Opuštěná v těho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
17.4.20 11:39

@zrcadlo tím moralizováním jsem úplně nemyslela Tebe, asi jsem to špatně napsala. Zmiňovala jsi plánování svatby a vztahy v celé rodině, my jsme toho moc neplánovali a rodina to ještě neví. Tím jsem konkrétně chtěla říct, že my manželé jsme a tímhle jsme neprošli. Velkou svatbu nechtěl ani jeden z nás. Moralizováním myslím ty nekonečné připomínky v diskuzi, že měla mít po svatbě atd. Jasně že je problém, pokud žena o svatbě s mužem mluví, svatbu si přeje, a on odmítá. V tom případě bych se také bála. Ale prostě znám z okolí spoustu lidí, co jim manželství nevyšlo a přestože my ten papír máme, kdyby se cokoliv stalo, manželství není všemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
17.4.20 12:09
@AlinaJ píše:
@zrcadlo tím moralizováním jsem úplně nemyslela Tebe, asi jsem to špatně napsala. Zmiňovala jsi plánování svatby a vztahy v celé rodině, my jsme toho moc neplánovali a rodina to ještě neví. Tím jsem konkrétně chtěla říct, že my manželé jsme a tímhle jsme neprošli. Velkou svatbu nechtěl ani jeden z nás. Moralizováním myslím ty nekonečné připomínky v diskuzi, že měla mít po svatbě atd. Jasně že je problém, pokud žena o svatbě s mužem mluví, svatbu si přeje, a on odmítá. V tom případě bych se také bála. Ale prostě znám z okolí spoustu lidí, co jim manželství nevyšlo a přestože my ten papír máme, kdyby se cokoliv stalo, manželství není všemocné.

Chtěli jste malou svatbu, domluvili jste se na tom, zrealizovali ji (i s rizikem, že se to rodině nebude pozdávat) - to je důkaz, že spolu fungujete už jako nová rodina, a rodiče jste odsunuli na tu druhou kolej a je to tak dobře :palec:. To je hrozně důležité, protože je spousta párů, kde to ti lidi neudělají, pořád vnímá chlap jako tu hlavní rodinu svoje rodiče, ženská zase svoje, a pak přesně přijdou ty problémy, když např. ženská porodí a nasáčkuje si domů matku bez domluvy s partnerem, nebo chlap napíše svůj majetek na svou matku, aby náhodou jeho vlastní žena k něčemu jednou nepřišla apod.
Nemyslím, že je nutné mít dítě po svatbě, ale rozhodně před plánováním dítěte by měli mít ti dva rozmyšlené:

• jestli svatbu chtějí nebo nechtějí (pokud oba nechtějí, nevidím problém)
  • kde budou bydlet a jak budou mít ošetřen majetek
  • jak budou hospodařit s penězi, jak vyřeší výpadek příjmů na rodičáku
  • jak chtějí vychovávat děti
  • jak se jim změní život s příchodem dítěte (např. jestli chlap bude i nadále každý víkend na motorkářském srazu nebo jestli je reálné, aby žena chodila se psem 3× týdně na cvičák)
  • jaké mají životní priority (když si např. chlap kupoval každé 2 roky novou motorku a auto, tak se pak ženská hrozně diví, že v tom chce pokračovat i s dítětem, ale to si snad mají vyjasnit ještě před těmi dětmi, ne?)

atd. atd.
Já prostě nechápu, že ženská vybere otce dítěte, a tyhle zásadní otázky spolu vůbec vyřešené nemají (protože by si toho „mimíska“ možná řada žen rozmyslela, kdyby opravdu znaly názory chlapa na to podstatné). A těch diskuzí, ze kterých vyplyne „my jsme se o tom dřív nebavili“ je tady opravdu mraky. Vycházím z toho, že ty diskuze čtou i ty „snažilky“ nebo jak si říkají, tak jestli se nad tím zamyslí a třeba je to nakopne ty zásadní věci s partnerem řešit, tak klidně budu moralizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.4.20 16:57

@zrcadlo tak v tomhle máš pravdu. Pokud si nevyjasní základní věci včas, je to problém. Nenapadlo mě, že někdo tohle vůbec neřeší. U nás jsme si naše představy sdělili už na začátku vztahu. Během doby, co jsme spolu, jsme poznali i horší období, kdy já jsem ztratila práci a nedařilo se mi 4 měsíce najít další a muž platil můj paušál, tak jsme poznali jaké to je být bez jednoho příjmu úplně… Všechno jsme brali, jak to přišlo a drželi jsme spolu, i když jsme se kolikrát pohádali.
Stejně nechápu chlapa, co žije s ženskou nějakou dobu a v těhotenství ji opustí… Nebo dokonce chlapa, co se o dítě ani nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.4.20 17:04
@Platanka píše:
Do rodného listu určitě uvést, ať máš nárok na alimenty, taky bez otce v rodném listu je potíž s různými dávkami, kdybys na ně měla nárok… Stát nechce platit, když není uvedeny otec, protože první se má starat otec, stát až pak.Ale příjmení bych dala po sobě.

Tak to je snad jasné, že příjemní dá matka po sobě, když si chlap v těhotenství našel jinou. Proč by měla dítěti dávat jeho jméno???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.4.20 11:10

@tajnamama skoro ki to přijde, jako by ti psala jedna moje kolegyně z práce. Na dítě čekali dlouho, stavěli dům, pak se nakonec povedlo, otěhotněla. Partner (ne manžel) ji ale odkopl, rozestavěný dům museli prodat. Měla to stejne, ale cca před dvěma lety. Zvládla to a ty to zvládneš taky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí