Opravdová potřeba nebo vychytralost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1740
16.7.16 23:06

@Verunecka289 něco na tom asi bude, ale když si to vezmeš kolem a kolem, tak ne všechny jsou vepředu moc „vycpaný“ a miminko by pak podle této teorie mohly tlačit žebra… Asi to chce vyzkoušet jestli se to mláděti bude líbit, zatím jsem neslyšela ani nečetla že by nějaké dítko bojkotovalo záda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
17.7.16 07:48

@Minnies věnovat ano, ale být s nim 24 hodin, ne. Jako fakt mu dělat opičky. Náš normálně ležel na dece s hrazdickou a ja varila, uklizela, pracovala.
Nikdy jsem svoje dite nenechala brečet, ale tvrdim, že každý potřebuje svůj čas jen pro sebe. A i mimina si maji zvyknout být chvili sama. Mám v okolí pár takových, co se děcku věnují každou minutu a jsou z toho špatný. Z nošení maj oddělaný záda a nevydechnou ani na chvili. Samozřejmě je to i o naturelu dítěte, jak moc je kontaktní. Ale za mě odsud podsud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
17.7.16 09:26

@Ornwen vubec jsi nepochopila co jsem tim chtěla rict. :) ja nekde napsala byt s ditetem 24 hodin denně? Ne. Ja reagovala na tvoje slova ze ho zakladatelka navykla na kontakt s ní.. Neda se v tomhle věku navyknout. Proste neda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.16 11:15

Maminy, vsem moc dekuju! :) Otevrely jste mi oci, od kazde trochu :):kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
17.7.16 13:18

@Minnies ok, tak to jsem fakt nepochopila. Akorat si myslim, ze navyknout se da uz takhle od mala. ;) Mam to pouze z pozorovani z okoli. Z vedeckeho hlediska jsem neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
17.7.16 16:15
@janča m píše:
Takhle malé miminko nemůže být vychytralé, dle nových výzkumů psychiky deti vychytralost a podobne vlastnosti děti získávají kolem třetího -ctvrteho roku. Tvoje miminko je ještě malinké, potrebuje hlavně Tebe, zkus se do něj vcitit..a na hlásky typu:" jsme to a to dělali a taky jste přežili a nemáte trauma" jsem docela alergicka-to přece není žádný argument!! Malá má osm měsíců a dávám jí, co potrebuje-lasku, peci, pozornost, noseni, kojeni kdy chce, spani v posteli se mnou a manzelem-toto rozhodně není žádné rozmazlování. Rozmazlovani je, kdyz dítěti koupíš každou blbost, ne když mu dáváš lásku :)

Tak za mě si myslím, že i taková ta zaslepená láska může napáchat taky dost škody. Takže i ta láska může zapříčinit rozmazlování! Všechno má své hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
17.7.16 16:45

@Ornwen ne, nedá, je to blbost, nejde rozmazlit dítě (půlroční!) tim že jsou plněny jeho potřeby, to fakt ne :lol: půlročák fakt ráno nevstane a neřekne si "dnes ji nenechám ani umyt nádobí, to bude prča " ;)
@jenika1
Jestli si náhodou nepletes kontaktní rodičovství s opičí láskou, není to to samé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
17.7.16 19:12

@štěpánka11 ja nemluvim o rozmazleni, ale o zvyknuti. Protoze to mimino nevi, jestli je mormalni byt s matkou 24 h denne nebo jestli je ok být pul dne s tatou nebo si chvilemi samo zkoumat svet jak uzna vhodne nebo tak.
Takze kdyz matka bude od mala s nim, dekat mu opicky a neuvari/uklidi/da si sprchu max kdyz spi, tak si na to to dite imho zvykne a pak to vyzadovat bude, protoze to bude povazovat za mormalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
17.7.16 20:06
@Ornwen píše:
@štěpánka11 ja nemluvim o rozmazleni, ale o zvyknuti. Protoze to mimino nevi, jestli je mormalni byt s matkou 24 h denne nebo jestli je ok být pul dne s tatou nebo si chvilemi samo zkoumat svet jak uzna vhodne nebo tak.
Takze kdyz matka bude od mala s nim, dekat mu opicky a neuvari/uklidi/da si sprchu max kdyz spi, tak si na to to dite imho zvykne a pak to vyzadovat bude, protoze to bude povazovat za mormalni.

Ale ono to je normální… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.7.16 20:17
@Ornwen píše:

Tak já si myslím, že jak zvířecí, tak lidské mimina jsou prostě naprogramované k tomu, aby byly s rodiči, dokud se o sebe neumějí samy postarat..No a jsou děcka, které v klidu vydrží a pak ty, které prostě řvou, jak je položíš. Já jsem měla ty řvací, nějaké hrací dečky, křesílka apod. jsem si mohla strčit někam :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
17.7.16 20:51
@Minnies píše:
Ale ono to je normální… :nevim:

Já nechápu tu snahu některých maminek naučit malé dítě „samostatnosti“, nejlépe už v porodnici. U zvířat, která se starají o svá mláďata přece taky běžně vidíme, že se starají tak dlouho, dokud nejsou schopna si sama obstarat potravu a zajistit bezpečí. U našich nejbližších příbuzných primátů to bývá ještě o pár let déle. Jen u našeho druhu jsou matky, které by klidně nechaly 3 měsíční dítě řvát, protože vyčetly, že už se musí naučit spát samotné…a odložit je co nejdřív někam na děsně edukativní dečku, páč už dávno mají být samostatná a schopná přečkat sama…je mi z toho smutno. Prostě děti jsou různé. Jiné objevují svět, jen co se trochu rozkoukají a samota jim nevadí, jiné se drží mámy jak klíště. Obojí je správné a normální přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
17.7.16 21:00

@jenika1 tak já ale nemluvila o opičí lásce, ale o přirozeném kontaktním rodičovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
17.7.16 21:21
@Maiiia píše:
Já nechápu tu snahu některých maminek naučit malé dítě „samostatnosti“, nejlépe už v porodnici. U zvířat, která se starají o svá mláďata přece taky běžně vidíme, že se starají tak dlouho, dokud nejsou schopna si sama obstarat potravu a zajistit bezpečí. U našich nejbližších příbuzných primátů to bývá ještě o pár let déle. Jen u našeho druhu jsou matky, které by klidně nechaly 3 měsíční dítě řvát, protože vyčetly, že už se musí naučit spát samotné…a odložit je co nejdřív někam na děsně edukativní dečku, páč už dávno mají být samostatná a schopná přečkat sama…je mi z toho smutno. Prostě děti jsou různé. Jiné objevují svět, jen co se trochu rozkoukají a samota jim nevadí, jiné se drží mámy jak klíště. Obojí je správné a normální přeci.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: naprosto nádherně napsané
A řekla bych, že to je bohužel tou érou kdy naše matky byly přesvědčovány že dítě dát do postýlky musí spát samo a podobné bláboly, řekla bych že to přišlo se zaměstnaností žen, zavedením jeslí. Vybavuju si jak mi moje máma vyprávěla jak dřív doktoři když se dítě dostalo do období spurtu, tak automaticky řeklo matce dejte sunar máte slabé mlíko a i ona díky tomu přestala i mě i ségru kojit. Dneska když mám malou a čekám druhé kouká co je „nového“ ve výzkumech a už se několikrát dala slyšet že je škoda že tyhle věci nevěděla když jsme byli se ségrou malé. Oni ty naše babičky, ale spíš ty prababičky tyhle věci věděli tak nějak intuitivně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
17.7.16 21:34

@Ornwen ale to má přirozený vyvoj- nejdřív je miminko zcela závislé a postupne se osamostatnuje, a také to samozřejmě závisí na povaze miminka. Treba moje dcera je ukázková, prirozenymi krůčky se začíná postupne osamostatnovat. Když jsem se ze začátku snažila řídit „osvědčenými“ radami starší generace, bylo pro mě mateřství strašně vyčerpávající. Jakmile jsem najela na kontaktní rodičovství a respekt k potřebám miminka, jde to samo. Stiham domácnost, manzela, kontaktni výchovu i občasnou práci z domova..nevím, ale přijde mi přirozené rodičovství víc pohodlnější a min náročnější.. :nevim: a hlavně lidí si myslí, ze když mimi je teď zcela závislé, tak že to takhle bude napořád, ale nevidí, ze prochází jen určitým vývojem, a to je ta asi největší chyba-ridi se strachem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
17.7.16 21:37

@Maiiia přesně,pekne napsane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie