Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kamča.dalmatinka píše:
Náš maty když byl u dr a zjistila že mluví zvláštně ve zkratkách tak nám řekla to bude nadpruměrná inteligence.Když sem s nim byla na kontrole na naurologii kde nám od narození dr říkala že malej bude postiženej proto že šel kleštěma a malej jí řekl že tam má 3 auta a uměl odečítat a sčítat(opět ve zkratkách)tak řekla že bude nadpruměrně inteligentní.
Návštěva logopeda-to dítě mluví ve zkratkách,to bude nadpruměrná inteligence,s tím neporadím.až třetí dr zjistila že má Matyášek zuženou uzdičku na jazyku,takže bylo po genialitě
Jinak se přidávám a nechtěla bych abnormálně inteligentní dítě.Znám dva chlapce které jen studovali a studovali.byli v menze..Uzda se rozcvičila,dítě mluví normálně.
Myslím že hodně lékařu vidí věci uplně jinak než jsou.Bud jsou moc tvrdý a nebo naopak přehání.
Jeden se oběsil před rokem.
Druhej žije mezi bezdomovci i když má vysoké školy,rodiče milionáře tak byl tak chytrej že se nedokázal zařadit a chápat sociální stránku..
Někdy je uplná obyčejnost to nejlepší co muže člověka potkat
Jano206 - vzhledem k problémům jaké máme, bymi ho ani tak te´d do školy nevzali
ikdybych chtěla
… ne že by to bylo vážný .. ikdyž .. no nechce hovořiti s některými „cizími“ lidmi … ve školce jen co chce (říct opití, hračku a pod) u dr na 5tiletce neřekl ani slovo, takže v kartě i očkováku máme NESPOLUPRCUJE a zdar bazar
přitom je chytrej, vnímavej, učenlivej, a ukecanej jak palackej, ale asi není cvičená opice a nebude mluvit tam kde má nebo co
takže tím pádem až až půjdem do poradny a logopedie je ve hvězdách když dr. nic neřekne žéééé ![]()
minch - sem nepsala jako že ty chceš aby prcek do školy šel
jen jsem vyjádřilamou situaci a důvody proč ne
.
nevm, dneska ty děti mají fakt víc podnětů, příležitostí se učit. Asi je to opravdu tím že jsme s nimi 3 roky doma a věnujeme se jim
… jára se ty značky aut naučil po cestě do města … pořád auto auto a já jo, „pežot“ „audina“ … a on e to naučil sám takhle
dokonce je machr, a poznal jen podle kousku zadku oktávku a fábii …já si tomusim přečíst ![]()
ot -památná věta … hele jájo škodovka. To není škodovka!!! To je fábijéé (120, felda, doplň dle libosti
)
Já taky,já taky mám nadaný dítě
![]()
Od rána do večera nezavře pusu a od 2 let umí spousty básniček a písniček ![]()
Samo,že je to vtip.On má na tohle hlavu(po mamince samozřejmě
),ale pohybové aktivity-jízda na kole atd. jdou mimo něj…A co je lepší?Já bych brala aby mluvil a básnil normálně a jezdil na kole…
Každé dítě je „výjmečné“ na něco.A nedělal bych z něj hned nadané dítě.Jak už holky psaly,tak se to určitě projeví v pozdějším věku.
Mám taky takové děti (tedy dvě, to třetí je ještě moc malé). Ve dvou letech veškeré značky aut, dopravní značky, barvy, písmena, číslice (to ti kluci na to asi mají úchylku nebo co), mluvení krásně ve větách, nejlepší přítel kniha. Plen jsme se taky podvakráte zbavili úderem dvou let, takže i to bylo v pohodě… ale některé věci naopak tristní, zvlášť to první dítě (druhé už asi hodně odkouká, takže tam je to nepoměrně lepší). Samoobslužnost mizerná, jemná motorika děsná (no vlastně hrubá kolikrát taky
), např. hlavonožec předepsaný ve třech letech absolutně nehrozil… V tak brzkém věku se toho podle mě moc poznat nedá. My tedy akorát věříme, že ty děti nemají po kom být blbé
.
Příspěvek upraven 28.02.11 v 23:52
Len-til-kah píše:
Mám taky takové děti (tedy dvě, to třetí je ještě moc malé). Ve dvou letech veškeré značky aut, dopravní značky, barvy, písmena, číslice (to ti kluci na to asi mají úchylku nebo co), mluvení krásně ve větách, nejlepší přítel kniha. Plen jsme se taky podvakráte zbavili úderem dvou let, takže i to bylo v pohodě… ale některé věci naopak tristní, zvlášť to první dítě (druhé už asi hodně odkouká, takže tam je to nepoměrně lepší). Samoobslužnost mizerná, jemná motorika děsná (no vlastně hrubá kolikrát taky), např. hlavonožec předepsaný ve třech letech absolutně nehrozil… V tak brzkém věku se toho podle mě moc poznat nedá.
co je hlavonožec?? ![]()
Že Ti dítě nakreslí schematizovanou postavu jako takovou bramboru a končetiny jako čárky z ní vycházející.
Naše geniální dítě nenakreslilo ani uzavřenou křivku, vlastně vůbec jsme ho nedonutili vzít psací potřebu do ruky
. Teprve před nedávnem to přestal držet jak kopyto.
Len-til-kah píše: Že Ti dítě nakreslí schematizovanou postavu jako takovou bramboru a končetiny jako čárky z ní vycházející.
Naše geniální dítě nenakreslilo ani uzavřenou křivku, vlastně vůbec jsme ho nedonutili vzít psací potřebu do ruky. Teprve před nedávnem to přestal držet jak kopyto.
Aha,tak to určitě ve 3 letech nedělal taky
To malování je taky slabší ![]()
Nám to nakreslil někdy na třech a půl letech, i jsem si tu čmáraninu památečně schovala (samozřejmě nevím kam), protože už jsem opravdu ztrácela víru. Ono to vlastně je součástí tříleté prohlídky, ale po nás to nikdo nechtěl.
Matyáš taky motoriku neovládá.Je pravda že se narodil ochrnutej na pul těla,teda po porodu tak chvilku byl,ale vubec ty prsty stále nějak neovládá jak by měl.Provlékání,navlékání,zavázání,malování vubec neovládá.
Namaluje už teda sluníčko a bolevák ![]()
No po nás taky ne…On teprve nedávno začal kreslit dům se střechou a do toho okna a dveře.Ale tužku drží jak .....,no on to vynahrazuje tou řečí
![]()
kami- slubíčko a bolevák
To je dobrý ne?
My jsme teda s manžou na malování úplně levý
,takže nemá po kom kreslit krásně…
verenika píše:
kami- slubíčko a bolevák![]()
To je dobrý ne?My jsme teda s manžou na malování úplně levý
,takže nemá po kom kreslit krásně…
no namaluje kruh a když zrovna modrej zelenej je to Bolevák,když ostatní barvy tak je to slunce ![]()
To je hezký. Můj starší syn… Nemaluje, nechce říkat básničky prostě takový věci ho nebaví. Ve druhé třídě jsem ho konečně naučila:kdy se jde do školy, kdy jsou Vánoce, Velikonoce, ale ty nervy u toho. Sice je pohybově šikovnější, od dvou let plave, kolo vše tohle ok. Ale já bych hned měnila - ty vlastnost
. Protože, ty úkoly co s nim absolvuji to je děs
Tak snad ten druhej bude jinej. Holt každý dítě je jiný
tak moje dítko malování asi ani nebaví … sluníčko první namaloval někdy až po 3 roce, jinak čáraniny které uměl ale bravurně popsat co znamenají
. začal malovat trochu až na přelomu 4/5 let.Před vánoci namaloval kočku takovou prasoidní i se záchůdkem čuránkama a hovínkem
, foukačkama namaloval hezkou kytku a auto. přijde mi že to namaluje až když si je jistej že to bude vypadat věrohodně ![]()
Kolo používá jako odrážedlo, jezdil na 20let starým na půjčeného horáka i s kolečkama nesedl ni za boha. Raděj s 8miletou eliškou sjížděli kopec na odrážedlech
. No je pravdou, když vás tak čtu a přemýšlím, že ta tělesná stránka není nic moc, jako šikovnej je, umí střihat, korálky navleče, běhá skáče … ale nic jako smysluplného.A vyvažuje to bravurní pamětí a fantazií. Co ten si dokáže navymýšlet při hraní, skládání lega a pod … ![]()
Ahoj,taky máme podobně nadaného syna,ale on je teda hodně šikovný i po fyzické stránce,má to vše vyrovnané,taky čekám jestli se bude vyvíjet dál,nebo bude stagnovat.že bude chytrej po nás je jasné,ale bojím se aby to nebylo moc,aby neměl problémy se socializací,což se naštěstí zatím nezdá.Je pravda,že v centru máme takových dětí víc,tak si myslím,že to není nic moc vyjímečného,ale uvidíte.Určitě do školy dát pokud se potvrdí opravdu nadání,do speciální třídy,ale nedávat dřív s „normálními“, pěti a osmileté děti jsou už úplně jinde,aby nebyl obětí šikany.(nebudeme si tvrdit že není)