Olízla centofixu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Medžika
13.1.14 00:11
@Krisťa81 píše:
Já jsem jim na to taky nikdy nic neřekla. Především se mě nikdo na názor neptal, ale myslím si o tom svoje. Nejedno dítě se už v potoce utopilo a nejen v potoce a nejedno dítě přišlo o nožičku protože tatínek si neuvědomil, že nevytáhl z elektriky sekačku. A rodiče jsou nešťatstní do konce života. Ona stačí chvilka nepozornosti a je zle. Vždycky je lepší být optrnější a míň věřit svým dětem, že mají dost rozumu a obratnosti.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
4620
13.1.14 00:12

@Krisťa81 V tom názoru se třeba rozcházíme… :nevim: já si zas myslím že důvěra je nejvíc, co tomu dítěti můžu dát… Ale to je asi věc výchovy, přístupu a prostředí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
13.1.14 00:15

Hele co je to centopen?
A centofix je líhová fixa jo?
Jsem líná guglit -mobil. :P

• Citovat
  • Upravit
1947
13.1.14 00:17

@Janinka F kliiiid, víš, co všechno ještě olízne, než dostane rozum? :hug: A co už určitě olízla a ty to ani nevíš? Fakt jsou horší věci, než netoxická fixa.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
13.1.14 00:18
@geilens píše:
@Krisťa81 V tom názoru se třeba rozcházíme… :nevim: já si zas myslím že důvěra je nejvíc, co tomu dítěti můžu dát… Ale to je asi věc výchovy, přístupu a prostředí :nevim:

Důvěra každopádně, ale asi nenecháš s důvěrou jít 2lete dite samotne do mistnosti, kde mas na stole horké kafe

Příspěvek upraven 13.01.14 v 00:19

• Citovat
  • Upravit
465
13.1.14 00:18
@Maja.trefilova píše:
@Krisťa81 Jojo ono lidský tělo snese hodně ačkoliv u těch dětí je to přece jen choulostivější… Ale v malé míře neškodí snad vůbec nic… Já mám třeba stažený seznam éček v mobilu a hlídám si ty nebezpečný abych jich neměla moc… Některý jsou zas nevhodný pro děti nebo způsobují alergie…

Jojo, na některé věci dávám pozor. Sanžím se je nenacpávat jedama, ale to člověk vždycky neuhlídá. V létě je to fajn. To si vypleníme zahrádku a máme všchno bio. Zeleninku i ovoce. eda když je dobrý rok a urodí se. :roll: Něco z masa se doma taky vychová - králíci, od tety drůbež, od další tety vepřík, od strejdy ryby, ale taky to není stále. Nejsou pro nás dojná kráva. Když dají, máme, když ne, tak musíme koupit. A s čerstvou zeleninou v zimě jsme taky odkázaní na obchody. Něco se zamrazí, ale zbytek se musí zbaštit v sezóně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
13.1.14 00:20
@magicalee píše:
Hele co je to centopen?
A centofix je líhová fixa jo?
Jsem líná guglit -mobil. :P

To má bejt centropen. Je to českej výrobce kancelářskejch potřeb :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
13.1.14 00:24
@Tarinka píše:
To má bejt centropen. Je to českej výrobce kancelářskejch potřeb :)
:zed: ja uz vím.. :mrgreen: ach jo.. Tak kdyz to tady napisou bez r.. :roll: jsem myslela buh vi co to není,
  • Citovat
  • Upravit
4620
13.1.14 00:29

@magicalee pokud vím že na to kafe nedostane tak proč ne? A hlavně tuším že prvotní příspěvek s potokem se týkal předškoláků… dámy já Vám nehodlám vnucovat svůj postoj tak mi nevnucujte ten Váš, každá matka chce pro dítě to nejlepší a na ní záleží jak toho docílí…
To by jsme za chvíli mohli polemizovat nad tím jestli pustit 15ti leté dítě na intr do jiného města, protože na intru někteří začnou brát drogy, nebo na párty, na chatu s kamarády atd..
A tam sem se opravdu nechtěla dostat, jen sem vyjádřila názor na to jak hodnotíte přehnaný strach a přehnaný nestrach, že jedno chápete a nad druhým se pohoršujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.1.14 00:33
@geilens píše:
@Krisťa81 V tom názoru se třeba rozcházíme… :nevim: já si zas myslím že důvěra je nejvíc, co tomu dítěti můžu dát… Ale to je asi věc výchovy, přístupu a prostředí :nevim:

Důvěra je krásná věc. Ale já mám pořád na paměti, že to dítě je malý průzkumník a že si chce věci vyzkoušet… A já jsem ta, která na to jeho zkoumání musí dohlédnout, protože na mě je ta zodpovědnost za jeho život a zdraví. Já jsem matka a musím se sama rozhodnout, jakým rizikům to své milované dítě vystavit chci a jakým ne. Ono i když chce, neumí se vždy rozhodnout správně, protože nemá ty zkušennosti. A ty nabyde postupně s věkem. Nemůže se všechno dozvědět hned. Všechno má svůj čas. Spoustu nástrojů a práci s nimi si vyzkoušet může, ale jen s tatínkem. Nikdy ne samo bez dozoru. V dětských hlavičkách se totiž někdy rodí velmi nebezpečné plány a hry. neumí uvažovat nad důsledky. Takhle malé dítě si neumí představit, co by se mohlo stát, kdyby… Dospělý už ano. Proto se sám některým činnostem vyhýbá. nepřebehnu silnici před projíždějícím autem, jen proto, že mě na protější straně zaujal pasoucí se poník. Dítě ano. Ale to nevadí, že se tu naše názory rozcházejí. Každý má svou životní filosofii a tou se řídí. Buď se mu to vyplatí, nebo ne. To ukáže čas. To taky ještě neznamená, že lidé s rozdílnými názory než mám já jsou špatní rodiče, nebo snad špatní lidé. Naopak i z lidí z odlišným názorem mohou být velmi dobří přátelé. Neodsuzuju je samotné, jen se mi nelíbí jejich postoj v téhle konkrétní věci.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
13.1.14 00:36
@geilens píše:
@magicalee pokud vím že na to kafe nedostane tak proč ne? A hlavně tuším že prvotní příspěvek s potokem se týkal předškoláků… dámy já Vám nehodlám vnucovat svůj postoj tak mi nevnucujte ten Váš, každá matka chce pro dítě to nejlepší a na ní záleží jak toho docílí…
To by jsme za chvíli mohli polemizovat nad tím jestli pustit 15ti leté dítě na intr do jiného města, protože na intru někteří začnou brát drogy, nebo na párty, na chatu s kamarády atd..
A tam sem se opravdu nechtěla dostat, jen sem vyjádřila názor na to jak hodnotíte přehnaný strach a přehnaný nestrach, že jedno chápete a nad druhým se pohoršujete

Tak bacha, tady se nikdo nepohorsoval, kazda rekla svoje, nikdo nikomu nic nenutí a nenutil ;)
Dobrou ženy

• Citovat
  • Upravit
465
13.1.14 00:39

@magicalee Dobrou. A dobrou všem. Taky už mažu do hajan. Nebo ráno zas budu mít pytle na hady. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
13.1.14 00:40

@Krisťa81 Tady ty extrémy si tu můžem předhazovat celou noc. Svůj názor jsem napsala výš. Já nikomu nenutím svoji filozofii, nenutte mi tu vaši. Já mám třeba v okolí 2 lidi z naprosto rozdílných výchovných poměrů (ve věci o které mluvíme) tak vidím výsledek té péče z obou stran. Pro Vás je nej ta ochranitelská, pro mě ne. Dohadovat se kvůli tomu ale nemusíme a hlavně by to bylo zbytečné protože obě věříme že děláme pro dítě to nej… takže proč to dál rozebírat. Zakladatelka je uklidněna, že se nestalo nic vážného, takže všechno dobře dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
13.1.14 00:46

Nečetla jsem všechny příspěvky, nějak mě nebaví číst urážky na dotazující se maminku. Tedy pro maminku, která se ptá…syn, když byl malý, tak taky olízal centofixu. ještě jsem si toho ani nevšimla, protože byla spadlá pod skříňkou a on asi roční, tedy nemohl říct, co strčil do pusy. Vařila jsem oběd, syn se plácal okolo mě a najednou koukám..,má zelenou pusu. Hrozně jsem se lekla, protože jsem nevěděla, co si do ní strčil. Hlodalo ve mě svědomí, jestli lítat a hledat, co to bylo a mezitím propásnout možnost odvozu do nemocnice s možností vypumpování žaludku nebo ho prostě odvézt hned. tak jsem to spojila. Fofrem jsem ho v klusu oblékala a hledala, až jsem našla zelené uslintané fleky na zemi a na konci všeho byla ta fixa. Volala jsem na toxikologii a tam mi řekli, že se nemusím bát, že je v tom hlavně líh a barva a že se max. pozvrací nebo pokadí. V noci jsem ho ještě dala spát k sobě a moc nespala, ale opravdu se nestalo nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.1.14 00:48
@geilens píše:
@Krisťa81 Tady ty extrémy si tu můžem předhazovat celou noc. Svůj názor jsem napsala výš. Já nikomu nenutím svoji filozofii, nenutte mi tu vaši. Já mám třeba v okolí 2 lidi z naprosto rozdílných výchovných poměrů (ve věci o které mluvíme) tak vidím výsledek té péče z obou stran. Pro Vás je nej ta ochranitelská, pro mě ne. Dohadovat se kvůli tomu ale nemusíme a hlavně by to bylo zbytečné protože obě věříme že děláme pro dítě to nej… takže proč to dál rozebírat. Zakladatelka je uklidněna, že se nestalo nic vážného, takže všechno dobře dopadlo :)

Já se nesnažím vám něco nutit. To bych si nedovolila. Jen osvětluju, proč to mám já takhle. Zkrátka si myslím, že rodiče mají do určitého věku své děti životem vést a seznámit je s jeho úskalími. Beru to jako takový rodičovský úděl. A dělám to ráda. Ale to je jen můj názor. ;) Možná ještě bych měla poznamenat, že učím ve školce, takže je to pro mě i taková profesní deformace. Ale tomuhle druhu se zrovna nebráním. :mrgreen: Tak se mějte pěkně a přeju dobrou noc. :)A nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák