Ojeté auto - jaké vybrat?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
158
25.3.21 12:11
@Nicole 1234 píše:
Asi takhle. Když už do něčeho vrazim 300 tisíc, tak to určitě nebude ojetina. To si radši priplatim a koupím nové nebo slevnim z nároku a koupím třeba tu novou Dacii.

Kupovat si nove auto je extremne nevyhodne, protoze velmi rychle ztraci na cene. 300.000 bych do Dacie urcite neinvestovala, to radsi ojete auto, ale poradne. My mame BMW a jsme spokojeni moc, ale tam ti 300.000 stacit nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
25.3.21 12:13
@Susieanne píše:
Kupovat si nove auto je extremne nevyhodne, protoze velmi rychle ztraci na cene. 300.000 bych do Dacie urcite neinvestovala, to radsi ojete auto, ale poradne. My mame BMW a jsme spokojeni moc, ale tam ti 300.000 stacit nebude :nevim:

Blbost. Zrovna ta nová Dacie drží hodnotu mnohem lépe než tvoje BMW.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.3.21 12:24
@Cenarius píše:
Blbost. Zrovna ta nová Dacie drží hodnotu mnohem lépe než tvoje BMW.

Nene, to je prave uplne naopak.

Nejmensi ztratu v pomeru maji prave auto z premioveho sektoru, jako BMW a Audi, pocti si treba tady: https://www.autozeitung.de/…-137848.html
Pokud se bavime o absolutnich cislech, tak ano, v tom pripade bude Dacia na prvnich mistech. Ale to je dano prave nizkou porizovaci cenou.

Jinak v prvnim roce prijde nove auto tak o 25 % sve hodnoty, pak uz to jde tak po peti, sesti procentech. Takze porizeni si noveho vozu je za me extremne nevyhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
25.3.21 12:35
@Anonymní píše:
Emimino asi není ideální server na diskuzi o autech, uznávám :D
Ale autům moc nerozumím, z auto-moto serverů toho moc nevyčtu, tak se zajímám z čistě uživatelského hlediska.
Sháním ojeté auto, kritéria 4×4, combi ideálně s vyšším podvozkem, nebo menší suv, cena do 300.000. Do práce a do hor, na roadtripy a tak. Zároveň ale aby to trochu jelo, takže nic vyloženě úplně terénního, to ani nevyužiju.
Určitě nechci Dacii, Hyundai, Peugeot a podobné… spíš mě láká něco, co má trochu šmrnc. Dražší servis a vyšší spotřeba mi nevadí, jen nechci do roka měnit půlku dílů.
Jaké máte spolehlivé ojetiny se stářím kolem 10 let? Asi VW, Scouty od Škodovky? Mazda? Možná i MB, i když to je v téhle cenovce asi z říše snů?
Prosím anonym, finance.

Ojetinu starou 10 let bych nechtěla ani za 50, natož za 300. A bylo by mi jedno, co je to za značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
25.3.21 12:45

Nevím hele, s tou relevantností emimina to není tak zlé… Před 2ma lety jsem taky kupovala nové auto, načíhla i sem a někdo, už nevím kdo, radil Volvo s motorem D5. A fakt že jo! Začali jsme se po něm pídit a po přečtení všech recenzí nám mazlík už 2 roky stojí na dvoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.21 12:55
@Cenarius píše:

Dražší servis a spotřeba ti nevadí a zároveň nechceš platit hodně za servis.Zvlášť ty 4×4, automaty a další jsou u těch smrcovnich modelu VELMI drahé položky.

Bavím se o běžném servisu. Je mi jasné, že např. výměna filtrů nebo brzd bude u značek jako Volvo, MB nebo jiné v jiné cenové relaci než např. u Fabie. Čemu se chci vyhnout je vysoká poruchovost. Rozumíme si?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.21 12:57
@Kockazvysocan píše:
Ojetinu starou 10 let bych nechtěla ani za 50, natož za 300. A bylo by mi jedno, co je to za značku.

Díky za info, bohužel mi nijak nepomohlo.

• Citovat
  • Upravit
20857
25.3.21 13:17
@Anonymní píše:
Bavím se o běžném servisu. Je mi jasné, že např. výměna filtrů nebo brzd bude u značek jako Volvo, MB nebo jiné v jiné cenové relaci než např. u Fabie. Čemu se chci vyhnout je vysoká poruchovost. Rozumíme si?

Tak stačí když se ti vyruší aut. převodovka u MB a ses na ceně oprav jak za levné poruchové auto za x let. Ale jinak si rozumíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
25.3.21 13:35
@Anonymní píše:
Díky za info, bohužel mi nijak nepomohlo.

No mohlo by ti to pomoct ve tvém rozhodování kupovat starej vrak. Obzvlášť, když autům nerozumíš, jak sama píšeš.
Poslední auto jsem prodávala jako 5 leté, předtím 6leté. Současné je momentálně 4leté a plánuju ho mít max. Do těch 10let. Auto musí i trošku vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.21 13:48
@Kockazvysocan píše:
No mohlo by ti to pomoct ve tvém rozhodování kupovat starej vrak. Obzvlášť, když autům nerozumíš, jak sama píšeš.
Poslední auto jsem prodávala jako 5 leté, předtím 6leté. Současné je momentálně 4leté a plánuju ho mít max. Do těch 10let. Auto musí i trošku vypadat.

Tak průměrné stáří aut v ČR je aktuálně už přes 15 let. Své první auto jsem kupovala osm let staré, mám ho 6 let a je pořád v dobrém technickém stavu, ještě někomu dalších 5 určitě poslouží, s minimálními investicemi.
Bohužel malé auto už mým účelům nevyhovuje a na nové dle svých představ nemám, proto holt starší kus. Mám průměrnou mzdu, žiju a živím se sama. I tak si myslím, že jsou na tom lidi hůře, a taky jezdí.

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
25.3.21 13:56

Suzuki SX4 S-Cross 1.6i 4×4 kombi

Možná se někde dá sehnat i levněji

• Citovat
  • Upravit
22565
25.3.21 14:25
@Anonymní píše:
Tak průměrné stáří aut v ČR je aktuálně už přes 15 let. Své první auto jsem kupovala osm let staré, mám ho 6 let a je pořád v dobrém technickém stavu, ještě někomu dalších 5 určitě poslouží, s minimálními investicemi.
Bohužel malé auto už mým účelům nevyhovuje a na nové dle svých představ nemám, proto holt starší kus. Mám průměrnou mzdu, žiju a živím se sama. I tak si myslím, že jsou na tom lidi hůře, a taky jezdí.

Ale já ti to neberu, ale jako žena, navíc sama, bych dost zvažovala, jestli koupit starej rádoby luxus nebo něco mladšího, ale pořádnýho a pěknýho. Hlavně když budeš ty spokojená, na ostatních nezáleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.3.21 14:35
@Kockazvysocan píše:
Ale já ti to neberu, ale jako žena, navíc sama, bych dost zvažovala, jestli koupit starej rádoby luxus nebo něco mladšího, ale pořádnýho a pěknýho. Hlavně když budeš ty spokojená, na ostatních nezáleží

Je uplne jedno, jak je to auto stary, hlavni je mit stesti na povedeny kus a nejakeho kamose, co se vyzna, pri vyberu.
Ja teda auto beru jako spotrebni zbozi, jedno jak vypada, hlavne at funguje jak ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
26.3.21 08:19
@Susieanne píše:
Kupovat si nove auto je extremne nevyhodne, protoze velmi rychle ztraci na cene. 300.000 bych do Dacie urcite neinvestovala, to radsi ojete auto, ale poradne. My mame BMW a jsme spokojeni moc, ale tam ti 300.000 stacit nebude :nevim:

Tak záleží na zkušenostech. Každý se asi musí spálit sám. Naštěstí, co jsme měli v rodině ojetiny, tak za pár desítek tisíc, tak ty opravy, tak nebolely. Každopádně kámoš musel mít Audi, protože si prostě nebude vozit zadek v něčem pod úroveň, a rozhodně nebyla levná. No nasypal do toho už jednou tolik, auto pořád v servisu a teď se klepe, aby ji vůbec prodal, protože je zázrak, když s ní někam dojedeš :lol:
Další známí chtěli velké auto. Koupili za těch cca 300 tisíc, mohlo být tak pět let staré a hned první delší jízdu se jim vys***o. Od té doby se kvůli němu ještě několikrát vydali z peněz.
Další si musel koupit auto s automatickou převodovkou. Ta samozřejmě vydržela pár měsíců. Takže auto drahy, oprava draha a auto pak prodal za méně než stala ta výměna převodovky.
A takhle bych mohla pokračovat dál a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
26.3.21 08:52

Stejně záleží na kusu. Jestli je pondělní nebo sobotni :lol:
My měli teda rozpočet omezenější, 150 tisíc. Nakonec jsme sehnali 10letou mazdu 6, první servis asi 10 tisic, od té doby už 2 roky bez problémů. Nemohla bych být spokojenější, auto uvnitř velké jak kráva, ale zároveň ještě žádný infotainment, který by mě rozčiloval. Tedy pokud bych chtěla a měla víc, tak třeba taková cx5 - aby to tedy byla ctyrkola…
My tedy nikdy neměli problém s vnímáním horších a lepších aut, ale musím uznat, že v rodině si pořídili nového Dustera a 100× raději bych měla nějakou ojetinu než ten křáp. Je moc hezky, že má člověk x let servisovani od nich a podobně, ale to auto je prostě plastová krabice, která nechce jet. A navíc to má malý kufr, prostě menší SUV. Tam se nevejde zhola nic.
Známý byl spokojený dlouhá léta s Audi A6 4×4. Než se celé auto rozsypalo během několika měsíců. Z combi pak už asi jen ten scout, který prý není špatný.
A z velkých SUV či terénních, tak co xtrail? Nebo třeba forester.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný