Opruzeniny - do masa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3193
16.3.25 09:28
@K7P píše: Více

Držím palce, ať to dobře dopadne ✊ ✊ ✊ ✊. Budu na vás myslet, klidně písněte, jak jste dopadli :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
22.3.25 22:53

@K7P tak co, jak jste na tom? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
23.3.25 01:34
@Ifka81 píše: Více

Ahoj! Nepsala jsem, protože to není plně doléčené a nechtěla jsem to zakřiknout
Ale po měsíci boje a zkoušení všech různých mastí jsme konečně přišli na to, co pomáhá.
Vyhodila jsme pampersky, podezírám, že to byl strůjce problému. Nasadila jsem eko pleny z dm a teď zkoušíme kolorky.
Zhoršil to také imazol, který to rozedřel úplně do krve.
Nakonec tedy pomáhá ráno polít slaboučkým roztokem hypermanganu. Hodně větrat přes den, nechávám ho i několik hodin, klidně spinkat a prostě neustàle měním plenu procůranou.
Potírám to bepantenem, aby ta plenka nedřela. 2-3× denně natírám pytiol, četla jsem diskuze zde na emiminu, že je možné užívat od 10 let, ale že to používají normálně i na miminka, ale teď jsem dohledávala, že už je možné používat od novorozence, asi změnili složení.
A jednou denně poťupu ty krvavé flíčky zředěnou genciánou, aby ho to nespálilo, nemá se to dávat ma zadeček skze zapaření a nekrózy, proto to ředím. Ta pomáhá opravdu hodně, krásně to zatahuje a asi dezinfikuje.
Takže za 6 dnů se to zlepšilo asi o 80%. Po měsíci boje mě už konečne přebalování nestresuje. Taky ho přes den umývám pod vodou, nepouživám žadné vlhčené ubrousky a otírám maximálně vstovým tamponkem namočeným v řepíku.
Tak snad to někomu pomůže, kdo marně bojuje se stejným problémem a nedokáže mu pomoct nic, ani u doktorů.
;)

• Citovat
  • Upravit
3193
24.3.25 10:45

Hurá, tak to jsem ráda. Dceri jsem dávala gencianu na to taky a zatáhla to krásně.
Ono jestli to místy bylo jakoby vysušené, ve smyslu jak spálenina o koberec, tak mastit, no.
Zvládla jste to skvěle 👍 👍 👍.
Pytiolu se nebojte, má jiné složení než kdysi a i ten původní se mohl dávat, řečeno tenkrát dětskou, ať použiju na syna před 17ti lety.
A tenhle pytiol neo jde použít stopro. Tak se mějte a ať jste brzy fit 👍.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
24.3.25 10:52

@Ifka81 ta kůže nebyla jako spálenina, spíše tam chyběla úplně kůže, takové krátery, byly vidět okraje mezi zdravou kůží a těma flekama, byly to jako když má člověk strhlý puchýř a čeká než ta kůže doroste
Super! Děkuji za uklidnění ohledně pytiolu!
Ale je to boj! Došly nám pleny z dm eko, který sedí, ale dm daleko. Proto jsem zajela do vedlejší vesnice pro pleny Kolorky s kocarem. V noci po hodině a půl mu 2× protekly, malej byl celej mokrej 😡 😡 😡 a ráno kontroluji.. začínající opruzenina…
Dneska hned zajedu do dm a už jenom ty! Zadne experimenty

• Citovat
  • Upravit
3193
24.3.25 11:11

Dcera taky měla krátery, taky jsem tomu tak říkala, vím - ja je namazala gencianou, oschnout, na to imazol, oschnout. Ale u normálních opruzenin - jen růžová až červená kůže, to dceři nepomáhalo. Naopak právě vysušovala, až to bylo jak spálené - to zas chtělo promašťovat právě.
Kolorky jsem taky neměla důvěru, byly brzy pročůrané. Dceři nakonec seděly z lidlu zlatá řada - myslím, že taky označené “premium” a z dm taky premium. Stejne my pak měly vyrážku kolem gumiček plen pak, mazec 🙈.
No a to mi donutilo ji začít odplenkovavat brzy, už od roku a půl jsme trénovaly, ikdyz to byl říjen. A super.
Takze - držte se! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
2.5.25 23:00

@Ifka81 ahoj, tak pred par dny doktorka diagnostikovala ABKM taktez u mimina, s nekvetsi pravdepodobnosti ty prujmy zpusobovalo ono a ty opruzeniny byly nasledkem… jak jsi psala presne, ze jste meli vy -_-
Vytratila se ta alergie u vaseho miminka?

• Citovat
  • Upravit
3193
3.5.25 07:32

Díky za zprávu, takze fakt jak přes kopírák 🍀. Nam dětská dala Nutrilon digestive a ten to kakání srovnal, čili stačil a pomohl. Je na předpis, do roka ho mohla MUDr psát. Tak jsem ho dceři dávala do toho roka, dceři chutnalo, ač bylo nechutný 😅. A když měla začít jíst jogurty, dávala jsem nejdřív bezlaktózové bílé. Prý to většině děti v roce zmizí. MUDr mi v roce řekla, že už máme zkusit normální Nutrilon, normální jogurty, ja teda měla ještě zásobu toho nutrilonu digestive max do roka a čtvrt a postupně jsem ho dodělala a najela na ten normální a bylo to ok. Kolem toho roka jsem ji zkoušela občas dát po kouskách a pak za čas uz celý normální bílý jogurt (nikoli bezlaktozový) prý by se po něm posr…, kdyby to měla stále a ono to bylo dobré.
Tak držím palce, ať už žádné opruzeniny :potlesk: :dance: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
12.6.25 22:08

Ahoj, už je dobre? Jak se mate? :hug: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.6.25 12:38

No, sudokrem jedině bepantenol.. a jinak velká chyba je dítě mazat krémem na opruzeniny pokud žádné nemají, tělo si zvykne na krém a pak právě když přijde opruzenina tak krémy na ní už nezabírají. Je tam vytvořena rezistence na mast už. Nechat dýchat pokud je možné namazat a při spánku plenecku nechat jen lehce prelepenou ať pokožka dýchá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí