Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ronnie95 píše:
@Pudloslava no prave my zijeme v Anglii ja nevim jestli tady ten herpesin je. No zkusim to prelecit na sobe a maleho budu sledovat. Nedej boze ale kdyby nahodou, kde by se projevovaly prvni priznaky? Ta vec je ze pritel je od rana do vecera v praci a ja se ho dotykat musim, on totiz vyzaduje hodne pozornosti
urcite tam je, jen je otazka, jak se k tomu kloni tamni pediatri (tady spis moc ne) a jestli jsi vubec v britanii schopna dostat se k pediatrovi pri prvnich priznacich. prvni priznaky - horecka, cokoli v pusince. Jestli jsi ho mela nakazit, uz jsi ho nakazila, klidne se o nej starej, nepusinkuj.
@Pudloslava takze u miminek jako je on by se to vytvorilo prvni ve vnitr v ustech jo? No koupila jsem nejakou masticku, pred tim nez jdu s malym neco delat umyvam a desinfikuju ruce, nepusinkuju, tak snad to postaci. ![]()
Dobrý den, tak jak to dopadlo? Mam teď úplně stejný problém ???????? Hl se bojím, jestli jsem ho nenakazila než mi došlo, ze se mi děla opar ![]()
Ahoj maminky, setkal se tu někdo s tím, že mimi chytlo opar? Máme 4m kluka a 3 letou holku, oba jsou zrovna nachlazení. Včera ráno se u dcery objevil opar a večer mi manžel řekl, že jak jsem odpoledne nebyla doma, neuhlídal to a jednou mu dala pusu na pusu. Teď mám hrozný strach. Syn je plně kojený, ale já jsem opar nikdy neměla, takže protilátky asi nemám. Co mám sledovat a po jak dlouhé době? Nebo jít rovnou k pediatricčce?
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, setkal se tu někdo s tím, že mimi chytlo opar? Máme 4m kluka a 3 letou holku, oba jsou zrovna nachlazení. Včera ráno se u dcery objevil opar a večer mi manžel řekl, že jak jsem odpoledne nebyla doma, neuhlídal to a jednou mu dala pusu na pusu. Teď mám hrozný strach. Syn je plně kojený, ale já jsem opar nikdy neměla, takže protilátky asi nemám. Co mám sledovat a po jak dlouhé době? Nebo jít rovnou k pediatricčce?
I kdyby se u syna objevil, tak to snad nebude žádná tragédie, proč hned k doktorce?
@terien U malých miminek prý hrozí při první infekci zánět mozku. Největší riziko je prý do 3 měsíců.
@Anonymní píše:
@terien U malých miminek prý hrozí při první infekci zánět mozku. Největší riziko je prý do 3 měsíců.
Tak tam s ním zajdi, jestli máš strach. On totiž když se opar doma objeví, tak to těžko uhlídáš a pusa na pusu je podle mě úplně jedno. Obzvlášť, pokud ho má tříleté dítě. Určitě si pokaždé, co si sáhne na pusu nemyje ruce, ohmatá kde co, opary jsou strašně chytlavý.
Dvouletý syn má teď poprvé opar taky. A nemyslím si, že by bylo potřeba s miminkem hned lítat k doktorovi a to ani nekojím. Dceři jsou 4 měsíce. Samozřejmě, že mohou hrozit komplikace, ale to je spíš výjimka. Plašila bych ve chvíli, kdyby se opar objevil u mimča. Přenést ho můžeš nevědomky i ty, nemusí to být jen tím, že mu starší dá pusu.
@Anonymní píše:
Neboj se. Oni ty komplikace u oparu jsou u kojence velmi vzácné. Já jsem se o tom bavila s pediatrem. Tenkrát nám akorát odložil o měsíc očkování. Syna hlídej a kdyby se ti cokoliv nezdálo, tak jděte k lékaři.
@kavenka My máme přístí čtvrtek poradnu a má dostat první hexu. Mám teda nechat očkování pro jistotu odložit? Už jsme odkládali jednou kvůli rýmě a teď zas tohle
Je teď nachlazený, ale to by ho snad mohlo během 10 dnů přejít.
Syn je teď celkově hodně ubrečený, špatně spí, má zvýšenou teplotu, dneska teda skoro horečku (38,4 v zadečku). Jsou oba nachlazení - mají hlavně rýmu. Tak nevím, jak ty příznaky vysledovat a rozpoznat od té virózy. Četla jsem o aftách v puse - ty jsem zatím neobjevila. Akorát mu asi už roste zub ![]()
@Anonymní píše:
@kavenka My máme přístí čtvrtek poradnu a má dostat první hexu. Mám teda nechat očkování pro jistotu odložit? Už jsme odkládali jednou kvůli rýmě a teď zas tohleJe teď nachlazený, ale to by ho snad mohlo během 10 dnů přejít.Syn je teď celkově hodně ubrečený, špatně spí, má zvýšenou teplotu, dneska teda skoro horečku (38,4 v zadečku). Jsou oba nachlazení - mají hlavně rýmu. Tak nevím, jak ty příznaky vysledovat a rozpoznat od té virózy. Četla jsem o aftách v puse - ty jsem zatím neobjevila. Akorát mu asi už roste zub
Pokud by opat měl, určitě v žádném případě naockovat..
@35ja To je jasné. Myslela jsem spíš případ, že by v té době opar neměl, ale nevím, jestli je to ještě v rámci inkubační doby - tedy že by mohl mít virus v sobě, ale nemoc by zatím nepropukla ![]()
@Anonymní píše:
@kavenka My máme přístí čtvrtek poradnu a má dostat první hexu. Mám teda nechat očkování pro jistotu odložit? Už jsme odkládali jednou kvůli rýmě a teď zas tohleJe teď nachlazený, ale to by ho snad mohlo během 10 dnů přejít.Syn je teď celkově hodně ubrečený, špatně spí, má zvýšenou teplotu, dneska teda skoro horečku (38,4 v zadečku). Jsou oba nachlazení - mají hlavně rýmu. Tak nevím, jak ty příznaky vysledovat a rozpoznat od té virózy. Četla jsem o aftách v puse - ty jsem zatím neobjevila. Akorát mu asi už roste zub
Ona je ta inkubační doba myslím 14 dní od kontaktu s oparem. U nás měl opar můj muž a doktorka nám právě odložila očkování o ten měsíc. Tak já bych počkala až zmizí opar sourozenci a pak za těch 14 dní teprve naočkovala. Já jsem opar nikdy neměla, tak jsem právě taky měla strach, že ode mě nemá protilátky.