou dle mne lepší ty s tyčkama, kdy se dítě může za ně chytnout, stavět se apod. Snadněji se také umyjí, než ty síťové.
My jsme koupili takový rozkládací barevný z umělé hmoty, ale nakonec jsme zjistili, že děti zkrátka nechtějí být zavřené… a neustále tam řvaly. Tak jsme jednu stranu odendali a měli tam zkrátka svůj koutek na hraní, který, když jsem potřebovala, tak uzavřela… ![]()
http://search.centrum.cz/img-detail.php?…
Příspěvek upraven 01.03.11 v 11:48
xxZuzana píše:
měla jsem síťovanou, čtvercovou - stabilní byla dokonale. Přikládám foto. Nevím, jak ty obdélníkové menší, ale na plavání ji vlastně měli a super. Dobře se udržuje čistá, je pěkná, za mě rozhodně vede
Zuzku, máte opravdu hezkou podlahu - pěkná barva
(musela jsem pochválit, i když není k tématu)…
Mahora píše:
Pokud ti můžu poradit, fajn jsou ty, kde si můžeš zvednout tu podložku, pokud chceš používat ještě pro mimčo.Potom jsou dle mne lepší ty s tyčkama, kdy se dítě může za ně chytnout, stavět se apod. Snadněji se také umyjí, než ty síťové.
My jsme koupili takový rozkládací barevný z umělé hmoty, ale nakonec jsme zjistili, že děti zkrátka nechtějí být zavřené… a neustále tam řvaly. Tak jsme jednu stranu odendali a měli tam zkrátka svůj koutek na hraní, který, když jsem potřebovala, tak uzavřela…
jojo, asi zvítězí dřevěná…aspon na ní pak budu moc zavěasit cinkátka, nebo spirálu atd…jj, polohovací, ta je lepší… ![]()
do předchozího příspěvku jsem ti vložila odkaz na tu z umělé hmoty, co máme my, jsou tam i dřevěné, tak omrkni. ![]()
Petratavali:
díky, taky jsem z ní nadšená. Je to snad Alpský modřín a nebyla vůbec drahá, koupena v Hornbachu… tolik reklamní okénko ![]()
Mahora píše:
do předchozího příspěvku jsem ti vložila odkaz na tu z umělé hmoty, co máme my, jsou tam i dřevěné, tak omrkni.
Příspěvek upraven 01.03.11 v 12:24
xxZuzana píše:
Petratavali:díky, taky jsem z ní nadšená. Je to snad Alpský modřín a nebyla vůbec drahá, koupena v Hornbachu… tolik reklamní okénko
Alpský modřín, zapíšu si to. budeme dělat další místnost v baráčku a tahle by se do této místnosti hodila, super, díky ![]()