Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Isiska mě se omlouvat nemusíte, beru to tak, že je to pro Vás hloupý dotaz, ale nechápu proč se k tomu vyjadřujete. Otázka nezněla „komu se zdá hloupé se ptát na jména ostatních“, ale jestli se vám líbí více jméno Oliver či Theo, takže odpověď se nabízela buď na Olivera nebo Thea a né, že nechápete tyhle diskuze apod.
Už jsem si ovšem zvykla, že lidé jsou protivní, pesimističtí a popudiví, takže mě se omlouvat nemusíte, spíše se nevyjdřujte někde, kde si myslíte, že je to hloupé či zbytečné.
A mýlíte se i v tom, že mimi bude mít v rodném listě něco úplně jiného ![]()
a ještě něco.. vaše věta, že si myslíte, že by si maminky měly poklepat na rameno a zamyslet se jak jsou kreativní a vybírají úžasná jména, tak k tomu nemám slov.
Každému se líbí nějaké jiné jméno a mě by se možná nelíbily ty jména vašich dětí.
Theo
bych mela obavu, ze na Olivera budou volat Olii, coz mi pripomina zenu namornika Pepka (ale vim, ze se neco da vymyslet na kazde jmeno)… Ale znala jsem jednoho chlapecka Olivera a byl to zvlastni kluk - nejen jmenem… ![]()
Oliver je moc hezké jméno, umím si představit, že by se tak pojmenovala své dítě. Theo je také docela pěkné, ale málo tvárné, nedala bych…
Diskuze jsou o tom aby se diskutovalo o čemkoli… proto nechápu některé komentáře, pokud vás diskuze o jménech nezajímají, považujete je za zbytečné, nudné, proč je tedy čtete a vyjadřujete se ![]()
@miavit nechápu tyto diskuze protože
nevíme kde a v jakém prostředí žijete,
kdy se malý narodí (pro nás bylo třeba důležité aby nemělo svátek hned u narozenin a mělo radost z drobností třeba za půl roku po narozeninách),
jestli máte i jiné děti,
jak byste mu chtěli říkat a vůbec jak vám padne jméno do pusy, když hladíte bříško (to mi přijde nejdůležitější),
co na to říká manžel/přítel, případně další děti
a mnoho dalších faktorů
Ahoj, kdyz jsem cekala prvniho syna, stala jsem pred stejnou volbou, tedy my volili mezi Oliverem a Teodorem. Zvitezil Teodor, protoze jine tvary jmena Oliver se mi nelibi. Na Teodora volam Teo, Tedíku, nejcasteji Teodore, babicka jeste Teddy. Zvolili jsme Teodora, Theodor mi prislo zbytecne komplikovane.
@Isiska Proč závod v originalitě? Vždyť tahle dvě jména nejsou nijak exotická, jsou to normální hezká jména. Lepší než třeba Tomášek, Honzíček, Kubíček a podobně nudná jména…
@Isiska píše:
@miavit nechápu tyto diskuze protoženevíme kde a v jakém prostředí žijete,
kdy se malý narodí (pro nás bylo třeba důležité aby nemělo svátek hned u narozenin a mělo radost z drobností třeba za půl roku po narozeninách),
jestli máte i jiné děti,
jak byste mu chtěli říkat a vůbec jak vám padne jméno do pusy, když hladíte bříško (to mi přijde nejdůležitější),
co na to říká manžel/přítel, případně další děti
a mnoho dalších faktorů
- takže ano toto je opravdu pouze závod v originalitě i když u chlapečků to nejsou takové úlety jako u holčiček…
S tímhle trošku souhlasím. ![]()
Jinak za mě ani jedno a když už, tak Oliverek..
Nelíbí se mi ani jedno jméno, ale z vašeho výběru tedy hlasuji pro Olivera.
@Alušáček píše:
@Isiska Proč závod v originalitě? Vždyť tahle dvě jména nejsou nijak exotická, jsou to normální hezká jména. Lepší než třeba Tomášek, Honzíček, Kubíček a podobně nudná jména…
Presne tak, ani me nenapadlo, ze by v dnesni dobe pro nekoho byla zrovna tato jmena exotikou. Mam ve svem okoli nekolik kluku s temito jmeny. Vzdyt je to dobre, ze mame mezi detmi rozmanitost jmen. Vazne byste chtely aby byla trida plna Pepicku a Janicek? Nic proti temto jmenum, ale ja sama chodila do tridy kde bylo sedm (!) Lucii… ![]()
Oliver, Theo je fakt hrozný ![]()
Theo mi připomíná ňáký video na youTube, nevim
jaký
A pro kluka se mi líbí Adam a Karel
![]()