Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na té chirurgii mu to jen obkroužili a samozřejmě mastičkou znecitlivěli.Přesto moc brečel.Naštěstí neřezali,ale možná záleží na doktorovi.
já se v tom totiž ztrácím,obřízka je,že mu tu kůži celou vlastně odstraní?a jde i udělat zákrok,kde sice řežou,ale kůže zůstává?
Obřízka je něco trochu jinýho.Nám ji doporučila dětská doktorka,ale primář na chirurgii říkal,že to nebude potřeba.
Nám nic neřezali. Dělali výplachy borovou vodou a dávali mu dovnitř framykoin a teprve když se to uzdravilo, objednala jsem ho na ten zákrok. Tam mu v krátké narkóze (bývá to ambulantně) jakoby odlepili předkožku od žaludu. Pak se to musí každý den přetahovat a mazat a po týdnu byla kontrola. Od té doby si to přetahuje a myje sám a zánět už se mu nevrátil (je to tři roky)
holky děkuji,jsem z toho vyplesklá,má ten zánět teď podruhý,na podzim mu budou 3 roky a kouká mu jen dirka na čurání ![]()
Jo přesně tak,obřízka je,že odstraní kůži.Nám to dělal drátkem s takovým očkem.Prostě to obkroužil a serval.Měl ho chudák krvavý a musel čůrat do vlažné vody,protože ho to moc pálilo.Je možný,že to dělají i jinak.Já mám zkušenost u obou synů.Tomu druhýmu se to znova přilepilo po tom zákroku a proto nám dr. napsala tu mast,aby na to nemusel znovu.Nám fakt nic neřezali.
Nám to dělali bez narkozy,jen to znecitlivěl mastí.Oboum to dělali v pěti letech.
My jsme dostali nějakou mastičku, která mu to postupně povolila, mazali jsme několik týdnů..Potom jsme jeden den šli na chirurgii a tam mu na to dali nějakou další mastičku, nějakou náplast,čekali jsme hodinu a pak mu to normálně přetáhli, nic neřezali,ani žádným drátkem,jen rukou ..Pak měl pinďu několik dní oteklýho, koupali jsme ho v řapíku , mazali infadolanem a měli přetahovat, což mi teda přes ten otok vůbec nešlo..Ale jak mu to splasklo,tak od tý doby to jde:)
tak se hlásím po čase jak jsme dopadli,včera jsme byli na urologii,bez nějakýho mazání mu to násilím přetáhl,řval jak tygr,že to slyšeli až v čekárně přes chodbu,včera ho měl dost oteklýho,po koupání jsem stahla,ale jak doktorovi mi to tolik nešlo,brečel i v noci,asi ho dřela plínka,dnes už jen trochu zarudlý a čůrá v pohodě jen se děsím toho přetahování po koupání
![]()
No to je síla, ještě že nám to dělali v narkóze. Musela jsem mu to pak koupat v heřmánku (dostali jsme na to takovou vodičku)po koupeli stáhnout, namazat mastí a přetáhnout zpátky. Hrůza to byla jen asi 4 dny pak už se to lepšilo a po týdnu už si to stahoval sám (byli mu tehdy 3). Hlavně stahovat důsledně, jinak to přiroste znova. Prý to bolí jako popálenina. Au au.
já mám docela strach to stáhnout úplně,segra mi líčila jak to pak nemohli dostat zpět
teď hrozně plakal a to nečůral,chodí nahatej,ale pak se uklidnil a teď je vysmátej a úplně v pohodě tak nevím proč má takové chvilky,kdy šíeně řve
tak stahujeme,kouká nám pěkně celý žalud ale má tam jakoby na něm slaboulinkou bílou čárečku
tak nevím co toje,kůžičku má eště trochu zarudlou,ale jde to parádně stáhnout i dát zpět a ani u toho už neřve jen když potírám heřmánkem