Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, je tu někdo, kdo prochází nebo procházel něčím podobným? Můžeme se navzájem podpořit.
My máme za sebou 3 transfery a zatím bez úspěchu. Embryjka prý vždy dobré kvality, sliznice ukázková, děloha prý také. Tentokrát budu chtít i další vyšetření - imunologie, genetika.
Vysel az 7. transfer, videla jsem to uz dost beznadejne. Drzim palce, vim, jak je to narocny ty neuspechy. Kazdopadne 3 nepovede transfery jeste nic neznamenaji. ![]()
Já už přesně nevím, ale minimálně 5 ketů mám za sebou a bez úspěchu. Už máme posledního mrazáčka a další už nebudou, protože je to poslední IVF hrazené pojišťovnou.
![]()
@Lira123 My jsme pri prvnim IVF podstoupili ET a 3× KET a nic. Pri druhem IVF jsme nechali embrya vysetrit a vysel hned prvni pokus
ale ja mam problem i s imunitou, ale ta se vzdy pred zavedenim podarila dat do klidu ![]()
U mě vše v pořádku, embrya z dárcovských vajíček. Pokaždé těhotenství s potratem do sedmého týdne, nebo biochemické. Celkově snad už šesté ivf. Nechápu. Teď jsem necelé dva týdny po et a vypadá to znovu na biochemko
. Držím palce a posílám ![]()
@Tvojeteta Ty jo, to je hrozný, já to vůbec nechápu, v čem je problém🤷♀️
Teď si dám nějaký čas pauzu - aby se udělala všechna potřebná vyšetření a pak bych chtěla hned pokračovat. Kdy jdeš ty?
@DandátkoP a zůstala si pořád ve stejném centru?
Jste zlaté holky, moc vám všem držím palce!! Musí ta malá dušička někde čekat i na nás. Budeme mít jednou ty nejúžasnější děti!
![]()
@Lira123 Ahoj, mám za sebou 1× ET a 2× KET v roce 2015 bez úspěchu, hned nato jsem otěhotněla přirozeně. Když jsme chtěli druhé dítě otěhotněla jsem znovu 2× přirozeně, ale obě těhotenství byla mimoděložní. Z 1. IVF nám zůstala ještě 3 embrya, která jsme postupně vložili a nic. Letos v květnu jsem byla na 2. IVF, proběhl ET, opět nic a zbytek embryí (6 ks) šel na genetiku, z té se vrátilo jen 1 zdravé embryo, ostatní byla špatná. Takže on ten neúspěch může být „jen“ tím, že je špatné embryo.
Taky jsem nad genetikou váhala, ale jsem moc ráda, že jsme do ní nakonec šli, protože jsem si ušetřila KET 5ti nemocných embryí, 100 tis. za transfery, hromadu hormonů a tak rok času.
Když nám to jediné zdravé embryo rozmrazovali, tak jsem se teda fakt hodně bála, aby ho vůbec rozmrazili. Někdo říká, že genetika embryo oslabí, ale nevím. Výsledek zatím nevím, jsem teprve 4. den po KETu. Nemusí to samozřejmě vyjít ani s geneticky zdravým embryem, ale pak máš skoro jistotu, že je problém někde jinde.
A já jsem taky vždycky měla „krásná“ embrya.
@lachi Také přemýšlím o genetice embryí ale dělá se většinou z čerstvých a my ještě máme 5 zamrazenych. Pokud ale dojde na další ivf, určitě budu genetiku embryjek chtít. Můžu se zeptat kolik jste za genetiku platili?
Jinak držím palce k tomu, aby tento ket byl úspěšný 😊
@Lira123 Jo, z těch mražených už to nemá moc smysl. Za genetiku jsme platili 15 tis., už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že je to max. za 8 embryí a 1× za rok. Takhle to má PFC. Myslím, že Gennet to ale má zdarma a netuším, jestli mají nějaké omezení na počet. Takže se to i dost liší CAR od CARu.
Ty jsi měla taky moc pěknou úrodu embryí, tak si myslím, že by to u 2. IVF fakt chtělo udělat genetiku. Ale samozřejmě bych Ti přála, aby žádné další IVF nebylo potřeba a klaplo to z těch zbylých, nejlépe hned z toho dalšího. ![]()
A díky moc! ![]()
@lachi Já si právě taky myslím, že nebudou úplně nejlepší, když jsme měli takhle dobrou úrodu, ale doufám, že alespoň jedno bude to správné a zadari se ![]()
Určitě dej vědět, jak si dopadla! ![]()
@DandátkoP Já právě také přemýšlím o změně. U nás v kraji jsou pouze dvě, ale koukala jsem na centra v Praze a pár se mi jich tam líbí, tak dokončíme 1. IVF v tomto a pak kdyztak přejdeme.. ![]()
Ahoj, jsem obdobný případ. 2× KET s genetikou embryí, hatching, prodloužená kultivace, embrya jedničkové kvality, emryoglue. Jednou v řízeném cyklu, pak v neřízeném - vše vždy vypadalo perfektně a stejně nic.. trošku už nevím, jak dál.