Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lucineeccka píše:
Ano, člověk který mlátí druhého je pro mě dement.Ubožák svoje emoce neudrží na uzdě…A to ať je to chlap nebo ženská.
Fakt nestačím zírat, že pro některé z vás je mlácení doma úplně normální
verenika píše:
sieta.m rovnoprávný vztah?To asi nemáš ty,když si myslíš,že cokoliv provedeš tak tvůj manžel odejde někam vychladnout a pak bude vše v pohodě![]()
Hodně zajímavé názory tu padají,někdo dokonce přirovnává některé manželi k dementům
každá si žijeme svůj život,tak nemáme právo soudit život toho druhého(proto je několik druhů povah).neznáme se,nevíme co všechno předcházelo a co následovalo.....
A můj mažel by se taky cítil hluboce dotčný a určitě by bylo zle,ikdyž to bylo před 1,2,5,10 lety.....To je jako bych ho podvedla a po 5 letech se přiznala.A on nemá přece právo se zlobit,kdyť už je to 5let stará záležitost,zůstala jsem přece s ním a máme dítě…Sorry,to bych nerozdýchala ani já
Asi to nemá smysl. Ať se nechávají mlátit ty, co si myslí, že to chlap dělá pro jejich dobro, ten zbytek si to v sobě musí probrat sám.
Cherilin píše:dada1511 píše:máš pravdu,lhaní normální není,taky bych to těžko překousla.Ale nemůžeš srovnávat facky a slova.Copak slovem můžeš člověka zabít nebo mu nějak ublížit aby měl trvalé následky?Blbě a silně mířenou fackou to jde.Ona neměla lhát,ale on jí ty facky taky dávat neměl.Měl to s ní řešit jinak.
Ne,fackovat se není normální,ale vstupovat do manželství ve lži taky né.Jak to zjistil,tak je jedno,jestli to bylo před pěti lety,nebo včera,pokud ho podvedla jednou,proč né po druhé a po desáté,jak si může být jistý,že je to dítě vůbec jeho?Když mu tak dlouho lhala?Ne,nelhala,„jen“ neřekla pravdu.Mě by se teda taky šíleně dotklo,kdybych se dozvěděla,že člověk kterého miluji,mi byl před pěti lety nevěrný,váhal zda chodit semnou,nebo s jinou.To zas já bych si už neměla s takovým člověkem co říct,kdo ví,co se mi donese příště.
Všichni říkáte,že fackovat se není normální,není,ale lhát taky né.
Nechtěla jsem reagovat, ale tohle mi nedalo. Nesouhlasím, dokonce si myslím, že psychická šikana - a tedy slova- je horší než ta fyzická, jen není vidět na těle.
Nesouhlasím s fyzickým násilím, ale nevidím to tak černo-bíle jako spousta uživatelek. Spíš mě zaráží, že spousta ženských odsoudí facku, ale v klidu napíše, že je lepší ženskou nazvat k*rvou atd., tak to mě teda nepřijde normální a přijde mi to hodně ponižující ![]()
Vždycky záleží na situaci, momentě, tónu hlasu atd. ![]()
já nechápu, proč jsme hned všechny „zastánkyně“ obviněny, že akceptujeme domácí násilí a je o nás smýšleno jako o dementech, co je muži doma denně fackují…
jak u debilů tady ![]()
RyBANA píše:
já nechápu, proč jsme hned všechny „zastánkyně“ obviněny, že akceptujeme domácí násilí a je o nás smýšleno jako o dementech, co je muži doma denně fackují…jak u debilů tady
RyBANA píše:
já nechápu, proč jsme hned všechny „zastánkyně“ obviněny, že akceptujeme domácí násilí a je o nás smýšleno jako o dementech, co je muži doma denně fackují…jak u debilů tady
Jsi mě předběhla
,no jo,jsou tu samé extrémistky,evidentně
.
RyBANA píše:
medulinkax píše:Cherilin píše:dada1511 píše:máš pravdu,lhaní normální není,taky bych to těžko překousla.Ale nemůžeš srovnávat facky a slova.Copak slovem můžeš člověka zabít nebo mu nějak ublížit aby měl trvalé následky?Blbě a silně mířenou fackou to jde.Ona neměla lhát,ale on jí ty facky taky dávat neměl.Měl to s ní řešit jinak.
Ne,fackovat se není normální,ale vstupovat do manželství ve lži taky né.Jak to zjistil,tak je jedno,jestli to bylo před pěti lety,nebo včera,pokud ho podvedla jednou,proč né po druhé a po desáté,jak si může být jistý,že je to dítě vůbec jeho?Když mu tak dlouho lhala?Ne,nelhala,„jen“ neřekla pravdu.Mě by se teda taky šíleně dotklo,kdybych se dozvěděla,že člověk kterého miluji,mi byl před pěti lety nevěrný,váhal zda chodit semnou,nebo s jinou.To zas já bych si už neměla s takovým člověkem co říct,kdo ví,co se mi donese příště.
Všichni říkáte,že fackovat se není normální,není,ale lhát taky né.Nechtěla jsem reagovat, ale tohle mi nedalo. Nesouhlasím, dokonce si myslím, že psychická šikana - a tedy slova- je horší než ta fyzická, jen není vidět na těle.
Nesouhlasím s fyzickým násilím, ale nevidím to tak černo-bíle jako spousta uživatelek. Spíš mě zaráží, že spousta ženských odsoudí facku, ale v klidu napíše, že je lepší ženskou nazvat k*rvou atd., tak to mě teda nepřijde normální a přijde mi to hodně ponižující
Vždycky záleží na situaci, momentě, tónu hlasu atd.
ano,souhlasím,psychická šikana je určitě horší než fyzická,většinou to jde ruku v ruce.Jen si myslím,že v tomto případě ty facky nebyly adekvátní,dalo se to řešit jinak a to,že reagoval takto,nevěstí nic dobrého.
Přečti si pořádně jak jsem to s těma dementama napsala.
Neuvěřitelný, jak tady dokážete z komára udělat velrybu. Fakt
![]()
RyBANA píše:
dada1511 píše:wiola : „Já teď ukončuji vztah, tak na mě nespěchej.“, ale prostě to neudělala a myslela si, že to vyřeší, že to ani ten druhý partner tak vážně nevnímá…Ano,tohle stačilo,a předešlo by se tomu co následovalo.....
Počkej, takže ty chceš zcela vážně tvrdit, že si za to pár facek opravdu zasloužila?? ![]()
Fakt jsem se pobavila. Je mi naprosto jedno, co si kdo o mně myslí tady na netu, píšu, jak to cítím. A chlap, který vztáhne ruku na ženskou, tak buran je. A ženská, která po facce začne pořemýšlet, jestli si to zasloužila, by měla urychleně volat na linku důvěry dřív, než se ji mozek zatemní úplně a bude si říkat-on za to nemůže. Jinak, co se týče zakladatelky, musí si rozhodnout sama, ale já bych se hodně zamýšlela na důvody proč setrvat v takovém svazku. Jinak, nevím, jestli jsem špatně četla, ale já to pochopila tak, že se teprve oťukávali(nikde jsem nečetla, že spolu už spali) zatímco starý vztah ještě neměla vyřešený. Sorry, ale na světě jsou daleko větší tragédie a nefackuje se za ně.
Příspěvek upraven 16.05.11 v 16:54
Wiolla píše:dada1511 píše:Počkej, takže ty chceš zcela vážně tvrdit, že si za to pár facek opravdu zasloužila??wiola : „Já teď ukončuji vztah, tak na mě nespěchej.“, ale prostě to neudělala a myslela si, že to vyřeší, že to ani ten druhý partner tak vážně nevnímá…Ano,tohle stačilo,a předešlo by se tomu co následovalo.....
Příspěvek upraven 16.05.11 v 16:55
lucineeccka píše:
Neuvěřitelný, jak tady dokážete z komára udělat velrybu. Fakt![]()
RyBANA píše:
No jo, je to tak. Tady už se neví, kdo na co reagoval, ale vytrhávat věci z kontextu jdou náramně dobře ![]()
lucineeccka píše:
Neuvěřitelný, jak tady dokážete z komára udělat velrybu. Fakt![]()
RyBANA píše:
Mě je to jedno jak to bylo, prostě to tak ode všech vyznívá ![]()
Nicméně to bych mohla říct i já. Já se tohoto muže a vlastně ani žádného jiného ohledně facek nezastávala. Jediné co jsem napsala bylo, že JÁ! akceptuji facku v případě hysterického výlevu - pokud po ruce není ledová sprcha
nebo v případě dlouhého slovního ponižování a nadávání…toť vše
a pak si tu o sobě čtu, jak je pro mě normální se doma denně fackovat…tak kde jsme ![]()
Cherilin píše:medulinkax píše:ano,souhlasím,psychická šikana je určitě horší než fyzická,většinou to jde ruku v ruce.Jen si myslím,že v tomto případě ty facky nebyly adekvátní,dalo se to řešit jinak a to,že reagoval takto,nevěstí nic dobrého.Cherilin píše:dada1511 píše:máš pravdu,lhaní normální není,taky bych to těžko překousla.Ale nemůžeš srovnávat facky a slova.Copak slovem můžeš člověka zabít nebo mu nějak ublížit aby měl trvalé následky?Blbě a silně mířenou fackou to jde.Ona neměla lhát,ale on jí ty facky taky dávat neměl.Měl to s ní řešit jinak.
Všichni říkáte,že fackovat se není normální,není,ale lhát taky né.Nechtěla jsem reagovat, ale tohle mi nedalo. Nesouhlasím, dokonce si myslím, že psychická šikana - a tedy slova- je horší než ta fyzická, jen není vidět na těle.
Nesouhlasím s fyzickým násilím, ale nevidím to tak černo-bíle jako spousta uživatelek. Spíš mě zaráží, že spousta ženských odsoudí facku, ale v klidu napíše, že je lepší ženskou nazvat k*rvou atd., tak to mě teda nepřijde normální a přijde mi to hodně ponižující
Vždycky záleží na situaci, momentě, tónu hlasu atd.
Já si třeba taky myslím, že nebyla adekvátní, ALE nebyla jsem tam, zakladatelku neznám ani jejího EX, jejich vztah a přece nemůžu napsat, že facka = počátek domácího násilí… Jo kdyby jí zmlátil do krve, musela by do nemocnice, tak bych se nerozmýšlela a řekla, jo to je tyran. Takhle to nedokážu prostě zhodnotit. ![]()
wiola : „Já teď ukončuji vztah, tak na mě nespěchej.“, ale prostě to neudělala a myslela si, že to vyřeší, že to ani ten druhý partner tak vážně nevnímá…
Ano,tohle stačilo,a předešlo by se tomu co následovalo.....
A já teda z jednoho vztahu plynule do druhého nepřecházela,a normální mi to nepříjde,scházet se s oběma naráz,kdyby se to provalilo hned tenkrát,nechtěl by ji nejspíš ani jeden.