Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, potřebuju trochu povzbudit. V úterý byl syn na zákroku, kde mu stahovali varlátko. Našla jsem podobné diskuze, ale starší. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto zákrokem? Mohli vaše děti hned chodit, nebo Vám to také zakazovali? A kdy jste šli domů? Všude čtu, že druhý den se jde domů. Děkuji moc, jsme tu od pondělka a už je to tu na hlavu. Mají tu poloprázdno, tak asi potřebují peníze dostat z nás… ![]()
Ahojky!
doufám, že někdo napíše zkušenosti… Já bohužel neporadím, ale máme tento „problém“ taky a paní doktorka řekla, že počkáme do roka, zda nesestoupí… Tak se trošku děsím…
Kdysi mi ale říkala známá, že taky byli na zákroku - bohužel si nepamatuji podrobnosti, ale vím, že říkala, že tam byli fakt chviličku - snad jen jednu noc… Tak držím palečky, ať se vše hezky zahojí!!! A ať to tam přežijete a vše zvládnete! ![]()
Ahoj.. my ted byli nedavno na retenci varlatek spojeny s triselnou kylou. V nemocnici jsme byli jeste 3 dny po operaci, malej mohl chodit jeste v den operace, ale je to individualni-vstal az druhy den, ten operacni pak prospal. Spatne se mu chodilo cca 5 dni. Mel taky hematon, tak jsme dochazeli na laser. Ted po vice jak mesici skoro o nicem nevi ![]()
To je právě ono - všude čtu, jak každý chodí druhý den domu, nikde z toho nic nedělají. Maty byl na operaci v úterý a pořád tu trčíme, je naprosto v pořádku, chodit mohl už večer po operaci, nic ho nebolí, teplotu neměl, ani nezvracel, nic… Sestřičky sem chodí dvakrát za den změřit teplotu, to je vše, jsme tu prostě úplně na nic. Zakázali mi ale aby chodil, prý má být v klidu. Zakažte ale 15 měsíčnímu prkovi se pohybovat, blbost… Ptala jsem se, jestli nás zítra pustí, prý ještě neví, že je to na panu primáři, jsem rozhodnutá, že jestli nás zítra nepustí dobrovolně, půjdu na revers, nedá se to tu vydržet… Stejně kdyby něco, tak tady ho už určitě operovat nenechám.
Vim, ze po triselne kyle se chodi druhej den domu.. ale ta retence, je trochu narocnejsi, tak si nas tam nechali aspon 3 dny. Je to blby, uplne te chapu, ze ti prcek nevydrzi v klidu, ale tak snad zitra.. At jste brzy doma.. ![]()
A jestli se muzu zeptat… proc ho tam priste nechces odoperovat?: Spatna zkusenost s chirurgy? Nepekny prostredi?
Asi všechno, co píšeš - nikdo tu nekomunikuje, na každou blbost se musím ptát a prostředí taky děs, hlavně ta neochota myslím na dětské opravdu nepatří ![]()
a můžeš prosím napsat, jak to bylo v operační den? předpokládám, že byl v narkoze? jak dlouho zákrok trval? mohl před tím jíst a pít?
Náš malý má taky nesestouplý a v pondělí jdem na kontrolu/konzultaci do nemoncice, tak by mě to docela zajímalo. Trochu se toho bojím.
tak ať jste brzo doma a je to v pořádku
My jsme byli hospitalizovani den predem, od pulnoci pak nesmel jist a pit. Rano dostal nejakou pilulku a pak se slo na radu.. Po operaci se ho snazili probudit, ale prcek spinkal az do vecera, v noci se obcas probudil a byl nevrlej.
Nektere deti uz chodi cca po 3 hodinach od operace.. Na kazdeho ta narkoza pusobi jinak.
Ahojky, tak jsme doma
Pustili nás po dobrém, tak jsem byla ráda. Jinak jsme tedy nastoupili v pondělí, do půlnoci mohl jíst, pít, v 5 ráno jsem ho měla vzbudit a dát mu napít čaje, to samozřejmě nechtěl, není v noci zvyklej. Šel na řadu první, v 8 hodin, hodinu před dostal kapičky na oblbnutí, na sále celkovou narkózu, trvalo to asi 45 minut, varlátko měl v bříšku a ultrazvuk mu nedělali, takže hledali ![]()
Když ho přivezli, tak kňoural, ale hned usnul a spinkal asi ještě dvě hoďky, pak jsem ho měla u sebe v posteli, koukal na televizi a byl takový klidný, na večer už sui sedal, stoupal, no prostě chtěl blbnout, už mu bylo dobře, ale před doktory nesměl…
Píít mohl 3 hodiny po narkóze, večer mohl dostat i Sunar, protože neblinkal, nic. Druhý den už byl naprosto v pohodě, ale teď až do úterka, kdy jedeme na kontrolu může jen ležet, prý, což se mi zdá jako blbost, tam taky po postýlce chodil, nebo minimálně seděl, nemůžu ho držet celý den v leže, tak snad to bude dobrý.