Opruzeniny - do masa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43382
4.6.21 22:52
@Ifka81 píše:
To jsem taky zkoušela :cry:.
Ale proto potřebuji vědět, jak dlouho se hojí ty ostrůvky 🤷🏻‍♀️ a jak dlouho mazat než se uvidí zlepšení. Už z toho šílím a když to vypadá ze to zabralo, tak se to rozleze o kus dal.

U nás stačilo namazat a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
5.6.21 09:01

@Ifka81
A zkoušela jsi vysadit „chemii“ - hlavně vlhčené ubrousky jsou zlo a změnit plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
5.6.21 14:07
@agirt píše:
@Ifka81
A zkoušela jsi vysadit „chemii“ - hlavně vlhčené ubrousky jsou zlo a změnit plenky?

Ano, už od začátku myju jen vodou, susim hadrovou plenou jakoby ťupkáním, a plenky jsem taky změnila.
Nejhorší je, ze se člověk dočte jakou kdo měl u dítěte opruzeninu, ale nikde nepíšou jak dlouho trvalo např. zarudnutí, ostrůvky do masa atd. A pak je to těžké byt v klidu, ze to je normální stav. Větráme, vyzkoušeli jsme (dle rad dětské) už různé věci - od hermanku, dubovou kůru, řepík, masti. Kozni nám bohužel jela na dovolenou, jinak bych to s ni doresila. Ale navíc jsem z toho už i já úplně na prášky, moc si to beru, ze to nemizí a nebo ikdyz už trochu, tak cca za dva dny to vyleze jinde nebo víc. Má to z průjmu, asi ji vadilo moje mleko, stříkala při každém prdu - agresivní stolice-a od toho to vzniklo. Ty ostrůvky do živého má dcera 5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43382
5.6.21 14:20
@Ifka81 píše:
Ano, už od začátku myju jen vodou, susim hadrovou plenou jakoby ťupkáním, a plenky jsem taky změnila.
Nejhorší je, ze se člověk dočte jakou kdo měl u dítěte opruzeninu, ale nikde nepíšou jak dlouho trvalo např. zarudnutí, ostrůvky do masa atd. A pak je to těžké byt v klidu, ze to je normální stav. Větráme, vyzkoušeli jsme (dle rad dětské) už různé věci - od hermanku, dubovou kůru, řepík, masti. Kozni nám bohužel jela na dovolenou, jinak bych to s ni doresila. Ale navíc jsem z toho už i já úplně na prášky, moc si to beru, ze to nemizí a nebo ikdyz už trochu, tak cca za dva dny to vyleze jinde nebo víc. Má to z průjmu, asi ji vadilo moje mleko, stříkala při každém prdu - agresivní stolice-a od toho to vzniklo. Ty ostrůvky do živého má dcera 5 dní.

Tak to je mi líto, ale tohle jsem s mými dětmi nezažila. Snad nějaká bakterie? :think: Držím palce, ať je holčičce co nejdřív lépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
5.6.21 14:28
@Betty MacDonald píše:
Tak to je mi líto, ale tohle jsem s mými dětmi nezažila. Snad nějaká bakterie? :think: Držím palce, ať je holčičce co nejdřív lépe. :hug:

Díky. Už se těším až to bude za námi a říkám si- už aby bylo za týden - a čekám, ze to už bude lip. Popravdě- bojím se vždycky prebaleni, jaký stav v pleně najdu. Dle MUDr - to není tak strašné, viděla ještě horší :cry: 🙈.
Tak hezký víkend a třeba se někdo chytne a napíše víc o příběhu a době jednotlivých stavů opruzenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
15.3.25 18:47

@Ifka81 ahoj, chtěla bych se zeptat jak to dopadlo a co pomohlo? Podle toho co jsi psala jsme na tom úplně stejně a nic nám nepomáhá :( jsem z toho zoufalá a každé přebalování mi nahání hrůzu, nic nepomáhá

• Citovat
  • Upravit
3193
15.3.25 20:21
@K7P
@K7P píše: Více

U dcery to byla alergie na mléko, na moje mléko. ABKM.
Mela i vyrážku která je k tomu typická. Jen MUDr jak ji v šestinedělí nechtěla vidět - jen udělala po týdnu dvě návštěvy po příchodu z porodnice domů, pak uz jen léčila po telefonu. V podstatě, jak se odstranila příčina - MUDr dala umělé mléko na ABKM, tak při použití genciany “ostrůvky” = na bolavá místa “do masa”, zaschlo a na to namazat imazol, nechat oschnout, tak to za pár dní šlo uzdravit. Ale dokud nezmizela prujmovitá stolice, projev alergie na mléko, tak to uzdravit nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
16.3.25 07:50

@K7P A jiné pleny, zkusila jsem z DM Babylove Premium, místo původně používaných pampers. A samozřejmě omývala jsem jen vodou, takže perlan namáčet v misce s vodou a omývat. Dlouuuho jsem nepoužila vlhčené ubrousky. I ven jsem nosila suché i namočené ubrousky - ten perlan třeba nebo takovou speciální textilii pro to. Držím palce, ať je brzy po opruzeninách. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
16.3.25 07:51

@K7P a MUDr na to rikala co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
16.3.25 08:37
@Ifka81 píše: Více

Prvne byly jen praskliny tak panthenol, na to tanno hermal a pak na to jeste stridave silverpastu a panthenol.. bez vysledku
Tak jsem nekde vycetls ze mam zkusit olivovy olej, zacalo se to zlepsovat, ty praskliny konecne nebyly suche, jenze za den s pul rano jsem se na to divala a zacaly ty cervene fleky krvave.. tak jsem zkusila na doporuceni zname imazol a rozedrelo to uplne, jak kdyby ty pulky o sebe drely a sedrela se kuze
To uz doktorka nevidela, ted zkousim hypermangan, mozna jeste zajedu zkusit gencianu po vikendu a pokud se to nezlepsi tak v polovine tydne napisu doktorce, malemu neni ani pet tydnu ale s timhle bojujem uz od prvni tydne, nemohl vytlacit smolku a tak tlacil az to prasklo.. od te doby boj
Od zacatku nepouzivam zadne ubrousky vlhcene, pouze perlan, preventivne jsem mazala a i tak se stalo…

• Citovat
  • Upravit
3193
16.3.25 08:39

Dcerka trpěla taky brzy, od druhého týdne to začalo ji. Nejdřív červené, i přesto, že jsem preventivně mazala bepanthenem. No a pak mela každé přebalení “mokré prdíky”, no a to byl znak ze ji moje mléko nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
16.3.25 08:50

@K7P zkusit ještě kožní? Ta mi tenkrát předepsala takovou dělanou žlutou pastovou mast. Ale pravé řekla, že bez řešení příčiny se nehneme. No a pak mi to došlo, když se nakonec začala MUDr zabývat tím, že mokré prdiky kazdé přebalení a několikadenní průjmování od toho rozežraný ten zadeček, pardon to slovo. A ubrala na váze. Jenže to nikdo neřešil, když se krom dvou návštěv MUDr doma po příchodu z porodnice až do šestinedělí nikam nejde, neváží. A to jsem se ptala MUDr, jestli to tim nemůže byt, jestli nemůže mít alergii na moje mléko :think:. No nic. Takze urcite ne i normální, ze se to vašemu malému takhle dela. Klidne zkuste i kožní lékařku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
16.3.25 09:01

@Ifka81 díky moc za odpoved! Prujmy mel malej, kdyz jsem mu davala espumisan😡 uz nekolik dnu mu ho nedavam a konecne nema vodovou stolici a bolebrichy strasny
Kdyby se to do tydne nezhojilo uz mudr kontaktuji, jen vim, ze mi sama rikala ze ty masti budou takove experimentovani nez neco zafunguje
K tomu na tom zadecku to asi nebude hned, vcera byk tak 8 hodin nahej bez pliny.. je to pro me narocne furt prat pocurane a pokadene latkove pleny.. a bodycka.. spotreba jednorazovych podlozen je snad 5 denne.. pleny jsem vymenila za ty dm tedy, v utery v meste koupim ty eko dm.. ale i tak padne denne 12-15 plen, prebaluju po kazdym prdu a u prebalovani mi taky neustale uprcava kapicku.. je to tezky mu tam vubec neci maznout kdyz to do par minut timto oddela

• Citovat
  • Upravit
3193
16.3.25 09:11

To znám. Je to mazec. Pravda je, že je to opravdu experiment, no. Mastí jsem mela doma různých! na kila. Naše MUDr říkala každé tři dny - když se to neměnilo- každé tři dny radila jiné masti, řepík, dubovou kůru atd. Je fakt že když pak průjmy přestaly, díky tomu umělému mléku na ABKM to fakt upravilo stolici, ale jak říkám - zkoukla to MUDr a pak nám předepsala na nej recept, tak pak kadila jednou denne nebo jednou za dva dny, k tomu natřít místa do masa gencianou, nechat ji zaschnout, potřít imazolem, taky nechat zaschnout a to slo pak rychle, ikdyz 14 dni se to teda hojilo i tak. Ale byly vidět denní pokroky. A v tu chvíli mi dala smysl myšlenka - najít tu příčinu, no. Ale chápu, ze jste hotova. Ja byla taky. Z toho všeho co píšete - ne jen klasika - přebalování krmeni, atd., ale i myšleni co dělám špatně, co udělat jinak, praní, mytí, atd. A nejhorší bylo, když MUDr radila (jen) masti, věděla všechny moje infa jake všechny příznaky dcerka má- ze furt tohle a vyrážka -jen teda vidět vyrážka na hlavě - krupička vlasy a obličej, nesvědilo, a nic na to nerikala, tak jsem byla zničena ze ja dělám něco špatně! Ale to si určitě nepřipouštět, mate to dobre srovnané :palec:, radši řešit s MUDr. co je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K7P
16.3.25 09:25

@Ifka81 s tou psychikou je to presne jak pisete! Uzkosti z prebalovani zda to nebude horsi..
Moc dekuji za odpovedi, moc me mrzi ze u Vas to byla alergie.. budu na to myslet, zda by to nemohl byt nas pripad, avsak podle priznaku to nevypada
Budem bojovat a snad to pripadne u dr nejak vyresime konecne :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure