Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holkydiky moc. Dnes jsem k dr tam uvidíme zda ti není nejaka jvasinka třeba snad ne. Všimla jsem si i pri větrání že má i vodnatejsu stolici.. ikdyz ja popravdě nevím jak má vypadat.
Ale větrání je taky orisek co 15 minut přesně cural, a po 10 minutách si prdnul(tlačil) a vždy trošku stolice… nevím jestli je to normální.. je pravda že se mi nestává při prebalovani že by ta plena byla jen pocurana. Vždy je tam minimálně „prdnuto“.
Takto jsme to přesně měli, malý kakal skoro vodu, občas až pěnu, ale byli jsme na stěry a podle výsledků měl vždy normální střevní mikroflóru. Samo to pak přešlo. Je potřeba vydržet a omývat, sušit a mazat. Ono v podstatě pokud není ve stolici krev tak nemá smysl to řešit, i když byl malý čistě kojený, vystřídaly se u něj všelijaké barvy a nic to neznamenalo. ![]()
@Anonymní píše:
Holkydiky moc. Dnes jsem k dr tam uvidíme zda ti není nejaka jvasinka třeba snad ne. Všimla jsem si i pri větrání že má i vodnatejsu stolici.. ikdyz ja popravdě nevím jak má vypadat.
Ale větrání je taky orisek co 15 minut přesně cural, a po 10 minutách si prdnul(tlačil) a vždy trošku stolice… nevím jestli je to normální.. je pravda že se mi nestává při prebalovani že by ta plena byla jen pocurana. Vždy je tam minimálně „prdnuto“.
Dcera tohle mela, co prd, to stolicka..prestalo tusim nekdy koncem 6ti nedeli, mozna dvou mesicu, uz si to nepamatuju presne, ale prestalo to..me rikala doktorka, ze je to i tim, ze se mala hrozne prepijela mlika…kupovala jsem na alze takove maxi podlozky, ty se fakt neshrnovaly..jako s dcerou je to snazsi, ta se vycura pod sebe no..ale ty podlozky jsou fakt velky, tak by na nich mohl byt nahaty. Drzim palce
Tak dnes jsme byli u dr. Je to prý v pořádku. (Dokonce mi přijde že je to lepší než včera -klasika) ![]()
Máme přesně omyvat vodou, susit a říkala teda potřít 2× denně gecianou
. Říkala po vysuseni namazat sudocremem ten nám ale 14 dnů nepomohl takže mažu bepantheben a uvidíme. ![]()
Jinak jsme změnili teda plenky na babylove sensitive tak uvidíme ale přijde mi to vážně lepší ![]()
Co se týče stolice přesně tak, je to prý normální u plné kojenych deti jen v případě že by tyto prdance nebo i stolice změnila barvu (zelená hnědá, červená) tak se to řeší. Takle do žlutá a ridsi je prý v ppradku
. Tak dám vědět zda změna plen a oplacjovani vodou místo ubrousky pomohli.
Diky moc!
@Anonymní píše:
Tak dnes jsme byli u dr. Je to prý v pořádku. (Dokonce mi přijde že je to lepší než včera -klasika)
Máme přesně omyvat vodou, susit a říkala teda potřít 2× denně gecianou. Říkala po vysuseni namazat sudocremem ten nám ale 14 dnů nepomohl takže mažu bepantheben a uvidíme.
Jinak jsme změnili teda plenky na babylove sensitive tak uvidíme ale přijde mi to vážně lepší
Co se týče stolice přesně tak, je to prý normální u plné kojenych deti jen v případě že by tyto prdance nebo i stolice změnila barvu (zelená hnědá, červená) tak se to řeší. Takle do žlutá a ridsi je prý v ppradku. Tak dám vědět zda změna plen a oplacjovani vodou místo ubrousky pomohli.
Diky moc!
Držím palce ať se to rychle zlepší a těším se na dobré zprávy ![]()
Nase mala mela taky takové praskliny, léčila jsem ji to dobu, hodně jsem větrala a to co bylo praskly, tak jsem mazala Hemagelem. Davala jsem take Premium care a jsem si jista, ze to bylo po nich. Jakmile jsem dala zelené, tak všechno v pohodě. Ted jsem zas dala Premium a zadek opět jak pavian. Uz rozhodně kupovat nebudu, byla jsem nespokojená už u syna, teď jsem se zas nechala zviklat a očividně to byla chyba 🤨
Tak se hlásím jak to dopadlo třeba to pomůže i někomu jinemu. Ihned druhý den jsme byli bez těch "puchyrku ". Vyřazené komplet pampers- jak plenky tak i vlhcene.
Teď používáme plenky babylove, hipp vlhcene na cesty jinak doma vodu a mažu bepanthenem. Babylove plenky total mega rozdíl. Krásné jemný oproti tem "sr*** " pamperskam.
Všem moc díky za vaše zkušenosti. Třeba moje někomu pomůže. Diky!! ![]()
Jak dlouho jste lecily prasklinky u konecniku? Dávaly jste taky gencianu na to? A jakou masticku? Opruzenina - červená pokožka vyhojena, ale dvě prasklinky u konecniku furt jsou. Zatahuju gencianou tak 6 dni, ale teď od čtvrtka už jen tak 2× denně poťupu tou gencianou, aby se zatahly.
Ty ubrousky jsou děsný svinstvo, vždyť to rozpustí i kolomaz. Není nad čistou plenu či žínku nebo perlan, látkové pleny často měněné, heřmánek, vhodná mast a zasyp. Každé dítě je jiné, dvě dcery byly na jednorázovkách v pohodě, třetí je nesnesla vůbec. Používaly jsme je jen na výlety.
A ty velké opruzeniny nezachrání nic jiného, než Pityol. Chce to ovšem konzultaci s lékařem, oni ho moc nedoporučují, ale zabírá hned.
@Anonymní píše:
Tak se hlásím jak to dopadlo třeba to pomůže i někomu jinemu. Ihned druhý den jsme byli bez těch "puchyrku ". Vyřazené komplet pampers- jak plenky tak i vlhcene.
Teď používáme plenky babylove, hipp vlhcene na cesty jinak doma vodu a mažu bepanthenem. Babylove plenky total mega rozdíl. Krásné jemný oproti tem "sr*** " pamperskam.
Všem moc díky za vaše zkušenosti. Třeba moje někomu pomůže. Diky!!
Jak jsem psala výš, jedna dcera nesnesla žádné, ale po Pampers to bylo úplně nejhorší.
@Anonymní píše:
Všem moc díky za vaše zkušenosti. Třeba moje někomu pomůže. Diky!!
Ještě k obrouskam my používali od babylove ty sensitive a taky super. A jednou se oprudila s papmers ubrousku. Tak zkuste i ty babylove.
Heke já po výměně plen a ubrpusku hned do 2 dnů čisto
.
Já doporučuji hipp sensitive ubrousky
![]()
Ahoj holky, hrabu se dceři s opruzeninami kolikaty týden, ale až od tohoto úterý to má do masa. Okolo ďurky, tak kde “semkne” prdelku. Takže ikdyz je bez pleny, nemá to efekt. Lecim dle kozni gencianou, ale nechce se to zatáhnout. Jak dlouho jste měli to “do masa” a čím se vám zatahlo? Dubová kůra potírat taky nezabírá. A když na tu gencianu dam imazol, tak po prebaleni zas opruzenina okolo ostrůvků. Máme i delanou mast s trochou kortikoidu, mazeme 3× denně, nejdřív to pomohlo na červené plochy ale ostrůvky do masa to asi nezahojí, dokud nezaschnou. Už jsem zoufalá, jak nevidím zlepšení,
prosím o info.
@Ifka81 píše:
Ahoj holky, hrabu se dceři s opruzeninami kolikaty týden, ale až od tohoto úterý to má do masa. Okolo ďurky, tak kde “semkne” prdelku. Takže ikdyz je bez pleny, nemá to efekt. Lecim dle kozni gencianou, ale nechce se to zatáhnout. Jak dlouho jste měli to “do masa” a čím se vám zatahlo? Dubová kůra potírat taky nezabírá. A když na tu gencianu dam imazol, tak po prebaleni zas opruzenina okolo ostrůvků. Máme i delanou mast s trochou kortikoidu, mazeme 3× denně, nejdřív to pomohlo na červené plochy ale ostrůvky do masa to asi nezahojí, dokud nezaschnou. Už jsem zoufalá, jak nevidím zlepšení,![]()
![]()
prosím o info.
Kup si Pityol, u všech dětí zabral na jedno namazání.
@Betty MacDonald píše:
Kup si Pityol, u všech dětí zabral na jedno namazání.
To jsem taky zkoušela
.
Ale proto potřebuji vědět, jak dlouho se hojí ty ostrůvky 🤷🏻♀️ a jak dlouho mazat než se uvidí zlepšení. Už z toho šílím a když to vypadá ze to zabralo, tak se to rozleze o kus dal.