Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mojí dceři se u oka udělalo něco jako ječné zrno. Byli jsme u očního, ta konstatovala pásový opar s tím, že má štěstí, že to nemá uvnitř oka, co si pamatuji. Dostala ATB kapky, vyléčilo se to. Takže určitě k očnímu.
Měla jsem opar v oku, na rohovce přímo na středu. Nevěděla jsem, že i v oku může být opar, takže jsem to nejdřív řešila s praktickou lékařkou, myslela si, že mám zánět, dala mi oftalmoframykoin a ten to ještě zhoršil. Oko jsem měla červený, nesnesla jsem světlo, musela jsem chodit pořád ve slunečných brýlí a na oko jsem viděla strašně rozmazaně - před oparem jsem problém se zrakem nikdy neměla. Pak jsem se objednala na oční, když mi prosvítila oko, řekla, že je to herpes jak z učebnice a ukazovala to sestře v ordinaci
Dávala mi nějaký speciální kapky, nejdřív dvoje střídat 14 dní a pak zase jiný na dalších asi 14 dní. Opar nechává v oku jizvy, což je blbý, protože ty pak zhoršují vidění a nepomůžou ani brýle. Taky tam prý mám jizvu, ale vidím dobře.
@Terulinka1998 hele ja na opary u oci ci v koutku oka trpim od svych 5ti let ten co jsem mela na posled byl taky pasovej mela jsem eden v oku na nose a pod okem oko uolne rudy rosolovity dostala jsem kapky a antibiotika tohle jsem mela poprvy za celej zivot co na ne trpim tak snad to nebudes mit tak hrozny
@Justinne me ta masticka nikdy nepomohla prave spis na opak, driv kdyz jsem byla mala mi to patlali tou fialovou vodickou ![]()
@Kikulinka83 mela jsem tam jakysi drobny pupinek cca za 4 hodiny zmizel
tezko rict co to bylo, ted citim jenom lehky paleni fakt jen malicko, nekdy trosinku slzi oko, jinak nic u lekare jsem zatim nebyla lecim se herpesinem… zadne jine potize nemam ![]()
@Kikulinka83 ale já měla opar přímo v oku ne u oka nebo v koutku. Takže růžovou vodičku do oka bych si asi nedala
On ten opar začal bolet tak, jako bych v oku něco měla, takový řezání, po pár dnech oko zrudlo (proto jsem si myslela, že mám zánět spojivek) a začla jsem špatně vidět. Bez léčby na očním, která trvala déle jak měsíc bych se neobešla. Dávala mi antivirotický kapky. A na oku jako pupínek nebo něco takovýho, vůbec nebylo nic vidět. Jen očařka až když prosvítila oční pozadí.
Ahoj, ted mam vysev dole na genitaliich, bohuzel citila jsem zvlastni pocit v oku, ted nejspis zjistuji, ze se mi tam udelal opar?! Co mam delat? Jak mam postupovat? Rano ihned zavolam me ocni lekarce. Prosim trpi nekdo ns to? A ma jinak oko v poradku? Bojim se nasledku? Dekuji