Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Cysta se operuje většinou laparoskopicky a konizace spodkem, ale to ti spíš řekne lékař. Měla jsem větší strach z toho, že při čekání se mi to rozjede do rakoviny, vezmou mi celý spodek a nebudu mít děti. ![]()
Ahoj, mi třeba řekl gynekolog, že cysty na vaječnících by se odstraňovat operací neměly, protože se tam poničí kůra, která je prý dost potřebná pro budoucí otěhotnění apod.
Ale co vím, tak to dělají jako lapar. operaci ![]()
A určitě se s lékařem poraď více, zda je to opravdu nutné, nebo jestli to má čas. Pokud tam máš více problémů najednou, tak bych to operace asi šla, aby se z toho nestalo ještě něco horšího ![]()
Hodně štěstí a snad najdete s lékařem nejlepší východisko ![]()
@kudrata_indianka prave ze jsem v bolestech kdyby to nebylo tak hrozné nikam bych nešla ale už se to bolestma nevydržela ale mam strach blbě snáším narkozu a celkově operace
Já bych na operaci šla, já kvůli (velké) cyste o vaječník přišla. Svojí váhou se otočila a odskrtila mi vaječník, který odumřel. (Nevěděla jsem, že nějakou cystu mám.) Což je akutní břišní příhoda projevující se bolestí břicha, zad, nevolností, zvracením apod. Což bys ani nemusela poznat, když tě břicho bolí I tak. Ta cysta je asi nějaká velká, ne? Malé cysty se většinou neřeší (ale taky jsou různé cysty, takže určitě záleží i na tom, jakou máš). Cysty se většinou operují laparoskopicky, spodem rozhodně ne.
Biopsii čípku mi dělala doktorka normálně v ordinaci.
@AnoNe ano cysta ma 7cm cca odhadem stím ze mam i srusty a pravý vaječník neni vůbec vidět a mohu se zeptat jak dlouho si byla v nemocnici a pak marodila? Vubec nwm jak to probíhá
V nemocnici budeš tak 1-3 dny, já nemarodila vůbec, tenkrát jsem studovala VŠ a bylo zkouškové, takže cca týden po operaci už jsem jezdila 100 km na zkoušky.
@AnoNe jo takhle no ja pracuji ve skladu to me asi hned neuschopni uvidíme ja doufam ze to odloží
@Anonymní píše:
@kudrata_indianka prave ze jsem v bolestech kdyby to nebylo tak hrozné nikam bych nešla ale už se to bolestma nevydržela ale mam strach blbě snáším narkozu a celkově operace
To je mi líto, sama to znám, kvůli četným cystám na obou vaječnících skoro každý den bolesti + je mám hodně zvětšené, takže mám zakázané třeba sporty ap.
Ajaj, to není moc dobré. Už jsi nějakou operaci teda měla, že? Je pravda, že třeba předoperační stres udělá svoje…takže by ses v tomto ohledu neměla nervovat. Ale je asi stále lepší podstoupit operaci, než potom třeba přijít o vaječník, jak se zde zmiňovala ![]()
Cysty se dají „rozpustit“ bylinami a velice účinná je „slzovka obecná“ je to obilnina, dá se koupit ve zdravé výživě nebo na internetu. 30 minut máčet, 30 minut vařit a jíst první týden 5-6 polévkových lžic denně, dá se přidat i jako příloha k jídlu, pokud nějaká zbyde, dojíst 2 polévkové lžíce denně. Měla by cysty rozpustit do týdne - podle velikosti. Co se týká nálezů na čípku, lze to také řešit alternativní cestou, otázka je, ve které fázi nálezu jste, jsou celkem 4 fáze. Nález na čípku vám může způsobit i to, pokud jdete na stěr a do 4 týdnů od něho máte nechráněný sex, poranění způsobené stěrem se tak nemůže hojit a začíná problém. Velice doporučuji věnovat 50 minut svého života tomuto videu https://www.youtube.com/watch?… Dozvíte se tam i to, že cysty způsobuje hormonální disharmonie, konkrétně estrogenová dominanci, proč tomu tak je, jak to vzniká a co se s tím dá dělat.
Ahojky holky chtela bych se zeptat kdo byl na operaci cysty na vaječníku jak se to operuje? Mam tam i srůsty a nějakou biopsii z děložního čípku chtej mam ale hrůzu na to jit a chci zkusit ukecat doktora zda by to nešlo odlozit
jen kdyby ne jak se to operuje? Laparoskopicky nebo spodkem? Omlouvam se za anonym kvuli rodině nechci je děsit a mamka tu je