Ošetřovné a přivýdělek na DPP

Anonymní
1.4.20 09:09

Ošetřovné a přivýdělek na DPP

Ahoj, chtěla bych se zeptat, je možné být na ošetřovačce a mít přitom ještě DPP u stejného zaměstnavatele na jinou práci, než člověk normálně dělá?
Další věc, mám nárok na ošetřovné kvůli zavřené školce, když ještě beru rodičovský příspěvek na mladší dítě (ale do toho normálně pracuji na plný úvazek)?
Děkuji, nikde jsem toto nenašla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5487
1.4.20 09:30

Nemůže se brát OČR na dítě, na které někdo jiný bere rodičovský příspěvek, takže typicky otec, když má na něj RP matka. Takže bys OČR ty osobně mohla brát i na to dítě, na které bereš RP. Natož na to druhé. Když máš z čeho, ber si. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
1.4.20 10:25

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 11:14

@lampicka11 Jakoze neni mozne mit zaroven OCR z hlavniho pracovniho pomeru a DPP u sveho zamestnavatele? Tusis, kde je to v zakone? Zamestnavatel po mne prave neco takoveho chce, tak abych vedela, zda je to z hlediska zakona ok nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Tei
1546
1.4.20 11:22

OČR nelze cerpat na dite, na ktere nalezi nekomu ppm nebo rodicovsky prispevek, pouze v pripade, ze ten, kdo se o dite stara obvykle, sam onemocni. Na druhe dite ocr cerpat lze. S tim soubehem hpp a dpp u jednoho zamestnavatele- v prvni rade je dulezite, aby druh vykonavane prace byl jiny. A v druhe rade by i me toto zajimalo, prpc by to nebylo mozne? Ja ten soubeh totiz mam, jedna se o uplne jinou praci. Z dpp se ocr logicky necerpa, navic to mohu a delam z domova, narozdil od hpp, kdy jako office man. proste musim byt k ruce a byt v praci fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
1.4.20 22:02

@Tei nemůže to čerpat na dítě, na které bere rodičovský příspěvek někdo JINÝ. Pokud je to ona sama, tak může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
1.4.20 22:07

A DPP můžeš mít u téhož zaměstnavatele, kde máš pracovní smlouvu. Podle náležitostí DPP dle zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat