Opruzenina x plíseň

Nix222
2.5.23 19:39

Opruzenina x plíseň

Ahoj maminky,

dcera (3 m.) má již měsíc lehce červenou pokožku kolem konečníku a trošku po stranách, kde je hráz.

Preventivně mažu Bepanthenem, zkusila jsem měsíčkovou mast od Weledy, zinkovou mast od Purity vision, Aviril a na doporučení pediatry (tel. konzultace) Imazol.

Vlhčené ubrousky nepoužíváme, pouze perlan a čistou vodu. Plenky máme stále stejné.

Problém je, že zčervenání trvá. Při větrání pokožka trošku vybledne ale je pořád lehce červená.

Myslíte, že se jedná o opruzeninu? Nebo plíseň? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1194
2.5.23 20:05

Moje malá v tomhle věku měla prdku červenou skoro pořád… Jak pořád kadila, tak se to nestíhalo zahojit… Byla to klasická opruzenina. Pomáhá hodně větrat prdku a omývat teplou vodou. Časem to bude lepší a lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.23 20:14

Omývat, větrat. A zkoušet. U nás zabírá sudokrem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.23 21:23

Jednou nás zachránil obyčejné heřmánek a stolní olej. Hodně sušit poklepem ne otíráním a větrat.

• Citovat
  • Upravit
6017
3.5.23 07:30

Tak pokud to není vyloženě velká opruzenina, ale jen zčervenání, tak bych to ani neřešila. Dcera měla trochu červený zadek pořád, nestíhalo se to pořádně hojit.
Co hodně pomáhá je opravdu Imazol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.5.23 14:40

Nám se osvědčilo, jak píšou přispěvatelky výše, co nejvíc větrat. A taky heřmánkový nebo černý čaj. Velký hrnek silného čaje jsem buď nalila do vody na koupání nebo jsem na kůži přikládala plínku v něm namočenou. Možná by pomohla i změna značky plenek, případně zkusit látkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí