Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Krisťa81 Jo taky začínám zjišťovat, že budu pěkně úzkostná mamina
prcek se má narodit za ani né dva týdny a já už se snažím mít všechno dokonale čistý a div tu nesmrdí dezinfekce všude a tak
. Tak snad se to zpraví a začnu být časem normálnější
. Jestli bude šídlo po mě zblázníla bych se kdybych ho mco pozorovala
já totiž milovala žebřík provazovej co jsem měla v pokojíku a věčně visela hlavou dolů z něj zahaknutá za nohy
a mezi futrama hrazdu na který jsem si věčně vyrážela dech
. Jooo semnou si moje mamka užila taky jsem papala jedovatý kytky
.
@Krisťa81 píše: No já si totiž ještě živě pamatuju sebe samu před 4 lety, kdy se mi narodil první syn. Taky jsem ho strašně sledovala a hlídala, no byla jsem šíííílená. Ale pak mi jednou moje mamka řekla, ať neblbnu a odříkala mi celou řadu věcí, pokud se tomu tak dá říct, který se mi povedly v dětství aspoň olíznout, ne-li přímo sníst (ani to tu nebudu radši vypisovat) a žiju a nikdy mi nic nebylo.NO byla jsem pěkný čuně.
Takže podobně úzkostlivé maminky neodsuzuju, ani mi nepřijdou směšné, protože jejich pocity znám. I když si někdy myslím, že že už je to moc a moc. Některé maminky jsou podle mého zase příliš lehkomyslné. To se spíš pohoršuju, když se některá bojí málo. ![]()
@Krisťa81 Otázka je, kde je ta hranice? Co je normální a co je málo, nebo naopak moc?
@geilens píše:
@Krisťa81 Otázka je, kde je ta hranice? Co je normální a co je málo, nebo naopak moc?
Jooo no tuhle hranici prostě máme každá v sobě ta je na jednotlivý mamině navíc každý dítě je jiný / jinak odolný a mamina ho zná nejlíp a ví kdy se bát… Ne?
@magicalee No jistě. Třeba hranolky, párky, chipsy, sladkosti plné konzervantů, slazené nápoje, dokoce i tavené sýry. Je toho spousta, co některé děti doma dostávají k jídlu běžně a často.
@Krisťa81 píše:
@magicalee No jistě. Třeba hranolky, párky, chipsy, sladkosti plné konzervantů, slazené nápoje, dokoce i tavené sýry. Je toho spousta, co některé děti doma dostávají k jídlu běžně a často.
Takže i sýr a křup ![]()
@magicalee Mě fakt nic nebylo já jsem to snědla s kamarádkou a doted si to obě dvě pamatujem jako strašnou srandu být v nemocnici. Mě mohlo být 6. Tak její děti taky přežili tak že to nemohlo být něco tak hrozného.
Těžký je rozeznat hranici, co je moc nebo málo. Na druhou stranu, když vidim kolik se věcí v čr řeší, co tady muj pediatr odmítne řešit, že to je blbost.Tak jsem měla tendence si to v čr zkontrolovat. Ted si řikám, že tu překvapivě ty děti přežili tak to asi nevadí.
@geilens No právě. To má každý nastavené jinak. Proto se i reakce tolik různí. Mám známou, která nechává své děti předškoláčky hrát si samotné u potoka, zatímco ona doma vaří, nebo jim jejich tatínek půjčuje dospělácké nářadí - pilku na železo, dokonce je nechá vrtat vrtačkou… To je třeba podle mě moc, když tříleťák jde a ví kde je pila, sekera a vrtačka a jen tak si to vezme a „hraje si“. ![]()
@Maja.trefilova Mě jen zarazilo že se pohoršuješ nad matkama co se „bojí málo“? Tak bych ráda věděla co to znamená
@Krisťa81 píše:
@geilens No právě. To má každý nastavené jinak. Proto se i reakce tolik různí. Mám známou, která nechává své děti předškoláčky hrát si samotné u potoka, zatímco ona doma vaří, nebo jim jejich tatínek půjčuje dospělácké nářadí - pilku na železo, dokonce je nechá vrtat vrtačkou… To je třeba podle mě moc, když tříleťák jde a ví kde je pila, sekera a vrtačka a jen tak si to vezme a „hraje si“.
To my jsme v dětství dělali taky a žijem (dokonce se všema prstama)
já si hlavně myslím že je to každýho věc a někoho soudit že se bojí málo není zrovna košer ![]()
@magicalee Tak to nevím, to nekupujem. Zase to nepřehánět. Děti chtějí ochutnat mlsky z reklam. Ale nesmí se to stát jejich „denním chlebem“. Vždycky se myslelo, že tavené sýry jsou mléčné výrobky, a že jsou zdravé. Jenže ony obsahují tzv. tavící soli a ty zase fosforečnany, které vyvazují vápník z kostí. Ale to by toho to dítě muselo jíst opravdu hodně, aby se to nějak projevilo. Ale ano, není to potravina, která je zdravá. Zdravější jsou přírodní sýry. Lučina, žervé a tak. Ale taky občas koupím taveňák. Ono se nic nemá přehánět. Důležité je, aby člověk věděl CO se nesmí přehánět a řídil se tím. ![]()
@Krisťa81 Ty bláho se sekerou a pilkou na železo? Docela mezec mi přijde… I kdyby mu bylo třeba 5 a né 3…
@Krisťa81 Jojo ono lidský tělo snese hodně ačkoliv u těch dětí je to přece jen choulostivější… Ale v malé míře neškodí snad vůbec nic… Já mám třeba stažený seznam éček v mobilu a hlídám si ty nebezpečný abych jich neměla moc… Některý jsou zas nevhodný pro děti nebo způsobují alergie…
@annaei píše:
@magicalee Zaleží jaké to z toho kiri tam nic si myslim, že neni aspon v luxu ne
No je fakt, ze tady to muze mit jiné složení
to jsem taky ekde cetla, ze v Nemec jsou potraviny kvalitnejsi nez tady ![]()
Příspěvek upraven 13.01.14 v 00:09
@geilens píše:
To my jsme v dětství dělali taky a žijem (dokonce se všema prstama)já si hlavně myslím že je to každýho věc a někoho soudit že se bojí málo není zrovna košer
Já jsem jim na to taky nikdy nic neřekla. Především se mě nikdo na názor neptal, ale myslím si o tom svoje. Nejedno dítě se už v potoce utopilo a nejen v potoce a nejedno dítě přišlo o nožičku protože tatínek si neuvědomil, že nevytáhl z elektriky sekačku. A rodiče jsou nešťatstní do konce života. Ona stačí chvilka nepozornosti a je zle. Vždycky je lepší být optrnější a míň věřit svým dětem, že mají dost rozumu a obratnosti.