Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím mám dotaz
dcera nám začala ve čtvrtek z ničeho nic zvracet (bylo to asi 15 x) během 3 hodin, jinak bez potíží - jeli jsme na pohotovost, dostala injekci Deganu do zadku a mělo to přejít, jenže pak zvracela i přes noc - prostě pořád ji natahovalo a zvracela šťávy… pak v pátek se přidala bolest břicha, teploty, ještě trochu zvracení - tak opět pohotovost - vyloučili slepák.. včera se už zdála ok, popíjela malinko se snažila pojídat piškoty..a dnes od 4.30 opět zvrací (doteď 7 x) šťávy + vše co do ni po 1 lžičce dostanu.. ledová Coca Cola, studený oslazený černý čaj.. prostě vše.. je zase úplně hotová.. je možné že je to „jen“ viroza " nebo máte některá zkušenost např. s nějakým zánětem žaludku? děkuji za informace
Nedělali ji stery ze zadečku? Pokud ji břicho boli, tak to muze byt salmonela nebo jina bakterie…Syn mel kampylobakterii s průjmem a zvracením. Po týdnu byl ok, ale čekali jsme tři týdny dokud bakterie ze střev úplně nezmizela. Az pak mohl jít do školky.
@jakuve no ono ji bříško nebolí… prostě spí, zničeho nic se vzbudí a začne ji natahovat a horko těžko vyzvrací aspoň ty šťávy ![]()
@beruska03 a horečky má nebo ne? I tak bych ale zítra zasla k pediatrovi, aby udělal výtěr
Zašla bych ještě jednou na pohotovost a trvala bych na důkladném vyšetření. Manžel takhle zvracel několik dní jeho doktorka řekla, že je to střevní chřipka. Potom jsem ho asi po 5 dnech odvezla na pohotovost, kde ho okamžitě hospitalizovali. Neskutečně zhubl a měl nějakou bakterii, ze špatně upraveného masa
Dnes teploty nemá, měla jen předevčírem max. 38,1.. na jiné potíže si nstěžuje, nebolí ji břicho, hlava jen začne z ničeho nic zvracet… zkusila jsem před hodinou a půl 1× lžičku koly a za půl hodiny další lžičku coly a pořád zvrací tmavý obsah, jsou tam i takové tmavé nitky, já už nevím zda to může být nějaká krev či co
jsem už z toho fakt zoufalá
![]()
ToY nitky to bude ta kola, asi zase pohotovost, je to zvlastni ![]()
@beruska03 minimalně na tu pohotovost zavolej. Bylo by asi lepsi, aby ji z kouknu nějaký doktor ještě dnes, jestli už není dehydrovana.
@beruska03 ty nitky taky může být teda krev, jeďte znovu na pohotovost
@beruska03
pokud opakovane zvraci, neudrzi tekutiny, je apaticka, event. Jeste malo moci, tak doufam, ze uz na vas koukaji v nemocnici.
A tipuju rotaviry, jeste litaji noroviry, ale tam to netrva tak dlouho.
@BellinkaX od 9 hod nezvracela a zatím udržela trochu čaje a pořád pospává.. tak uvidíme..