Omluva, které se nedočkám – jak se smířit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11470
26.8.26 18:09
@Lucy75 píše: Více

Je to tak ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25411
26.8.26 18:11

@Bytsamsebou tak to je ta lepší varianta, aspoń si ta tvoje vykoupila svědomí… moje mi k 18 a svatbě (jeden dar ke všemu) dala fialové povlečení.. to bylo do života úplně a zcela Vše. mám být přece do smrti vděčná za svůj život. To dá rozum 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17102
26.8.26 18:13

Ja bych jeste podotkla, ze rodiče si pamatují věci úplně jinak než děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.8.26 18:14

Hele, na každém se dětství nějak podepsalo. Otázka je, jestli dělali vědomě zle nebo se snažili jak nejlíp uměli a prostě my dnes víme, že je to špatně, ale tehdy se to tak doporučovalo. Já například dneska platím rhb proto, že kdysi byl tlak na to, aby děti v jednom roce byly bez plenek a chodily. Vodili nás za ruce, posazovali v kočárku, když jsme neseděli… ale ono to tak tehdy bylo v odborných knihách a na plakátech, považovalo se to za správné. Nikdy by mě nenapadlo to mámě vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15024
26.8.26 18:14
@normalni zena píše: Více

Vždycky ne. Já si vážím dobrého, co jsem kdy dostala. I drobností. A neřeším, co nebylo ideální. Řeším (nebo řešila jsem) jen to, co bylo příšerné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11470
26.8.26 18:16

Jo, tak tvoje matka je ultra kosočtverec ;). Ale jak říkáme, nemá cenu ztrácet čas na rýpání se v minulosti, minulost se stejně změnit nedá, člověk ano. A jak se říká, "Na každou svini se voda vaří- pomalu, ale jistě "… 😎

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15024
26.8.26 18:18

Přesně tak to vnímám. Ctižádost tedy nemám, cílevědomost jak v čem. Ale také to beru tak, že rodiče mi ukázali, jak svoje děti rozhodně nechci vychovávat. A od raného mládí se vážím drobností a vnímám, že to, čeho si mnozí neváží, nejsou samozřejmosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
26.8.26 18:20

@Bytsamsebou Jasně, ale ideální to asi neměl nikdo. Souhlasím s tím, co tu zaznělo: Většina rodičů prostě dělala co uměla. To, že to nebyl ideál, no co s tím teď
:nevim: Lepší se s tím nějak smířit, že to líp neuměli, nebo nechtěli, říct si, že to není o mně ale o nich a jít dál. Co jinýho? Čekat sebereflexi po někom komu je 70 a celý život ji neměl? Tak to good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
@Anonymní píše: Více

Každý dělá chyby. Určitě i ty neděláš vše dokonale. A rodiče mrzí, že jim neustále něco vyčítáš. Taky by mi to vadilo, kdyby mi dítě neustále vyčítalo, co jsem v jeho dětství udělala špatně. Takže se popravdě jejich reakci nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25411

@Bytsamsebou :srdce: o to víc se raduju z funkčních vztahů,
navíc si myslím, že čím víc se v tom člověk rýpe, tím je to horší…
Neříkám, že zakladatelku ty věci nemrzí a nebolí, jen si myslím, že objektivně na tom je ještě dobře… Navíc by člověk měl umět na věci koukat z perspektivy…
Někdo to pochopí až ve chvíli, kdy mu těžce onemocní nejbližší člověk nebo se stane něco podobně tragického, havárie, živel, smrt… že dokud nejde o život, jde i how.no..
aneb Dokud se zpívá, ještě se neumřelo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
26.8.26 18:24

@Lucy75 ono je to ale i tak, že dokud to zasahuje do běžného života, tedy se ty myšlenky vrací spontánně, je naopak potřeba všechno vyrýpat i s kořeny. Jinak to bude mít tendence otravovat do konce života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2582
26.8.26 18:26
@Anonymní píše: Více

Vyčítat ji to můžeš, ale nechceš nebo nemáš potřebu. Za mě ok. ;)

Ale souhlasím, že vyčítat je poměrně k ničemu, pokud ten člověk jede svou. Užitečnější mi přijde kouknout do sebe a odkrýt, co to ve mně zanechalo, a pak s tím pracovat. A odpustit sama sobě - já si třeba dlouho nemohla odpustit, že jsem nevymyslela, jak otci zabránit mě mlátit. Přece když jsem tak chytrá, měla jsem to dokázat. :zed: No, nemohla. Nebyla jsem v situaci, kdy by to bylo možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25411
26.8.26 18:26

@Velryba černá jasně. někdo to tak potřebuje, ale pak tedy pořádně a zaráz! ne si to rok či dýl živit u psycholožky, co je za to placená, tak si tě zve furt dál a dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2582
26.8.26 18:27

To, že někomu umírá blízký člověk, ti trauma bohužel nevyléčí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2582
26.8.26 18:28

Zbavit se traumatu trvá klidně víc než rok. Přesto jsou to nejlíp investované peníze mýho života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová