Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Titanie a jak dlouho se pokoušíte? Dítě už máte nebo by tohle bylo první? Snad to vyjde, ale já jsem už taky skeptická - 7 let a nic.
Mám dítě-dcerku, ale není partnera…Dneska už je na intru, na střední škole…Takže jsme zůstali sami..Já bych to i vzdala už, ale partner je mladší, bezdětný a po rodině touží…Snažíme se asi 4 roky…taky už nejsem nejmladší, takže úplně moc času nám nezbývá…Když se to jednou povedlo, bylo to krásné období, pak jeden ultrazvuk a byl konec..To bylo děsivé, to radši negativní test, než 4 měsíce být těhotná a pak potratit…A kam chodíte na kliniku?
@Titanie teď Repromeda, předtím Gennet - dneska jsem tu zakládala diskuzi, kolik embryí vám zbylo po genetice ![]()
@Anonymní píše:
@Titanie teď Repromeda, předtím Gennet - dneska jsem tu zakládala diskuzi, kolik embryí vám zbylo po genetice
No, nám po genetice nám zbyly dvě…žádná sláva…ale nejsme genetičtí přenašeči ničeho, každé to špatné embryo mělo jinou vadu, prostě už mám asi stará vajíčka, no…My jsme byli v Ostravě a teď jsme v Olomouci…Dr. v Olmiku říkal, že to nechápe, proč se nedaří…Tak mi vzal krev na imuno, ale tohle mi dělali někdy před rokem a půl v Ově a bylo to v pořádku…Nevím, prostě nevím…Žádný problém nemám, jen nic moc sliznici…Všechny KETy jsem měla v nativu, cyklus mám, ovulaci taky…Jen prostě hraniční sliznici kolem 6ti mm…
@jana2019 Tak to máme i stejný věk.
Já už asi další sílu neseberu. Naštěstí už jedno dítě máme. Sourozence řešíme 3 roky, za tu dobu 3 neúspěšná těhotenství (2 z toho mimoděložní, u druhého už jsem krvácela do břicha), pak se mi ještě udělal polyp, takže za tu dobu 3× narkóza a 3 pobyty v nemocnici, no už toho mám vážně po krk.
Snažíte se o první, nebo už nějaké dítě máte?
@Lira123 Díky. Nespravedlivé to je, ale život je prostě nespravedlivý a je potřeba se s tím smířit. My už jsme fakt skončili, spíš se z toho potřebuju otřepat a jít dál.
@Titanie Po opakovaných neúspěších je těžké věřit. Ale pořád to jedno embryo máš a může to vyjít.
A přesně jak jsi psala, radši bílý test a nic z toho, než pozitivní test a pak obrovské zklamání, že to stejně nedopadlo.
K té genetice embryí, my měli 6 embryí a pouze jedno bylo zdravé.
@lachi nastesti mam synka…taky uz na to nemam silu, je to nesmirne vycerpavajici, nemluve o penezich…
Mam za sebou zamlkle tehotenstvi a ted ten neuspesny KET…No uvidim, ale v nasem veku by to bylo bez genetiky riskantni, coz znamena zas strasne moc penez…Planujes jit na nejakou kontrolu, jestli jsi ted po tom neuspechu ok, myslim jako v deloze…jestli se nevytvorila cysta nebo tak…paa
@jana2019 Tak aspoň, že už jedno dítě máš. ![]()
Ano, je to náročné psychicky, fyzicky i finančně. My jsme teď za IVF dali 60 tis. + 20 tis. KET, takže 80 tis. v háji a nic z toho. ![]()
Na kontrolu neplánuju jít, cysty se mi nedělají, spíš se bojím polypu, už jsem taky jeden měla, ale to bych poznala podle menstruace, byla šílená. Mám v plánu jít k mému dr. až v lednu na cytologii.
Ahoj holky,
jak jste nakonec dopadly, zadarilo se? Mam podobny problem, za sebou spoustu pokusu ale nikdy jsem nemela pozitivni test. U nas jsou problemem spatne spermie a ted uz i mum vyssi vek- 40 let.